Οι συνήθειες που ίσως ευθύνονται για την εμφάνιση ακμής στην επιδερμίδα σου

Οι συνήθειες που ίσως ευθύνονται για την εμφάνιση ακμής στην επιδερμίδα σου
ΠΗΓΗ:PEXELS
Αν αναρωτιέσαι γιατί συνεχώς βγάζεις αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια στο πρόσωπο, μπορείς να βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις παρακάτω.

Η ακμή αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό ζήτημα που έχει ταλαιπωρήσει τις περισσότερες από εμάς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Κάθε μήνα, όταν πλησιάζουν οι δύσκολες μέρες, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί κάποιο σπυράκι, υπενθυμίζοντάς μας ότι οι ορμόνες μας λειτουργούν κανονικά. Ναι ξέρω, αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια της περιόδου πολλές φορές συνοδεύονται με πόνο… Παρόλα αυτά μην διανοηθείτε να τα σπάσετε, μόνο καλό δεν θα σας κάνει αυτή σας η κίνηση!

Έχετε σκεφτεί άραγε πόσο χρόνο και χρήμα έχουμε ξοδέψει στην αναζήτηση και την αγορά προϊόντων περιποίησης για να δημιουργήσουμε την ιδανική skincare ρουτίνα που θα μας προσφέρει το αψεγάδιαστο δέρμα που όλες επιθυμούμε;

{https://www.tiktok.com/@aamnaadel/video/7182283769318100229?lang=el-GR&q=acne%20routine&t=1721299794422}

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι ορμόνες μας και η υπερβολική παραγωγή σμήγματος, που ευθύνονται για την πλειονότητα των εξάρσεων στο δέρμα μας, έχουν άλλη άποψη. Ακόμα και αν έχετε ανακαλύψει την ιδανική ρουτίνα περιποίησης για το ακνεϊκό σας δέρμα, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μπορεί να επιδεινώνουν την ακμή. Αν αισθάνεστε απογοητευμένες και πιστεύετε ότι κάθε προσπάθεια βελτίωσης της επιδερμίδας σας είναι μάταιη, έχουμε τη λύση.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τέσσερις καθημερινές συνήθειες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση της ακμής ή να επιδεινώνουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Μάσκα

Αν και η πανδημία έχει τελειώσει εδώ και καιρό, ο covid εξακολουθεί να παρουσιάζει εξάρσεις, με αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας να έχει επανέλθει. Πολύ συχνά την φοράμε και στα Μ.Μ.Μ για να αποφύγουμε δυσάρεστες οσμές (το κάνω ναι)!

Όταν φοράτε μάσκα, είναι σημαντικό να μην έχετε εφαρμόσει μακιγιάζ στο πρόσωπό σας, καθώς το δέρμα δεν αναπνέει καλά και οι πόροι μπορεί να φράξουν. Μην ξεχνάτε ότι ιδρώνουμε και αυτό σε συνδυασμό με τη μάσκα προκαλεί τριβή και κάνει την επιδερμίδα μας στην συγκεκριμένη περιοχή ακόμη πιο ευαίσθητη. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, φροντίστε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας.

Ύπνος

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το δέρμα μας, παρόμοιες με αυτές που προκαλεί το άγχος. Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ.

Υπερβολική δόση κρέμας για τα σπυράκια

Πάν μέτρον άριστον, έλεγαν οι αρχαίοι και είναι σημαντικό να το έχουμε ως moto για την καθημερινότητα μας θα μας σώσει σε πολλά.. Αυτές οι θαυματουργές κρέμες με σαλικυλικό οξύ, αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά (δεν πρέπει να εφαρμόζετε μεγάλη ποσότητα), μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα, οδηγώντας σε υπερβολική παραγωγή σμήγματος και επιδείνωση του προβλήματος.

Διατροφή

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για όλα όσα συμβαίνουν στην υγεία και το σώμα μας, ακόμη και στην ακμή ναι! Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια, όπως οι ντομάτες, οι πιπεριές, τα γαλακτοκομικά, τα γλυκά και τα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη.

Ακουμπάτε το πρόσωπό σας

Οι δερματολόγοι «φωνάζουν» να μην ακουμπάμε το πρόσωπό μας γιατί είναι απο τις κύριες αιτίες εμφάνισης ακμής. Το χέρια σας ακουμπάνε συνέχεια αντικείμενα και πράγματα με αποτέλεσμα να μολύνονται με βακτήρια και μικρόβια, τα οποία αν χωρίς να έχετε πλύνει τα χέρια σας, ακουμπάτε το πρόσωπό σας που μεταφέρονται; Ναι, στο πρόσωπο.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.07.2024 - 13:50