Το τελευταίο "Γεια" της Βανδή!

08.09.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Το τελευταίο της "γεια" είπε η Δέσποινα Βανδή στο κοινό της το βράδυ της Κυριακής, κλείνοντας έτσι μία σειρά αποχαιρετιστήριων συναυλιών.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Το τελευταίο της "γεια" είπε η Δέσποινα Βανδή στο κοινό της το βράδυ της Κυριακής, κλείνοντας έτσι μία σειρά αποχαιρετιστήριων συναυλιών. Ένα ολόκληρο χρόνο θα κάνει να πιάσει μικρόφωνο στο χέρι της και για το λόγο αυτό, η συγκίνηση της εγκυμονούσας αοιδούς χτύπησε...κόκκινο. Βάλε και το γεγονός πως από κάτω βρισκόταν ο σύζυγος Ντέμης, ε το μπήξιμο των κλαμάτων στη λήξη του...αγώνα ήταν αναπόφευκτο. Η Δέσποινα, όπως και στις τρεις προηγούμενες συναυλίες της έτσι και σε αυτή του Λυκαβηττού, έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και παρόλο που έχει μπει στον τέταρτο μήνα της κυήσεως της, του έδωσε και κατάλαβε στον χορό. Τρόπος του λέγειν "του έδωσε και κατάλαβε", αλλά η αλήθεια δε βλέπεις συχνά εγκύους να χορεύουν και να τραγουδάνε.

Στο Λυκαβηττό δεν έπεφτε καρφίτσα κι εκτός από τους ανώνυμους φίλους της αοιδούς βρέθηκαν κι αρκετοί επώνυμοι, όπως ο Πέτρος Κωστόπουλος, η Τζένη Μπαλατσινού, ο Φοίβος και η Ελένη Μενεγάκη με τον Γιάννη Λάτσιο. Η τελευταία μάλιστα δε σταμάτησε να τραγουδάει, ενώ όσοι ξένισαν για την παρουσία της (θυμάσαι που λεγόταν ότι είχαν ψυχραθεί οι σχέσεις τους), ένα έχω να σου πω: μία καλή αποκλειστική συνέντευξη σε κάνει να θυμάσαι τι ωραία που ήταν όταν ήσασταν φίλες. Στα της Βανδής και της παρουσίας της τώρα, από ενδυματολογικής άποψης δε μπορούμε να πούμε πως μείναμε με το στόμα ανοιχτό για κάποιο ρούχο της. Μάλλον, μείναμε με ανοιχτό το στόμα αλλά για τα κακίστης επιλογής κομμάτια που επέλεξε να βάλει, τα οποία (μετά συγχωρήσεως Δεσποινάκι) ήταν η αποθέωση του κιτς. Ειδικά, η εμφάνιση της με το γουναρικό, το στρας καπέλο και τη λευκή φόρμα πολύ μας συγκλόνισε.

Η κοιλιά της ήταν ελαφρώς φουσκωμένη, με τα ρούχα να την αναδεικνύουν ενώ είχε κάνει ένα τατουάζ χένα που έγραψε "Mother". Η μάνα Βανδή, λοιπόν, εκτός από τις δικές της και άλλες επιτυχίες, είπε προς μεγάλη χαρά των "Βανδίτσων" το τραγούδι του γάμου της. Τι είναι αυτό; Μα το άσμα που έγραψε για το ζεύγος ο Φοίβος και το οποίο μιλάει για μεγάλο έρωτα, τον άνδρα της ζωής της και τα λοιπά. Η συγκίνηση της όταν το έλεγε ήτο τεράστια, ενώ και ο Ντέμης ένα κόμπο στο λαιμό, δε γίνεται θα τον ένιωσε. Πάντως, πόνο στο χέρι σίγουρα τον αισθάνθηκε, διότι όλο το βράδυ υπέγραφε αυτόγραφα. Έτσι, είχε η τελευταία για το χρόνο τούτο συναυλία της αοιδούς, η οποία ετοιμάζει τις βαλίτσες της για μόνιμη πλέον εγκατάσταση στην Ισπανία.