Οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

17.03.2020
Οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά
Ήρθε καιρός να βάλεις τέλος στην κακή αυτή συνήθεια

σως να σου έχει συμβεί αρκετές φορές να έχεις αποκοιμηθεί ακριβώς μετά το μπάνιο. Να έχεις μόλις βάλει τις πυτζάμες σου και εκεί που ετοιμάζεσαι να πάρεις το πιστολάκι ανά χείρας να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, να σε παίρνεις ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά. Δεν ξέρω για εσένα αλλά εμένα μου έχει συμβεί πολλές φορές.

Δες και αυτό: Πέφτουν τα μαλλιά σου; Έτσι μπορείς να τα σώσεις

Παρακάτω θα βρεις τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά:

«Σπάνε»
Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, είναι στην πιο εύθραυστη κατάστασή τους. Το να πηγαίνεις συχνά για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να τους προκαλέσει extra φθορά, μιας και χάνουν την ελαστικότητά τους. Ιδιαίτερα δε, αν τα πιάνεις ψηλά σε κότσο ή σε κοτσίδα.

Μπερδεύονται πιο εύκολα
Αν έχεις κοιμηθεί κάποια στιγμή με βρεγμένα μαλλιά θα έχεις παρατηρήσει πως το επόμενο πρωί τα μαλλιά σου είναι αρκετά μπερδεμένα και η υφή τους αρκετά τραχιά, με αποτέλεσμα όταν πας να τα χτενίσεις να μην ξεμπερδεύονται εύκολα. Αποτέλεσμα; Γίνονται ακόμη πιο εύθραυστα.

Αυτό το είδες; DIY: Η μάσκα για ξηρά μαλλιά που θα σε σώσει (είναι και κατά της φαγούρας)

Φριζάρουν αρκετά συχνά
Η τριβή των βρεγμένων μαλλιών σου με τη βαμβακερή ή υφασμάτινη μαξιλαροθήκη όλο το βράδυ έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά εκτός από την ελαστικότητά τους, να χάνουν την απαλότητά τους, είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, ενώ οι μικρές φύτρες συνεχώς «πετάνε».

Είναι πιο άτονα
Ίσως έχεις παρατηρήσει πωε κάθε φορά που πέφτεις για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά, το επόμενο πρωί έχουν χάσει τον όγκο τους και τη φυσική τους κίνηση.

Διάβασε επίσης: DIY: Η μάσκα για λιπαρά μαλλιά που θα σε σώσει