Ροδόνερο: Τα οφέλη που δεν ήξερες οτι έχει για την επιδερμίδα

Ροδόνερο: Τα οφέλη που δεν ήξερες οτι έχει για την επιδερμίδα
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Συν DIY συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου μόνη σου στο σπίτι.

Το ροδόνερο εμπεριέχετε σε πολλά σπρέι προσώπου. Με το άρωμά του να σε ηρεμεί, τις καταπραϋντικές ιδιότητές και τη ρομαντική του φύση, το ροδόνερο ωφελεί όχι μόνο το δέρμα μας, αλλά και την ευεξία μας συνολικά.

Παρακάτω είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το ροδόνερο. Από τα οφέλη, τα μειονεκτήματα και ακόμη πώς να το φτιάξεις μόνη σου μάθε πώς θα το το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου τώρα (αν δε το έχεις κάνει ήδη).

Τι είναι το ροδόνερο;

Προερχόμενο από το Ιράν, το ροδόνερο είναι ένα υγρό που δημιουργείται από τον ατμό των ροδοπέταλων σε νερό. Η δημιουργία ροδόνερου περιλαμβάνει την εξαγωγή βασικών ενώσεων από τα ροδοπέταλα που θα βοηθήσουν καταπράυνση και την ενυδάτωση του δέρματος, ενώ παράλληλα παρέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι ένα ευέλικτο συστατικό και μπορείς να το βρεις σε πολλά προϊόντα ομορφιάς, φαγητά, ποτά και αρτοσκευάσματα.

RODONERO2 85146

Τα οφέλη του ροδόνερου

Ενυδατώνει την επιδερμίδα

Ιδανικό για ξηρό δέρμα, ένα από τα κύρια οφέλη του ροδόνερου είναι οι ενυδατικές του ιδιότητες. Είναι ένα φυσικό υγρό και βοηθάει στην ισορροπία του pH της επιδερμίδας. Αναζωογονεί την επιδερμίδα και την ανακουφίζει.

Beauty tip: Βάλε το sprayροδόνερου στο ψυγείο. Θα παγώσει και όταν το χρησιμοποιείς θα αισθάνεσαι την απόλυτη αίσθηση ανακούφισης και δροσιάς στο πρόσωπό σου.

Προλαμβάνει την ακμή

Το ροδόνερο, σύμφωνα με τους ειδικούς βοηθά στον έλεγχο της λιπαρότητας και στην πρόληψη αυτών των ενοχλητικών σπυριών. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν την ερυθρότητα και να αποτρέψουν την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Το ροδόνερο είναι ιδιαίτερα καλό στο να καταπραΰνει τον ερεθισμό και την ερυθρότητα που μπορεί να νιώσετε από οποιαδήποτε ευαισθησία.

Καταπραΰνει τον ερεθισμό

Το ροδόνερο είναι μια εξαιρετική επιλογή για το ευαίσθητο δέρμα. Χάρη στις καταπραϋντικές του ιδιότητες, θα ηρεμήσει τον ερεθισμό του δέρματος και αποτελεί το απόλυτο μυστικό για δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η ροδόχρους ακμή. Θα σε βοηθήσει!

Φωτίζει την επιδερμίδα

Το ροδόνερο χαρίζει φως στην θαμπή επιδερμίδα λόγω των ενυδατικών του ιδιοτήτων και της ικανότητάς του να αναζωογονεί και να τονώνει το δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά επίσης βοηθούν στην αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος.

Καταπολεμά (και προλαμβάνει) την ανάπτυξη βακτηρίων

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ροδόνερο είναι γνωστό για τις ήπιες αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής. Το ροδόνερο περιέχει επίσης αντισηπτικά στοιχεία για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων σε μικρές πληγές, εγκαύματα και ουλές.

