Πρόταση γάμου εν όψει

23.05.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, σήμερα θα σου μιλήσω για έναν έρωτα μεγάλο, που όμοιο του δύσκολα συναντάς. Πρόκειται για μια σχέση ειλικρινή, ανιδιοτελή και μετρά ήδη τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Λοιπόν, αναφέρομαι στον έρωτα της Έλενας Παπαρίζου των Antique και του Τόνυ Μαυρίδη , οι οποίοι οδεύουν προς γάμου κοινωνία.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Σήμερα θα σου μιλήσω για έναν έρωτα μεγάλο, που όμοιο του δύσκολα συναντάς. Πρόκειται για μια σχέση ειλικρινή, ανιδιοτελή που μετρά ήδη τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Σίγουρα θα σ' έχει φάει η "μαύρη" περιέργεια ποιους δύσμοιρους θα εκθέσω πάλι. Έννοια σου, Σώτο μου, κι αυτή τη φορά δεν αποκαλύπτω κάτι το κρυφό και το μεμπτό.

Η Έλενα Παπαρίζου των Antique και ο Τόνυ Μαυρίδης είναι ερωτευμένοι και δεν το κρύβουν από κανένα. Άσε, που είναι ζευγάρι και με τη...βούλα. Ξέρεις αρραβωνιάστηκαν τα περασμένα Χριστούγεννα και οδεύουν προς γάμου κοινωνία. Τώρα το πότε θα γίνει αυτό δεν το γνωρίζω, διότι πρώτα πρέπει να γίνει κι επίσημα η πρόταση γάμου.

"Καλά και δε της λέει εκεί πέρα ένα, με παντρεύεσαι αγάπη μου; Να το πάρει το κορίτσι να τελειώνουμε". Όχι, φίλτατε οι εποχές έχουν αλλάξει και η κοινωνία έχει εξελιχθεί. Μην κοιτάς στα χρόνια τα παλιά που κάνανε τις προτάσεις Κυριακή μεσημέρι, στο Τουρκολίμανο, αφότου είχανε φάει το γαυράκι και τις μαρίδες. Οι νέοι άλλα ζητούν τώρα και ειδικά η Έλενα που είναι κορίτσι ρομαντικό. Θέλει ο καλός της - παρεμπιμπτόντως είναι ο "tour manager" του γκρουπ - να της ζητήσει σε γάμο γονυπετής με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Και των Σπετσών, βεβαίως, δε τη χαλάει.

Έτσι, επειδή τώρα τα παιδιά βρίσκονται στη Σουηδία η πρόταση θα περιμένει μέχρι να πιάσει για τα καλά το καλοκαιράκι, οπότε θα έρθουν στη χώρα μας. Θέλεις να σου πω δυο τρεις λεπτομέρειες για τη σχέση τους; "Και δε μου λες. Τόσα διάβασα, ένα παραπάνω τι σημασία έχει". Τα παιδιά, Σώτο μου, γνωρίστηκαν πριν τέσσερα χρόνια στο "Μύκονος" ένα εστιατόριο στη Στοκχόλμη. Με το που την είδε ο Μαυρίδης ένιωσε σαν να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Τελικά το χτύπημα ήταν από τον έρωτα που ήταν κεραυνοβόλος. Βλέπεις το ίδιο ένιωσε και η νεαρή τότε αοιδός (μόλις 16 χρόνων).

Έλα, όμως, που η μικρά έκανε στην αρχή τη δύσκολη. Να φανταστείς αν δεν ήταν ο κολλητός της, ο έτερος Antique η σχέση αυτή ποτέ δε θα είχε ξεκινήσει. Αυτός ανέλαβε χρέη προξενήτρας και τα έφερε εις πέρας. Πάντως, εδώ που τα λέμε οι δυο τους ταιριάζουν πάρα πολύ. Ούτε ζήλιες, ούτε γκρίνιες, τίποτε. Ο ένας καταλαβαίνει τις ανάγκες του άλλου και τον στηρίζει όποτε χρειάζεται. Και το γεγονός ότι δουλεύουν μαζί είναι μάλλον καλό. Τι λες κι εσύ που είσαι άνθρωπος με εμπειρίες.