Πώς να κόψεις μόνη σου αφέλειες

21.03.2020
Πώς να κόψεις μόνη σου αφέλειες
Κλειστά κομμωτήρια; Κανένα πρόβλημα!

Ενώ η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για κάθε αλλαγή που θες να κάνεις στα μαλλιά σου, αυτήν την περίοδο κάτι τέτοιο δεν είναι δυστυχώς δυνατό.

Δες και αυτό: Τι να κάνεις αν τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν με τίποτα

Ο hairstylist Nathaniel Hawkins και ο Erickson Arrunategui δίνουν τις συμβουλές τους για το πώς να κόψετις μόνη σου αφέλειες στο σπίτι:

- "Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό ψαλίδι για τα μαλλιά: Έχει πιο μυτερή άκρη", λέει ο Hawkins. Αν δεν έχεις τέτοιο ψαλίδι, ο Arrunategui προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα ψαλίδι για ύφασμα, που τυπικά είναι πιο αιχμηρό.

Αυτό το είδες; Πέφτουν τα μαλλιά σου; Έτσι μπορείς να τα σώσεις

- "Τα βρεγμένα μαλλιά τείνουν να δείχνουν πιο μακριά από τα στεγνά, οπότε είναι εύκολο να κοπούν πιο κοντά. Μόλις στεγνώσεις τις αφέλειες, θα μπορείς να δεις ακριβώς την πυκνότητα και το μήκος τους", λέει ο Hawkins.

- "Ξεκίνησε με μικρά τμήματα, ώστε τυχόν λάθη να μην φαίνονται πολύ", λέει ο Arrunategui. "Μην κόψεις πολύ μήκος αρχικά, γιατί πάντα μπορείς να επιστρέψεις και να κόψεις παραπάνω. Το πιο σημαντικό είναι να μετρήσεις πριν κόψεις. Κοίταξε το μήκος πριν αποφασίσεις πόσο θέλεις να κόψεις".

Διάβασε επίσης: Αυτό είναι το κούρεμα που κρύβει χρόνια

- "Αντί να κόψεις μια ίσια γραμμή κατά μήκος, κράτησε το ψαλίδι έτσι ώστε να κόβει τα μαλλιά έχοντας μια κλίση προς τα πάνω, για να δημιουργηθεί ένα απαλό τελείωμα", λέει ο Hawkins.