Προκαλούν οι γκέι της "Πολυκατοικίας";

30.01.2009
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Την παρέμβαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) ζητούν κάποιοι τηλεθεατές για τη σειρά «Η Πολυκατοικία», επειδή εκεί γίνονται... τα Σόδομα και τα Γόμορα. Κι επειδή, προφανώς
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Την παρέμβαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) ζητούν κάποιοι τηλεθεατές για τη σειρά «Η Πολυκατοικία», επειδή εκεί γίνονται... τα Σόδομα και τα Γόμορα. Κι επειδή, προφανώς, οι εν λόγω δεν μπορούν να πάνε οι ίδιοι να ρίξουν ένα «μπουρλότοοοο» στην... «Πολυκατοικία της ακολασίας», ζητούν από το ΕΣΡ να το κάνει. Τι είναι αυτό που τους ενοχλεί; Το γεγονός ότι στη σειρά υπάρχει ένα ζευγάρι gay κι όπως όλα τα ζευγάρια του κόσμου, μένουν μαζί.

Είναι αλήθεια ότι στην προκειμένη περίπτωση, οι ισορροπίες είναι λεπτές, αλλά οι άνθρωποι της σειράς είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί (μέχρι στιγμής) στο πώς χειρίζονται την gay σχέση του σεναρίου. Προφανώς, όμως, τους ενοχλεί η συγκατοίκηση γενικότερα καθώς και το γεγονός ότι στα τελευταία επεισόδια έχει έρθει και μία ομοφυλόφιλη γυναίκα. Ρόλο που εδώ που το σκέφτομαι είχαμε δει κάποτε στου Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Και άνδρες ομοφυλόφιλους βλέπαμε στου Παπακαλιάτη. Δηλαδή με λίγα λόγια, η «Πολυκατοικία» είναι κάτι σαν... συλλεκτική έκδοση «best of Παπακαλιάτης».

Μόνο που η εν λόγω σειρά είναι διασκευή μίας ισπανικής, που συνεχίζει να παίζει στην ιβηρική χερσόνησο με μεγάλη επιτυχία. Κι εκεί δεν υπάρχουν αντιδράσεις, ούτε ζητούν παρεμβάσεις για να διαπιστωθεί αν προσβάλλονται τα «χρηστά» ήθη. Αλλά μάλλον εδώ στην Ελλάδα, μία συμβίωση ομοφυλόφιλου ζευγαριού είναι περισσότερο... σκανδαλιστική από την Πετρούλα - που χου - η οποία βγαίνει με το αεράτο φόρεμα της κι από κάτω ο ανεμιστήρας να της το παίρνει, αλλά φευ δεν της το σηκώνει. Και ο τηλεθεατής - που όχι δεν σκανδαλίζεται με την Πετρούλα - πληροφορείται απλά τι καιρό θα κάνει την επόμενη μέρα. Τι; Να μην ξεχάσω τον επίλογο της Πετρούλας «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα»; Σώπα καημένε που είναι αυτό.... πονηρό υπονοούμενο!