Πρωτιά του Mega στο δελτίο ειδήσεων

12.09.2008
Λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου (6 Οκτωβρίου) και ενώ τα κανάλια έχουν αρχίσει σταδιακά να ρίχνουν στη μάχη τα νέα τους προγράμματα, η μόνη ζώνη στην οποία μπορούν να βγουν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα είναι αυτή των κεντρικών δελτίων.

Λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου (6 Οκτωβρίου) και ενώ τα κανάλια έχουν αρχίσει σταδιακά να ρίχνουν στη μάχη τα νέα τους προγράμματα, η μόνη ζώνη στην οποία μπορούν να βγουν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα είναι αυτή των κεντρικών δελτίων.

Εν αναμονή και των εξελίξεων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το Mega διατηρεί απόσταση ασφαλείας από το μέχρι στιγμής δεύτερο Alter, ενώ για την τρίτη θέση παλεύουν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, που ποντάρει πολλά στη νέα καθημερινή σειρά που θα δίνει lead in (σ.σ.: ΛΟΛΑ), και το νεανικό δελτίο ειδήσεων του Star, που προσανατολίζεται στην προσέλκυση των νεανικών κοινών. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 8 του μήνα οι ειδήσεις του Mega, με την Όλγα Τρέμη στο στούντιο και το γενικό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Χρήστο Παναγιωτόπουλο στο control, αλλά και την ομάδα των έμπειρων σχολιαστών Πρετεντέρης, Τσίμας, Καψής και εν μέσω καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων, είχαν μέσο μερίδιο τηλεθέασης 22,4%.

Ακολούθησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter με 17,7%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν τα Νέα του ΑΝΤ1 με 15,9%. Τέταρτο το δελτίο ειδήσεων του Star με 14,9%, ενώ την πέμπτη θέση κατέλαβε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με 10,1%. Με πρωτιά ξεκίνησε και η «Κοινωνία ώρα Μega», που την εβδομάδα 1-5 Σεπτεμβρίου κέρδισε καθαρά την πρώτη θέση με 22,4%, αφήνοντας δεύτερο το «Πρωί πρωί» του Alpha με 19,2%. Ακολούθησε η «Πρώτη γραμμή» της ΝΕΤ με 17,1% και το «6-11» του ΑΝΤ1 με 15,3%. Το μοίρασμα της τηλεθέασης διαφοροποιήθηκε τη Δευτέρα 8 του μήνα, οπότε ξεκίνησε και η πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά «Καλημέρα σας», που κατέλαβε την πρώτη θέση με 27%. Η «Κοινωνία ώρα Μega» πέρασε στη δεύτερη θέση με 16,6%, το «6-11» ανέβηκε στο 15,6%, ενώ η «Πρώτη γραμμή» υποχώρησε στο 14,3%.

Εντυπωσιακή πρεμιέρα και για το «Μπορώ» της Άννας Δρούζα στο Star, που ασχολήθηκε με την υπόθεση Σεργιανόπουλου. Την εκπομπή παρακολούθησε το 21,2% των τηλεθεατών, ενώ την επανεμφάνιση της Χριστίνας Λαμπίρη στο «Super Star», που προηγήθηκε, το 17,5%.

Ικανοποιητικά νούμερα τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου και για τις εκπομπές του Alter, με 13,4% για το «Η Ελλάδα παίζει», 14% για το «Πολύ μπλα μπλα» και 19,3% για το «Σήμερα» με τον Άκη Παυλόπουλο. Χαμηλά νούμερα για το «Showbiz news» του Βασίλη Δρυμούση (11,2%), ενώ αρκετά καλά τα πήγε η Βάσια Λόη στο «ΤV Weekend» του Σαββατοκύριακου (18,2% το Σάββατο και 14,3% την Κυριακή).