3 SOS συμβουλές για να διατηρήσεις τα βαμμένα σου μαλλιά υγιή

3 SOS συμβουλές για να διατηρήσεις τα βαμμένα σου μαλλιά υγιή
ΠΗΓΗ:@miloszhairstylist
Είναι απλές, αλλά πολύ θαυματουργές.

Η φροντίδα των βαμμένων μαλλιών, ειδικά αν είναι ξανθά ή κόκκινα, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να διατηρήσουν τη ζωντάνια και την ομορφιά τους. Αν έχεις συνηθίσει να βάφεις τα μαλλιά σου, πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι το συχνό λούσιμο μπορεί να είναι επιβλαβές. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες κρίσιμες συμβουλές που μπορεί να μην ακούς συχνά:

1. Πρόσεχε τη θερμοκρασία του νερού

Ένα ζεστό ντους μπορεί να είναι χαλαρωτικό, αλλά το καυτό νερό δεν ευνοεί ούτε την επιδερμίδα, ούτε τα μαλλιά σου. Για να προστατέψεις το χρώμα, προτίμησε το χλιαρό νερό όταν λούζεσαι.

2. Διάλεξε το κατάλληλο σαμπουάν

Η επιλογή του σωστού σαμπουάν είναι κρίσιμη για τη διατήρηση του χρώματος. Αναζήτησε επαγγελματικά προϊόντα ή φαρμακευτικά σαμπουάν με χαμηλό pH, κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σου. Τα sulfate-free σαμπουάν είναι ιδανικά, καθώς είναι πιο ήπια και θρεπτικά για την τρίχα.

Beauty tip: Ολοκλήρωσε την ρουτίνα περιποίησής σου με μια ενυδατική μάσκα και ένα θρεπτικό έλαιο για έξτρα λάμψη.

3. Προστάτεψε τα μαλλιά σου από τον ήλιο και τη θερμότητα

Η καθημερινή χρήση εργαλείων θερμότητας, όπως πιστολάκι, ισιωτική ή ψαλίδι, μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά και να τους δώσει μια θαμπή όψη. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα πριν από τη χρήση αυτών των εργαλείων, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της λάμψης του χρώματος.

Επίσης, μην ξεχνάς να προστατεύεις τα μαλλιά σου από τις UV ακτίνες, χειμώνα-καλοκαίρι, με τη χρήση αντηλιακών προϊόντων για τα μαλλιά.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείς να διατηρήσεις το χρώμα και τη λάμψη των βαμμένων μαλλιών σου για περισσότερο καιρό!

Τελευταία τροποποίηση στις 29.09.2024 - 00:08

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