Πρέπει να φοράς αντηλιακό όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο;

Πρέπει να φοράς αντηλιακό όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο;
ΠΗΓΗ:@ shestyledwhat
Το αντηλιακό πρέπει να το φοράμε χειμώνα-καλοκαίρι

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις το αντηλιακό σου. Αν γνωρίζεις τη σημασία του SPF, τότε ξέρεις ήδη πως πρέπει να προστατεύεις το δέρμα σου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι το αντηλιακό είναι εξίσου σημαντικό και όταν πετάς με αεροπλάνο.

Ναι, καλά διάβασες. Αν ανήκεις σε εκείνους που έχουν πάντα μαζί τους κάποια απαραίτητα αντικείμενα όταν ταξιδεύουν, όπως μάσκα ύπνου, μαξιλάρι λαιμού ή μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, τότε σίγουρα πρέπει να προσθέσεις στη λίστα σου και το αντηλιακό. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι πιο έντονη όταν βρίσκεσαι στον αέρα, κάνοντάς το ακόμα πιο απαραίτητο.

Γιατί το αντηλιακό είναι σημαντικό κατά την πτήση

Αν πετάς κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε ναι, χρειάζεται να φορέσεις αντηλιακό. Αν κάθεσαι κοντά στο παράθυρο είναι σημαντικό επειδή υπάρχει μεγαλύτερη έκθεση στις ακτίνες UV λόγω της κοντινής απόστασης στο παράθυρο και της έκθεσης σε ακτίνες UVA. Θεωρητικά, μπορεί να εκτίθεσαι σε περισσότερη ακτινοβολία UV λόγω του ύψους και της μειωμένης προστασίας από την ατμόσφαιρα.

Οι ακτίνες UVA διαπερνούν τα παράθυρα και συμβάλλουν στη γήρανση του δέρματος, στη φωτογήρανση και στον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι πιλότοι και το πλήρωμα καμπίνας έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος εξαιτίας της μεγαλύτερης έκθεσής τους στην ακτινοβολία UV κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

shestyledwhat 434993717 1423828318339006 8719658126154142596 n ab56f

Πώς μπορείς να προστατευτείς

Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις; Η απλούστερη απάντηση είναι να φοράς αντηλιακό. Το να κλείσεις το σκιάδιο του παραθύρου θα μειώσει προφανώς την έκθεση στις UV ακτίνες, αλλά πολλές φορές το πλήρωμα ζητά να είναι ανοιχτά τα σκιάδια, ενώ κάποια αεροπλάνα έχουν αυτόματα σκιάδια που δεν μπλοκάρουν τελείως τον ήλιο. Όπως όταν δεν είσαι στον αέρα, η χρήση επαρκούς αντηλιακού είναι η καλύτερη επιλογή για την προστασία του δέρματος. Προτίμησε ένα φυσικό αντηλιακό που περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου.

Φρόντισε να ανανεώνεις το αντηλιακό κάθε δύο με τρεις ώρες στις εκτεθειμένες περιοχές, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός και τα χέρια. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να πάρεις αντηλιακό μαζί σου στην πτήση, αρκεί να είναι σε συσκευασία μικρότερη των 100 ml. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο κρέμα, όσο και σπρέι. Επίσης, μπορείς να φορέσεις ρούχα με UV προστασία, καθώς και γυαλιά ηλίου. Τα γυαλιά ηλίου και τα μακρυμάνικα ρούχα είναι απαραίτητα, ειδικά αν έχεις ιστορικό καρκίνου του δέρματος. Επίσης, να χρησιμοποιείς ένα lip balm με SPF 30 ή υψηλότερο, καθώς και ένα UV προστατευτικό για τα χέρια σου.

shestyledwhat 434993717 1423828318339006 8719658126154142596 n 5f4f0

Τι πρέπει να αποφεύγεις κατά τη διάρκεια της πτήσης

Υπάρχουν μερικά συστατικά που καλό είναι να αποφεύγεις κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αν πρόκειται να είσαι σε μια μεγάλη πτήση κοντά σε παράθυρο, σκέψου να αποφύγεις τη χρήση προϊόντων που αυξάνουν την ευαισθησία στο φως, όπως ρετινόλες, AHA ή BHA την ίδια μέρα.

Επιπλέον, καλό είναι να αποφύγεις βαριά ενυδατικά προϊόντα που μπορεί να παγιδεύουν τη θερμότητα και τον ιδρώτα, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους. Αντίθετα, προτίμησε ελαφριά ενυδατικά προϊόντα και ορούς που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Αυτά θα διατηρήσουν το δέρμα σου ενυδατωμένο χωρίς να το επιβαρύνουν.

Ένα ακόμα βήμα που μπορείς να προσθέσεις στη ρουτίνα περιποίησης πριν από την πτήση είναι προϊόντα με αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση των επιπτώσεων της UV ακτινοβολίας, όπως η φωτογήρανση και η φλεγμονή.

shestyledwhat 435012872 952952792889876 385017751512572328 n 139f7

Καλή πτήση και μην ξεχνάς το αντηλιακό σου!

Τελευταία τροποποίηση στις 11.10.2024 - 00:08