Πώς να κάνεις τα μαλλιά σου να μυρίζουν υπέροχα κάθε μέρα

Πώς να κάνεις τα μαλλιά σου να μυρίζουν υπέροχα κάθε μέρα
ΠΗΓΗ:@emilymclarkx
Τα απόλυτα μυστικά για να μυρίζουν υπέροχα τα μαλλιά σου κάθε μέρα, όλη μέρα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσωπική υγιεινή είναι το κλειδί για να μυρίζουμε ωραία, αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ πώς μπορείς να διατηρήσεις αυτό το υπέροχο άρωμα και στα μαλλιά σου; Τα μαλλιά σου, όπως και το δέρμα, έχουν το δικό τους άρωμα που επηρεάζεται από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, το πότε τα έχεις λούσει τελευταία φορά και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Παρόλο που οι κανόνες για το σώμα και τα μαλλιά είναι παρόμοιοι, υπάρχουν μερικές συγκεκριμένες συμβουλές για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου αρωματισμένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και δες πώς μπορείς να το πετύχεις!

Εφάρμοσε αρωματικά έλαια

Αν θέλεις τα μαλλιά σου να έχουν μια ευχάριστη μυρωδιά που διαρκεί, δοκίμασε να εφαρμόσεις αρωματικά έλαια στο τριχωτό της κεφαλής ή στις άκρες τους. Τα αιθέρια έλαια είναι ιδανικά για να προσφέρουν στα μαλλιά σου ένα υπέροχο άρωμα. Μπορείς να επιλέξεις αρώματα όπως μέντα, δεντρολίβανο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις δροσιστικά mist μαλλιών ή σπρέι κατά της ρύπανσης που περιέχουν αιθέρια έλαια.

Μείνε μακριά από τα τσιγάρα

Το κάπνισμα δεν επηρεάζει μόνο την υγεία σου, αλλά μπορεί να αφήσει και μια δυσάρεστη μυρωδιά στα μαλλιά σου. Ο καπνός απορροφάται εύκολα από τα μαλλιά, κάνοντάς τα να μυρίζουν άσχημα. Αν καπνίζεις, μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι, αλλά η μυρωδιά είναι έντονη και βαθιά. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ξηρό σαμπουάν, τρίβοντας το στο τριχωτό της κεφαλής, για να απομακρύνεις τυχόν δυσάρεστες οσμές.

Επέλεξε ένα άρωμα μαλλιών

Αν τα μαλλιά σου δεν μυρίζουν όπως θα ήθελες, ίσως σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο σου άρωμα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι η καλύτερη ιδέα, καθώς τα αρώματα που προορίζονται για το δέρμα περιέχουν συστατικά που μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σου, όπως το αλκοόλ, που προκαλεί ξηρότητα. Αντί γι' αυτό, επέλεξε προϊόντα ειδικά για τα μαλλιά που έχουν υπέροχο άρωμα. Αυτό μπορεί να είναι το σαμπουάν και το conditioner σου, διάφορα σπρέι, μους ή ακόμα και ένα άρωμα μαλλιών.

Λούσε τα μαλλιά σου τακτικά

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου, αλλά αν θέλεις να μυρίζουν πάντα ωραία, το συχνό λούσιμο είναι η λύση. Η δυσάρεστη οσμή εμφανίζεται όταν τα βακτήρια συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής. Ένα συχνό λούσιμο βοηθάει στην απομάκρυνση των ελαίων και των βακτηρίων, διατηρώντας τα μαλλιά σου φρέσκα και αρωματισμένα.

malliaaa e6762

Με αυτά τα απλά μυστικά, τα μαλλιά σου θα μυρίζουν όμορφα κάθε μέρα. Απέφυγε το κάπνισμα, λούζε τα μαλλιά σου συχνά και δοκίμασε προϊόντα με αιθέρια έλαια ή άρωμα μαλλιών. Αν παρατηρήσεις ότι τίποτα από αυτά δεν λειτουργεί, ίσως πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα. Αφού βρεις τη ρουτίνα που σου ταιριάζει, τα μαλλιά σου θα μυρίζουν φανταστικά χωρίς καμία προσπάθεια!

Τελευταία τροποποίηση στις 18.08.2024 - 16:09