Προστατεύει το δέρμα από περιβαλλοντικούς παράγοντες

Το ροδόνερο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Ως αποτέλεσμα, έχει αντιγηραντικά οφέλη και μπορεί να παρατηρήσεις μειωμένη εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Χρήσιμο στη αρωματοθεραπεία

Το άρωμα του ροδόνερου έχει καταπραϋντική και ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό. Αυτό βοηθά στη μείωση και την εκδήλωση του άγχους.

Τα μειονεκτήματα

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι το ροδόνερο είναι γενικά ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά μπορεί να υπάρξουν μερικές αρνητικές παρενέργειες. Όπως με οποιοδήποτε συστατικό, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψη σου. Ορισμένα άτομα μπορεί να εμφανίσουν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως ερυθρότητα ή ερεθισμό. Αν έχεις σοβαρές αλλεργίες στα ροδοπέταλα τότε σίγουρα το ροδόνερο δεν είναι για σένα.

RODONERO1 0230d

Έτσι, αν σκέφτεσαι να εντάξεις το ροδόνερο στη ρουτίνα περιποίησής σου, κάνε πρώτα ένα τεστ σε μια μικρή περιοχή για να δεις αν θα εμφανίσεις ευαισθησία πριν το εφαρμόσεις σε όλο το πρόσωπο ή το σώμα. Αυτό θα σε βοηθήσεις να καταλάβεις αν έχεις αλλεργία στο ροδόνερο.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το ροδόνερο;

Το ροδόνερο βρίσκεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος, από κρέμες έως ροδέλαια, και μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στη καθιερωμένη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Χρησιμοποίησε πρώτα ένα καθαριστικό προσώπου για να αφαιρέσεις τη βρωμιά, τα υπολείμματα και το μακιγιάζ, πριν εφαρμόσεις ένα toner ροδόνερου για να εξισορροπήσεις τα επίπεδα pH του δέρματος και να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου. Στη συνέχεια, μπορείς να συνεχίσεις με τον ορό και την κρέμα ματιών της επιλογής σου, πριν ολοκληρώσεις με την ενυδατική κρέμα. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιείς ως spray ενυδάτωσης του προσώπου, ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζέστη είναι αφόρητη, θα σε τονώσει!

Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου ροδόνερο;

Ναι, φυσικά και μπορείς! Πρώτα όμως, πρέπει να συγκεντρώσεις τα απαραίτητα υλικά, που περιλαμβάνουν φρέσκα ροδοπέταλα (συνιστά να είναι οργανικά) και αποσταγμένο νερό. Στη συνέχεια, ξέπλυνε καλά τα πέταλα για να αφαιρέσεις οποιαδήποτε βρωμιά ή φυτοφάρμακα, πριν τα τοποθετήσεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

RODONERO3 2dab2

Στη συνέχεια, ρίξε το αποσταγμένο νερό (αρκετό για να καλύψει τα πέταλα χωρίς να ξεχειλίσει). Βάλε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγόβρασε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τα πέταλα να χάσουν το χρώμα τους, κάτι που συνήθως διαρκεί περίπου 20 με 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήσε το μείγμα να κρυώσει πριν στραγγίξεις τα πέταλα και τοποθέτησε το ροδόνερο σε ένα καθαρό δοχείο όπως ένα αποστειρωμένο μπουκάλι. Τοποθετήστε το στο ψυγείο και είναι έτοιμοι!

Μπορείς να χρησιμοποιείς το ροδόνερο καθημερινά;

Αυτό έχει άμεση σχέση με το πως το δέχεται η επιδερμίδα σου. Εάν το δέρμα σου δείχνει μα κανονική χρήση να το δέχεται, τότε ναι μπορείς να το χρησιμοποιείς το καθημερινά, ειδικά αν είναι χωρίς πρόσθετα χημικά και συντηρητικά. Η ήπια φύση του το καθιστά ασφαλές για καθημερινή χρήση, είτε ως toner, σπρέι ή μέρος της ρουτίνας ενυδάτωσής της επιδερμίδας σου!

Τελευταία τροποποίηση στις 30.07.2024 - 16:29