Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη!

01.05.2011
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Τελικά, η κυβέρνηση δεν βλέπει τηλεόραση. Κι άμα βλέπει, μόνο την ΕΡΤ. Star, Alpha και ΣΚΑΙ ούτε για το τηλεκοντρόλ των υπουργών. Γιατί, αν τα έβλεπαν, τότε θα ήξεραν πόσο υψίστης σημασίας ήταν για

Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Τελικά, η κυβέρνηση δεν βλέπει τηλεόραση. Κι άμα βλέπει, μόνο την ΕΡΤ. Star, Alpha και ΣΚΑΙ ούτε για το τηλεκοντρόλ των υπουργών. Γιατί, αν τα έβλεπαν, τότε θα ήξεραν πόσο υψίστης σημασίας ήταν για τη χώρα μας ο γάμος του Ουίλιαμ και της Αικατερίνης-Κάθριν- Κέιτ. Και την Παρασκευή θα την έδιναν και σε εμάς… αργία. Τέτοια χαρά κι ενθουσιασμό που παντρεύτηκε το βασιλόπουλο, μόνο οι Άγγλοι. Κι εμείς. Ή καλύτερα, η ελληνική τιβί, που είναι… όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη!

Star: Το CNN των γαμοβαφτίσεων!

Έκαστος στο είδος του και ο Μαλλέλης στους γάμους. Τις προηγούμενες μέρες δε διαφήμισε πολύ τι μας επιφύλαζε για τη μέρα του γάμου (σαν κάτι άλλους, ονόματα δε λέμε, κανάλια δε θίγουμε), διότι απλά ως «Λουμίδης» στο είδος ήξερε ότι θα κερδίσει τη μάχη του γάμου. Και τα κατάφερε. Επιστράτευσε στο στούντιο τις κυρίες του καναλιού, από Ελεονώρα Μελέτη μέχρι Τατιάνα Στεφανίδου κι έστειλε στο Λονδίνο τρεις ανθρώπους, με πρώτο και καλύτερο τον Χρήστο Ζαμπούνη/Αμανπούρ.

Γιατί, αγαπημένε μου, τέτοια ετοιμότητα και τέτοια δυνατή ομάδα, μόνο το CNN διαθέτει στους πολέμους. Κι άμα η Κατερίνα Σουλιώτη δεν είχε την Γιουροβίζιον, ίσα που θα είχε περισσότερα αποκλειστικά και από το… BBC.

Alpha: Τσάμπα η ταινία «Ουίλιαμ & Κέιτ

Ο Alpha από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας είχε ριχτεί στη μάχη του γάμου. Τόσο πολύ, που πιστέψαμε ότι θα κάνει καλύτερη δουλίτσα και από το BBC. Αλλά, φευ, διέψευσε τις προσδοκίες μας. Για να καταλάβεις, κάθε φορά που το γύρισα εκεί, έπεφτα σε διαφημίσεις. Το Κους Κους στάθηκε στο ύψος του. Η Ελένη, πάλι, αν δεν παντρεύεται εκείνη… βαριέται.

Γάμοι αυτοί, για τα πανηγύρια εμείς

Υπήρξαν και οι περιπτώσεις εκείνες που αναγκαστικά κάλυψαν το γεγονός, αλλά έδειξαν ότι δεν πιστεύουν στο παραμύθι της σύγχρονης Σταχτοπούτας και το κανιβάλισαν. Κι εννοείται ότι ο Γιώργος Λιάγκας με την Σάσα Σταμάτη ήταν πρώτοι και καλύτεροι. Με την κουνιάδα του Ουίλιαμ, Πίπα να έχει την τιμητική της. Ευτυχώς που ο Χρήστος Ζαμπούνης δε συνεργάστηκε μαζί τους, διότι θα τα έσκιζε τα πρωτόκολλα.

Είχαν, όμως, φέρει στο στούντιο ομάδα που κερδίζει. Η Δούκισσα Νομικού, λόγω ονόματος… Δούκισσα. Αλλά τελικά ήταν μόνο στο όνομα. Στην χάρη ήταν… η ωραία Κοιμωμένη! Ο Νίκος Ευταξίας πήγε να σχολιάσει τα ντυσίματα, αλλά την είδε… Ζαμπούνης και είπε να δείξει και αυτός τις γνώσεις του στο ρεπορτάζ. Έτοιμος ήταν να σκίσει τα ρούχα του ότι το νυφικό της νύφης δεν θα ήταν Αλεξάντερ ΜακΚουίν. Τελικά, ήταν κι ευτυχώς που δεν σκίστηκε (εννοώ τα ρούχα) πρωινιάτικα.

Μπορεί κάποιος να μου λύσει μία απορία; Στους γαλαζοαίματους γάμους, εμείς οι κοκκινοαίματοι ντυνόμαστε καρναβάλι; Στην Αγγλία ο κόσμος στους δρόμους ήταν μεταμφιεσμένος, ενώ και στην ελληνική τιβί είχαμε κανονικά Απόκριες. Δούκισσες, κυρίες των τιμών, πριγκιπόπουλα. Μόνο η Χιονάτη με τους εφτά νάνους έλειπε.

Με αυτά και με άλλα, πέρασε και ο γάμος… του αιώνα; Ή της χρονιάς; Γιατί αλλού ήταν το πρώτο και αλλού το δεύτερο. Για την Ελένη πάντως ήταν σκέτο της χρονιάς. Της μισής που περάσαμε. Γιατί, για την υπόλοιπη, πού ξέρεις όλο και κάποιος άλλος γάμος μπορεί να γίνει… Ελπίζω, όχι αυτός του Αλβέρτου του Μονακό. Τον άκουσες τον Ζαμπούνη πώς το έριξε; «Το καλοκαίρι παντρεύεται και ο πρίγκιπας Αλβέρτος». Βρήκε παπά ο Ζαμπούνης, να θάψει πέντε έξι…

ΣΚΑΙ: Έλυσε το μυστήριο της βέρας

Ίδρωσε ο Ουίλιαμ μέχρι να μπει η βέρα στο δάχτυλο της Κάθριν/Κέιτ, λαχτάρισε εκείνη, ενώ οι γαλαζοαίματοι από κάτω γέλασαν πονηρά, επειδή γι ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε η διαφορετικότητα του γαλάζιου από το κόκκινο αίμα... δεν δημιουργεί θρομβώσεις. Αλλά, δεν άκουσαν την Ελένη Μπίστικα, η οποία ως έμπειρη σε αυτά τα θέματα, έδωσε μία ιδέα, γιατί δεν μπήκε η βέρα... η πριγκίπισσα είναι έγκυος κι έχει πρηστεί το δάχτυλο! Μιλάμε για ΤΗ λύση του μυστηρίου.

Αναγνωρίζουμε, όμως, στην έμπειρη δημοσιογράφο ότι έκανε σπουδαία δουλειά κι έδωσε πληροφορίες ουσιαστικές. «Είσαι καταπληκτική Ελένη μου. Σε βλέπω με δική σου εκπομπή σε λίγο» είπε η ενθουσιασμένη Πόπη Τσαπανίδου κι εκείνη συμφώνησε: «Ναι, ναι είμαι... Σίγουρα θα την πάρω την εκπομπή».