Αντιηλιακό λάδι ή γαλάκτωμα σώματος; Ποιο να επιλέξεις και γιατί

Αντιηλιακό λάδι ή γαλάκτωμα σώματος; Ποιο να επιλέξεις και γιατί
ΠΗΓΗ:@carolinenavarroo
Εσύ ποιο προτιμάς;

Η καθημερινή χρήση αντηλιακού έχει γίνει πια απαραίτητη για όλους μας. Με τη μεγάλη γκάμα αντηλιακών προϊόντων που διατίθενται σήμερα στην αγορά, όπως γαλάκτωμα, σπρέι, στικ και λάδι, είναι σημαντικό να βρούμε το κατάλληλο για τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Παρόλο που τα λάδια ήταν παλαιότερα συνδεδεμένα με το μαύρισμα, πλέον προσφέρουν υψηλή προστασία SPF, καθιστώντας τα μια ανταγωνιστική επιλογή απέναντι στα κλασικά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την επιλογή του σωστού αντηλιακού για εσάς.

Τι να προσέξεις;

Πριν διαλέξετε οποιοδήποτε αντηλιακό, βεβαιωθείτε ότι πληροί τα εξής κριτήρια: SPF 30 ή μεγαλύτερο, φίλτρα ευρέος φάσματος και ανθεκτικότητα στο νερό. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για όλα τα αντηλιακά προϊόντα, είτε για το πρόσωπο είτε για το σώμα, ανεξάρτητα από την υφή τους.

Λάδι ή Γαλάκτωμα;

Η τεχνολογία έχει εξελίξει τα αντηλιακά λάδια, τα οποία προσφέρουν υψηλή προστασία συνδυασμένη με ευχάριστη αίσθηση στην επιδερμίδα. Τα λάδια, είτε με πιο πλούσια είτε με ξηρή υφή, παρέχουν εξίσου αποτελεσματική προστασία με τα γαλακτώματα και είναι ιδανικά για όσους έχουν ξηρή επιδερμίδα και χρειάζονται επιπλέον θρέψη και λάμψη.

Τι είναι το αντηλιακό λάδι;

Τα αντηλιακά λάδια περιέχουν έλαια που προσφέρουν μαλακή υφή και θρέψη στο δέρμα. Δεν πρόκειται για απλά λάδια μαυρίσματος με χαμηλό SPF, αλλά για προϊόντα με SPF 30 ή 50, που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά όπως και τα κλασικά sunscreen lotions. Απλώνονται εύκολα, χαρίζουν λάμψη και ενυδάτωση και είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για το καλοκαίρι, όταν το δέρμα εκτίθεται σε σκληρές συνθήκες όπως το νερό, ο αέρας και η υψηλή θερμοκρασία.

{https://www.instagram.com/p/C4cSX-fv8DF/?img_index=1}

Μπορεί ένα λάδι να προσφέρει υψηλή προστασία;

Τα αντηλιακά λάδια προσφέρουν την ίδια προστασία με τα γαλακτώματα ή τα σπρέι, εφόσον έχουν SPF 30 ή 50. Η σωστή εφαρμογή είναι απαραίτητη: πρέπει να χρησιμοποιείται η σωστή ποσότητα (περίπου ένα σφηνάκι για όλο το σώμα) και να επαναλαμβάνεται κάθε δύο ώρες ή μετά από κολύμπι, σκούπισμα ή ιδρώτα. Επίσης, τα περισσότερα αντηλιακά λάδια περιέχουν χημικά φίλτρα, οπότε πρέπει να εφαρμόζονται τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο.

Πώς να επιλέξεις το σωστό αντιηλιακό λάδι;

Όταν επιλέγετε αντηλιακό λάδι, προσέξτε τη σύνθεσή του. Εκτός από τον υψηλό SPF, αναζητήστε επιπλέον συστατικά που ωφελούν το δέρμα σας, όπως φυσικά έλαια, υαλουρονικό οξύ για ελαστικότητα και ενυδάτωση, και βιταμίνη Ε για αντιοξειδωτική προστασία. Κάποια αντηλιακά λάδια περιέχουν και διακριτικούς ιριδισμούς για λαμπερό δέρμα στην παραλία. Εκμεταλλευτείτε τις επιπλέον ιδιότητες των αντηλιακών λαδιών για να έχετε υγιή και λαμπερή επιδερμίδα καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

{https://www.instagram.com/p/C-FKjazhT6o/?img_index=1}

Τελευταία τροποποίηση στις 04.08.2024 - 22:39