Η πολυτάραχη ζωή ενός ευγενικού ανθρώπου!

04.06.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Μονό καλά λόγια είχαν να λένε οι συνάδελφοι και φίλοι του Νίκου Σεργιανόπουλου για το ήθος και τον χαρακτήρα του, ο οποίος κατάφερε μέσα σε έναν ανταγωνιστικό χώρο, όπως ο καλλιτεχνικός

Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μονό καλά λόγια είχαν να λένε οι συνάδελφοι και φίλοι του Νίκου Σεργιανόπουλου για το ήθος και τον χαρακτήρα του, ο οποίος κατάφερε μέσα σε έναν ανταγωνιστικό χώρο, όπως ο καλλιτεχνικός, να έχει μόνο φίλους και ανθρώπους που τον εκτιμούσαν και σέβονταν. Είχε, όμως και αμέτρητους θαυμαστές κι ας μην ήταν ένα sex symbol ή ένας ηθοποιός της πρώτης γραμμής στη δημοσιότητα, που έδινε συνεντεύξεις από δω και από εκεί ή φιγούραρε συχνά σε διάφορα Life style περιοδικά. Όλοι εκτιμούσαν το ταλέντο και την ευγένεια του, που ακόμη κι αν δεν τον ήξερες προσωπικά, την εισέπραττες.

Γι αυτό και η είδηση της άγριας δολοφονίας του σόκαρε τους πάντες. Αυτούς που τον γνώριζαν προσωπικά κι αυτούς που τον γνώρισαν μέσα από τη μικρή οθόνη, που τον έκανε αναγνωρίσιμο και συγχρόνως του φόρτωσε έναν σταυρό, που ο ευαίσθητος χαρακτήρας του, δεν κατάφερε ποτέ να σηκώσει. Δεν μπόρεσε ποτέ να διαχειριστεί το παιγνίδι της showbiz και ήταν κάτι που ο ίδιος παραδεχόταν σε συνεντεύξεις του, ενώ την ίδια άποψη είχαν και οι φίλοι του, που έβλεπαν το Νίκο να «απορροφάται» από τη σκοτεινή πλευρά της δημοσιότητας, εξαρτώμενος απόλυτα από το αλκοόλ, που αρκετές φορές έλειψε να του κοστίσει την ίδια τη ζωή (τι ειρωνεία;) και αργότερα από την κοκαΐνη.

Ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή άγριος και σε καμία περίπτωση δεν άξιζε στην προσωπικότητα του, ως καλλιτέχνη και άνθρωπο. Οι εφτά μαχαιριές που δέχτηκε έκλεισαν τον σύντομο κύκλο μίας πολυτάραχης ζωής με πάθη, αλλά και μίας μεγάλης καριέρας. Γιατί ο Νίκος Σεργιανόπουλος πρώτα και πάνω απ’ όλα ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης του θεάτρου και της τηλεόρασης και στα χρόνια που υπήρξε στο καλλιτεχνικό στερέωμα, προέβαλε μόνο τη δουλειά του και όχι την προσωπική ζωή.

Όλα αυτά τα χρόνια ξέραμε λίγα πράγματα για εκείνον. Τα βασικά, ότι ήταν από την Δράμα, είχε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια, ήταν ένα ανήσυχο παιδί, που λαχταρούσε τους γονείς του με τις σκανδαλιές του, ότι είχε φάει ουκ ολίγες φορές ξύλο προς συμμόρφωση. Αυτός, όμως, δεν καταλάβαινε, «αλώνιζε» τις αλάνες με τους φίλους τους και πάντα γυρνούσε στο σπίτι με τα πόδια ματωμένα. Λίγο αργότερα του κόλλησε το μικρόβιο της υποκριτικής και όταν αποκάλυψε στους γονείς του τα σχέδια του, αυτοί ήταν κατηγορηματικοί: «Ούτε να το σκέφτεσαι». Εκείνος περίμενε την κατάλληλη στιγμή και στα 24 του χρόνια μπήκε στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Στην εφηβεία του ο Νίκος «έκαψε» πολλές γυναικείες καρδιές και πολλά κορίτσια ήταν ερωτευμένα. Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και αργότερα και δεν είναι τυχαίο ότι ο Σεργιανόπουλος θεωρείτο ένας από τους πιο γοητευτικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής τηλεόρασης. Μεγάλη πέραση είχε μετά την επιτυχία των «Δύο ξένων» και οι γυναίκες έκαναν ουρές πίσω του. Εκείνος, κολακευόταν, αλλά μέχρι εκεί. Γύρω από την προσωπική του ζωή υπήρχε ένα πέπλο μυστηρίου και ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, έπαιζαν διάφορα σενάρια, που έκαναν ακόμη πιο... μυστήρια την προσωπική του ζωή. Ο ίδιος δεν μιλούσε ποτέ για τα προσωπικά του, ακόμη κι όταν κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες που δεν ήταν πάντα... κολακευτικές.

Ωστόσο, ήταν κοινό μυστικό η εξάρτηση του από το αλκοόλ, κάτι που γνώριζαν οι δικοί του άνθρωποι και συνεργάτες, αλλά ποτέ κανείς δεν είχε βγάλει προς τα έξω. Μάλιστα, ακούγονταν κατά καιρούς διάφορες ιστορίες που είχαν να κάνουν με το πάθος του αυτό, που όμως ποτέ δεν έγινε γνωστό αν ήταν αλήθεια ή όχι. Λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή μάθαμε πριν έξι μήνες και δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο. Ήταν αρχές Δεκεμβρίου, όταν ο άτυχος ηθοποιός συνελήφθη στον Κολωνό, έχοντας στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και χάπια. Η περιπέτεια του αυτή έγινε θέμα συζήτησης και απασχόλησε για μέρες τον Τύπο και τα κανάλια με πρωτοσέλιδα και εκπομπές επί εκπομπών.

Τότε, ο Σεργιανόπουλος προς τιμήν του βγήκε δημόσια και μίλησε για το πρόβλημα του με τα ναρκωτικά και την απόλυτη εξάρτηση του από την κοκαΐνη τον τελευταίο κυρίως χρόνο. Δεν προσπάθησε να το κρύψει κι ας του είχε προκαλέσει μεγάλη θλίψη η όλη ιστορία και η αντιμετώπιση που είχε, μίλησε για τους «δαίμονές» του, ενώ δήλωσε πως ήθελε να ξεφύγει από αυτόν τον εφιάλτη, αφού πια είχε πιάσει πάτο, μετά τη σύλληψη του και τη δημόσια... διαπόμπευση. Με τη βοήθεια λίγων καλών φίλων του και της οικογένειας του στάθηκε στα πόδια του κι επέστρεψε στη δουλειά, έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σήριαλ του Alpha, «Η εξαφάνιση», που γνώρισε τηλεοπτική επιτυχία τη φετινή σεζόν. Το μόνο που φαινόταν πως του θύμιζε την περιπέτεια του πριν έξι μήνες ήταν η παρουσία του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του Παγκρατίου, αφού αυτός ήταν ο περιοριστικός όρος, όταν αφέθηκε ελεύθερος. Ώσπου, στις 4 Ιουνίου βρέθηκε μαχαιρωμένος στο διαμέρισμά του και όλοι αναρωτιούνται «μα πως και γιατί». Ο θάνατος του είναι ένα μυστήριο, όπως μυστήριο ήταν και η ζωή του!