Σημάδια γήρανσης στα χέρια: Πώς να τα αντιμετωπίσεις

Σημάδια γήρανσης στα χέρια: Πώς να τα αντιμετωπίσεις
ΠΗΓΗ:@fayelouisedennis
Τα βήματα που πρέπει να γνωρίζεις.

Γνωρίζεις ότι το δέρμα στα χέρια είναι πιο λεπτό και γι’ αυτό πιο επιρρεπές σε σημάδια γήρανσης με την πάροδο του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να εστιάσεις περισσότερο στη φροντίδα τους και να μην παραλείπεις αυτήν την περιοχή κατά την καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς. Η καθημερινή έκθεση στον ήλιο, οι ρύποι και τα αντισηπτικά που χρησιμοποιούμε συχνά, αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος. Για να περιορίσεις τα σημάδια γήρανσης στα χέρια σου, δες παρακάτω τι μπορείς να κάνεις.

Συστατικά που πρέπει να στοχεύσεις

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς εξατομικευμένα ενεργά συστατικά στη ρουτίνα περιποίησής σου. Για να αντιμετωπίσεις τις σκοτεινές κηλίδες, μπορείς να επιλέξεις προϊόντα που περιέχουν άλφα-αρβουτίνη, βιταμίνη C και εκχύλισμα κουρκουμά. Για να διατηρήσεις την υγρασία, το υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικό, καθώς εξασφαλίζει ότι το δέρμα λαμβάνει την ενυδάτωση που χρειάζεται. Αν θέλεις να βελτιώσεις την ανάπλαση του δέρματος, τα προϊόντα που περιέχουν κολλαγόνο και πεπτίδια είναι κατάλληλα, ενώ τα φυτικά έλαια, όπως το argan, το καρύδας και το jojoba, προσφέρουν θρέψη.

Τα key-steps για νεανικά χέρια

Η εφαρμογή μιας καλής κρέμας χεριών μία ή δύο φορές την ημέρα είναι ουσιαστική. Όμως, αυτό δεν είναι το μόνο βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις. Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις αντηλιακό καθημερινά, αφού τα χέρια σου εκτίθενται συνεχώς στον ήλιο, γεγονός που οδηγεί σε φωτογήρανση. Επίσης, είναι σημαντικό να επιλέγεις σαπούνια που σέβονται το pH του δέρματός σου, για να μην προκαλούν επιπλέον ξηρότητα.

Ακολούθησε αυτά τα βήματα και δώσε στα χέρια σου την προσοχή που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή και νεανικά!

Τελευταία τροποποίηση στις 27.09.2024 - 18:43