Hair gloss treatment: Η θεραπεία μαλλιών που «υπόσχεται» λαμπερά μαλλιά σε μόλις λίγα λεπτά

Hair gloss treatment: Η θεραπεία μαλλιών που «υπόσχεται» λαμπερά μαλλιά σε μόλις λίγα λεπτά
ΠΗΓΗ:@amandaengstrand
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πιο viral θεραπεία μαλλιών.

Μια επίσκεψη στο κομμωτήριο, όσο χαλαρωτική και αν είναι, μπορεί να φαίνεται λίγο αγχωτική αν δεν γνωρίζεις την ορολογία που χρησιμοποιεί ο κομμωτής σου (ιδιαίτερα όταν μιλούν για χρώμα μαλλιών). Από hair toner και ημιμόνιμες βαφές μαλλιών, μέχρι θεραπείες gloss, μπορεί να υπάρχει πολλή σύγχυση για το τι είναι καλύτερο για εσένα και τις ανάγκες σου.

Για παράδειγμα, ήξερες ότι μια 10λεπτη θεραπεία gloss στο κομμωτήριο μπορεί να διατηρήσει το χρώμα σου ζωντανό για εβδομάδες (μερικές φορές και μήνες), ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για επαναλαμβανόμενα ραντεβού; Ή ότι ακόμη και αν δεν βάφεις τα μαλλιά σου καθόλου, μπορείς να δεις σημαντικά αποτελέσματα από τη θεραπεία; Είναι ο ταχύτερος τρόπος για να αποκτήσεις τη γυαλιστερή, «wet» λάμψη που έχεις δει στα κόκκινα χαλιά. Το κλειδί είναι να καταλάβεις τι να ζητήσεις.

Εδώ ερχόμαστε εμείς! Παρακάτω, απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις σου σχετικά με το gloss μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων τι είναι, πώς μπορεί να ενισχύσει το χρώμα των μαλλιών σου και τι να κάνεις αν θέλεις να δοκιμάσεις τη θεραπεία στο σπίτι.

Τι είναι το Hair Gloss;

Τεχνικά, το hair gloss είναι μια ημιμόνιμη βαφή μαλλιών. Σε αντίθεση με τις ημιμόνιμες βαφές, που ξεπλένονται μέσα σε περίπου μια εβδομάδα, οι θεραπείες demi-permanent διαρκούν λίγο περισσότερο. Τα Gloss Tones για παράδειγμα, διαρκούν μέχρι και 25 λουσίματα. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με μερικούς τρόπους: είτε αμέσως μετά μια νέα βαφή ως δεύτερο βήμα για να ενισχύσει το υπάρχον χρώμα, είτε ξεχωριστά για να προσθέσει χρώμα σε μαλλιά που έχουν ξεθωριάσει με τον καιρό (ή να δώσει μια ώθηση λάμψης σε φυσικά μαλλιά). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει ανεπιθύμητους τόνους στα μαλλιά, όπως η κιτρινίλα από ξανθές αποχρώσεις. Οι επαγγελματικές θεραπείες gloss συνήθως διαρκούν 10 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το κομμωτήριο, το χρώμα ή την κατάσταση των μαλλιών σου και τη σύσταση του κομμωτή σου.

amandaengstrand 369905329 135735326258579 1329329545120399960 n 2a91e

Τα οφέλη του Hair Gloss

Η καλή είδηση είναι ότι τα gloss μαλλιών μπορούν να λειτουργήσουν σε οποιοδήποτε τύπο μαλλιών, ανεξαρτήτως του τύπου των μαλλιών σου. Τα gloss έχουν χαμηλό pH, οπότε βοηθούν στην εξομάλυνση των μαλλιών και στο κλείσιμο της επιδερμίδας, ενώ προσθέτουν λάμψη και βελτιώνουν την ποιότητα του χτενίσματος. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης του gloss ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σου.

Αν δεν έχεις βαμμένα μαλλιά, μπορείς επίσης να επωφεληθείς από μια θεραπεία gloss. Το gloss μπορεί να εφαρμοστεί σε φυσικά μαλλιά για να σφραγίσει την επιδερμίδα, προσθέτοντας λάμψη και λειαίνοντας το φριζάρισμα. Ωστόσο, τα gloss έχουν πιο αξιοσημείωτο αντίκτυπο για τα βαμμένα μαλλιά, καθώς αντιμετωπίζουν την τελική φθορά του χρώματος που προκύπτει από τη βαφή των μαλλιών. Παρ' όλα αυτά, αν είσαι ικανοποιημένη με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου και δεν επιθυμείς να το αλλάξεις ή να το ενισχύσεις με οποιονδήποτε τρόπο, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ενός διάφανου gloss.

Hair Gloss vs. Hair Glaze: Ποια είναι η διαφορά;

Στο κομμωτήριο, ίσως σου δοθεί η επιλογή να επιλέξεις μεταξύ hair gloss και hair glaze. Ενώ ακούγονται παρόμοια και μπορούν να ενισχύσουν το χρώμα και τη λάμψη των μαλλιών σου με παρόμοιο τρόπο, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των δύο θεραπειών. Όλα εξαρτώνται από τη διάρκεια που έχουν. Τα glazes δεν περιέχουν αμμωνία ή υπεροξείδιο, οπότε διαρκούν μόνο μέχρι και μια εβδομάδα ή λίγες μέρες, ενώ τα gloss περιέχουν χαμηλά επίπεδα αμμωνίας και υπεροξειδίου, οπότε μπορούν να διαρκέσουν από τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Ανάλογα με τη συχνότητα με την οποία λούζεις τα μαλλιά σου, το glaze μπορεί να ξεπλυθεί γρηγορότερα.

amandaengstrand 369721409 645224444248305 4437587476829806440 n b78fb

Θεραπείες Hair Gloss στο σπίτι

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των θεραπειών gloss στο σπίτι και στο κομμωτήριο είναι απλώς το εύρος των χρωμάτων που είναι διαθέσιμα. Ο κομμωτής έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει το τέλειο χρώμα για εσένα, επιτυγχάνοντας την καλύτερη δυνατή εφαρμογή. Είναι πολύ πιο εύκολο για τον κομμωτή σου να εφαρμόσει ομοιόμορφα και να κορεστεί καλά, δύο πράγματα που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα ενός gloss χρώματος. Ωστόσο, όπως υπάρχουν επαγγελματικές κιτ βαφής DIY για χρήση στο σπίτι, υπάρχουν και θεραπείες για το σπίτι που είναι εξαιρετικές για συντήρηση. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες αν απλώς θέλεις να δώσεις μια ελαφριά ανανέωση στα μαλλιά σου χωρίς να χρειαστεί να πας στο κομμωτήριο. Για το ποια να διαλέξεις το καλύτερο είναι να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.09.2024 - 21:57