Θέλεις κούρεμα; Δοκίμασε να κόψεις τα μαλλιά μόνη σου στο σπίτι - Οδηγίες για κάθε τύπο μαλλιού

30.03.2020
Θέλεις κούρεμα; Δοκίμασε να κόψεις τα μαλλιά μόνη σου στο σπίτι - Οδηγίες για κάθε τύπο μαλλιού
Πού να το φανταστείς. Κι όμως, ίσως ήρθε η στιγμή να το δοκιμάσεις και αυτό. Αν δεν αντέχεις να περιμένεις τη στιγμή που θα ανοίξουν και πάλι τα κομμωτήρια, πάρε την απόφαση και δώσε τη λύση μόνη σου. Ο τολμών νικά!

Το κλειδί είναι να ξεκινήσεις με μερικές μικρές προσεκτικές ψαλιδιές. Σκέψου επίσης ότι αυτή η στιγμή δεν είναι η κατάλληλη για να αποφασίσεις να κόψεις τα μαλλιά σου αφέλειες. Θα σου συνιστούσαμε να αφήσεις τις μεγάλες αλλαγές για τα χέρια των επαγγελματιών. Ωστόσο αν θες να φρεσκάρεις τα μήκη σου και να φύγει η ψαλίδα ή να κόψεις (τις ήδη υπάρχουσες) αφέλειες ή τις άκρες των μαλλιών σου στο σπίτι, σου έχουμε τα καλύτερα βίντεο που θα σε βοηθήσουν να κόψεις τα μαλλιά σου μόνη στο σπίτι. Πριν ξεκινήσεις όμως :

• Επένδυσε σε ένα ψαλίδι μαλλιών (μπορείς να κάνεις την αγορά μέσω ιντερνετ). Άσε κάτω το ψαλίδι της κουζίνας! Οι μυτερές άκρες του θα μπορούσαν ενδεχομένως να σoυ δημιουργήσουν ακόμα περισσότερη ψαλίδα (συν, κάποια μόλυνση αν κάπου κοπείς). Ένα επαγγελματικό ψαλίδι θα σου χαρίσει και ένα καλό κούρεμα (και πιο υγιή μαλλιά).

• Κόψε λιγότερο από ότι νομίζεις ότι χρειάζεται. Μπορείς πάντα να κόψεις περισσότερο τα μακριά μαλλιά σου, αλλά δεν μπορείς να προσθέσεις πίσω αυτά που ήδη έκοψες! Αν κόψεις τα μαλλιά σου ενώ είναι βρεγμένα, θυμηθήσου ότι θα φαίνονται ακόμα πιο κοντά όταν στεγνώσουν.

• Δούλεψε με τη φυσική υφή των μαλλιών σου. Kόψε τα μαλλιά όταν είναι στεγνά εάν oι τούφες σου είναι σγουρές ή κυματιστές ώστε να πάρεις μια καλύτερη ιδέα για το πώς θα φανούν στο τέλος. Αν έχεις ίσια μαλλιά, κόψε τα ενώ είναι βρεγμένα ή ψέκασέ τα με νερό πρώτα για να έχεις πιο καθαρές και ακριβείς γραμμές.

Πώς να κόψεις τα μαλλιά σου όταν είναι ίσια

Εάν τα μαλλιά σου είναι ίσια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις τρεις μεθόδους για να βεβαιωθείς ότι το κόψιμο σου είναι ωραίο και ομοιόμορφο. Φέρε τα μαλλιά σου στο μπροστινό μέρος και κόβε με γωνία ή ευθεία, ανάλογα με το αν προτιμάς ένα στρογγυλεμένο ή μυτερό σχήμα στο κούρεμά σου.

Πώς να κόψεις τις μπούκλες σου

Αν έχεις πυκνά, σγουρά μαλλιά, κόβοντας τα μαλλιά σου στο σπίτι, το μυστικό είναι τα τμήματα που θα χωρίσεις και τις μικρές ψαλιδιές στα άκρα σου για πιο υγιή μαλλιά. Αυτό το στυλ είναι με αφέλειες, αλλά εσύ μπορείς να κόψεις μόνο τις άκρες των μαλλιών σου.

Πώς να κόψεις τα δικά σου μήκη – με μια αλογοουρά

Αν έχεις άγχος για το αν θα καταφέρεις να πετύχεις ένα ομοιόμορφο κούρεμα, αυτή η δοκιμασμένη μέθοδος για να πετύχεις τις τέλειες άκρες στο σπίτι είναι ότι πρέπει για αρχάριους. Λείανε τα μαλλιά σε μια αλογοουρά στην κορυφή της γραμμής των μαλλιών κοντά στο μέτωπο (εξ ου και η μέθοδος unicorn ponytail), τράβηξε τα μαλλιά προς τα εμπρός και κόψε τις άκρες. Όσο πιο μυτερή είναι η γωνία, τόσο πιο έντονες θα είναι οι μπροστινές τούφες.

Πώς να κόψεις τα μαλλιά σου έως τον ώμο

Αν θέλεις να κόψεις τα μαλλιά σου μακρύ καρέ ή στο μήκος των ώμων, αυτή η μέθοδος θέλει να φέρεις τα μαλλιά στο μπροστινό μέρος, να κάνεις δυο κοτσιδάκια αριστερά-δεξιά που θα πιάσεις με δύο λαστιχάκια πριν αρχίσεις να κόβεις τις άκρες. Καθάρισε τις με μικρές, ακριβείς κινήσεις του ψαλιδιού για καλύτερα αποτελέσματα.