Το τίμημα του καλλιτέχνη

24.05.2001
Σωτήρη μου, καλησπέρα και πάλι. Επανήλθα σε σένα, διότι θέλω να σου πω κάτι που ανακάλυψα. Η Τέχνη απαιτεί θυσίες και μάλιστα μεγάλες. Μη γελάς καθόλου φίλτατε, διότι η Βίσση που ξέρει καλά το παραπάνω, ετοιμάζεται να κουρέψει γουλί το μαλλί της. Ναι, αυτή την πλούσια κόμμη, με αυτά τα υπέροχα extensions. Κι ο λόγος; Ο ρόλος της ως "Μάλα".
Σωτήρη μου,


Καλησπέρα και πάλι. Πριν σου γράψω αυτά που έχω κατά νου, θέλω να σου πω κάτι. Το ξέρεις ότι όλο το content έχει πέσει πάνω μου και παραπονιέται πως μόνο εσένα ενημερώνω για τα κοσμικά δρώμενα της χώρας; Μέχρι που αρχίζουν να διαδίδουν διάφορες κακοήθειες του τύπου ότι με δωροδοκείς για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται γύρω σου. Αυτό δεν το ανέφερα για να δημιουργήσω έριδες ανάμεσα σε σένα και τα παιδιά, απλά το είπα για να ξέρεις τι σόι θυσίες κάνω για την πάρτη σου. Αλλά ξέρεις κάτι, μάλλον το 'χει το ζώδιο μου (Τοξότης) να κάνουμε θυσίες για χάρη της δουλειάς.

Πάρε παράδειγμα την Άννα Βίσση, την οποία πηγές τη θέλουν να κόβει την πλούσια αυτή από τα extensions κόμη της. "Και για ποιο λόγο παρακαλώ"; Για χάρη της Τέχνης και δη της θεατρικής. Σου έχω πει ότι η καλλιτέχνις το χειμώνα μαζί με τον μοναδικό εν ζωή αυθεντικό μουσικοσυνθέτη, Νίκο Καρβέλα θα ανεβάσουν το μιούζικαλ "Μάλα". Σύμφωνα, λοιπόν με το έργο η ηρωίδα είναι μια εβραία κρατούμενη σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως και οι κρατούμενες εκεί μάλλον δεν είχαν κατάξανθα μαλλιά με extensions από γνωστό κομμωτήριο του Λονδίνου.

Έτσι, λοιπόν η Αννούλα αποφάσισε να θυσιάσει το μαλλί της και να το ξυρίσει γουλί. Σαν τους φαντάρους που πήγαιναν στο αλβανικό μέτωπο. Η αλήθεια, Σώτο μου, είναι πως δε μπορώ να τη φανταστώ γουλί και μάλλον δεν το θέλω καθόλου. Έχω την εντύπωση πως δε θα της πηγαίνει, όμως να σου πω κάτι; Αν το κάνει εύγε της. Δε νομίζω ότι κάποια άλλη συνάδελφός της θα το τόλμαγε. Εδώ κάνουν αμάν και πως για να τα μακρύνουν. Αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις, επειδή το έκανε η Βίσση μπορεί να λανσαριστεί ως η νέα trendy πρόταση του χειμώνα και να τη μιμηθούν κι άλλες.

Τέλος πάντων, να σου πω ακόμη ότι η αοιδός μαζί με τον Καρβέλα , τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα και τη σκηνογράφο της παράστασης βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Άουσβιτς για να δουν το μέρος και να πάρουν μια πρώτη εικόνα. Α, πριν κλείσω θέλεις να σου πω πόσο κόστισε στο πρώην ζεύγος η αγορά του θεάτρου; Μόλις 630 μύρια. Και σε ρωτάω εγώ, με τέτοιο ποσό είναι να μη το ρισκάρει η Βίσση και να κόψει τα μαλλιά, για τα οποία είναι τόσο περήφανη;

Υ.Γ. Έχω μια απορία. Άπαξ και κουρευτεί η Αννούλα τι θα έχει να λέει για τη Βανδή και την...άσχημη κόμη της;