Το neem oil είναι η απάντηση στο φριζάρισμα

Το neem oil είναι η απάντηση στο φριζάρισμα
ΠΗΓΗ:@onparledemode
Το anti-frizz συστατικό που είναι γνωστό από την αρχαιότητα.

Αν αντιμετωπίζεις συχνά το ανεπιθύμητο φριζάρισμα στα μαλλιά σου, υπάρχει ένα συστατικό που μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου. Ο λόγος για το έλαιο neem, το οποίο έχει αναγνωριστεί για τις εκπληκτικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα.

Τι είναι το έλαιο neem;

Το έλαιο neem προέρχεται από το δέντρο neem, γνωστό στην Ινδία ως «sarva roga nivarini», που σημαίνει «η θεραπεία όλων των παθήσεων». Αν και οι ρίζες του δέντρου βρίσκονται στην Ινδία, τώρα καλλιεργείται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, επεκτείνοντας τις θεραπευτικές του δυνάμεις.

Οφέλη του neem oil για τα μαλλιά

Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική της Ινδίας για πάνω από χίλια χρόνια και είναι γνωστό ακόμα και για τη βοήθειά του στη θεραπεία παθήσεων όπως ο διαβήτης. Περιέχει νιμπιδίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή. Οι αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής, όπως η πιτυρίδα και ο κνησμός.

Το λάδι neem είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, τριγλυκερίδια, αντιοξειδωτικά και ασβέστιο. Αυτά τα συστατικά συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς hair-look. Όσον αφορά το φριζάρισμα, τα λιπαρά οξέα του ελαίου βοηθούν στο κλείδωμα της υγρασίας στον θύλακα της τρίχας, προσφέροντας έτσι μια πιο ομαλή εμφάνιση.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το έλαιο neem στην ρουτίνα περιποίησης μαλλιών

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενσωματώσεις το έλαιο neem στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου. Μπορείς, για παράδειγμα, να προσθέσεις μερικές σταγόνες στο αγαπημένο σου σαμπουάν. Κατά τη διάρκεια του λουσίματος, κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και άπλωσε το σαμπουάν με το έλαιο μέχρι τις άκρες.

{https://www.instagram.com/p/Cpxkxg8Iq_E/}

Εναλλακτικά, μπορείς να το προσθέσεις στη μάσκα μαλλιών που χρησιμοποιείς. Έτσι, θα απολαύσεις πρόσθετα οφέλη ενυδάτωσης και ανάπτυξης. Ωστόσο, αν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή, φρόντισε να ξεπλύνεις καλά τα μαλλιά σου με σαμπουάν, καθώς το έλαιο neem μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς αν παραμείνει στο δέρμα.

Ανακάλυψε τη μαγεία του ελαίου neem και πες αντίο στο φριζάρισμα!

Τελευταία τροποποίηση στις 27.09.2024 - 18:36