Λαζόπουλος: Η αγωγή στον Χαϊκάλη & η φιλία... οργής!

22.12.2014
Περισσότερα από 20 χρόνια μετρά η φιλία του Λάκη Λαζόπουλου με τον Παύλο Χαϊκάλη, που ξεκίνησε κι έγινε δυνατή μέσα από τη συνεργασία τους στους "10 Μικρούς Μήτσους". Ήταν το ζευγάρι των ηλικιωμένων, που σχεδόν λατρεύτηκε από το τηλεοπτικό κοινό.

Η φιλία τους, όμως, έμελλε να περάσει από 40 κύματα και να ζήσει τα πάνω της, αλλά και τα κάτω της. Μάλιστα, Λαζόπουλος και Χαϊκάλης δε μιλούσαν για πολλά χρόνια, ενώ έσμιξαν ξανά τηλεοπτικά το 2011, όταν ο δεύτερος ντύθηκε και πάλι "γριά", για τις ανάγκες του "Τσαντιριού"

Έκτοτε, οι σχέσεις τους είναι καλές και απόδειξη είναι ότι ο Χαϊκάλης απευθύνθηκε στον Λάκη για να τον βοηθήσει στην υπόθεση που φέρεται ότι προσπάθησαν να τον χρηματίσουν για την υποψηφιότητα του ΠτΔ. Και που έχει ταράξει τα νερά της πολιτικής σκηνής.

Ο Χαϊκάλης εξηγεί ότι ζήτησε τη βοήθεια του Λαζόπουλου, επειδή εκείνος είναι φίλος του, αλλά και άνθρωπος της εμπιστοσύνης του. Ωστόσο, η σχέση τους δεν ήταν πάντα έτσι. Την εποχή των "Μήτσων", ο Χαϊκάλης είχε "προδώσει" κατά κάποιο τρόπο την εμπιστοσύνη του Λάκη, όταν πρωταγωνίστησε ως "γριά" σε διαφημιστικό σποτ, προκαλώντας την οργή του.

Μάλιστα, τότε κατέθεσε αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, θεωρώντας ότι ο συγκεκριμένος ρόλος ήταν δικό του δημιούργημα. Και ζητούσε αποζημίωση ύψους 25 εκατομμυρίων! «Η αγωγή και τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν τη διαφημιστική εταιρεία κι όχι τον Χαϊκάλη. Από το νόμο η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει τον συγγραφέα και δημιουργό της σειράς, αφού στο συμβόλαιο που έχει κάνει με τον Χαϊκάλη ορίζει ρητά πως η γριά είναι η συγκεκριμένη γριά των Δέκα Μικρών Μήτσων με την ίδια αμφίεση, όπως στο σίριαλ" είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 1992, στα ΝΕΑ.

Ο Χαϊκάλης είχε αντιδράσει έντονα, τονίζοντας ότι η "γριά" ήταν δικό του δημιούργημα. "Ο τύπος της γριάς είναι δημιούργημα δικό μου ως στιλ και ως εκφορά του λόγου. Δεν χρησιμοποίησα λέξη από κείμενο του Λαζόπουλου. Αν νομικά, πάντως, δεν έχω κατανοήσει σωστά είμαι έτοιμος να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τον Λάκη…» δήλωνε με τη σειρά του ο Χαϊκάλης. Τελικά τη δίκη την έχασε ο Λαζόπουλος, ο οποίος όμως στο τέλος, "έκοψε" και τη "γριά", αλλά και κάθε επαφή με το στενό του φίλο.

Τα χρόνια πέρασαν και οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν. Ο Χαϊκάλης επέστρεψε ως γκεστ στους "Μήτσους", αλλά και πάλι η φιλία τους μπήκε στον "πάγο". Αιτία; Οι σκληρές δηλώσεις του Χαϊκάλη για τον Λάκη, και η δημόσια υπεράσπιση του στη Μιμή Ντενίση, που αποτελεί... εμμονή για τον κωμικό καλλιτέχνη.

«Δεν μου αρέσει ο Λάκης. Δεν τον βλέπω. Είναι πολύ εύκολο να ζεις από το «ανόητο» των άλλων ανθρώπων. Κατά τη γνώμη μου, η σάτιρα έχει όρια. Αν υποθέσουμε ότι η κυρία Ντενίση δεν είναι καλή ηθοποιός, ποιος λέει στον Λάκη ότι είναι εκείνος ο καλύτερος;» είχε δηλώσει το 2009 στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, προκαλώντας και πάλι την οργή του Λαζόπουλου.

Η οργή ξεπεράστηκε, με τον Χαϊκάλη να μαζεύει τις παλαιότερες δηλώσεις του. «Είμαστε και οι δύο ελεύθεροι άνθρωποι, που εκφράζουμε την άποψή μας. Πιστεύω ότι ούτε ο Λάκης το πήρε σαν κόντρα. Δεν μου έδειξε ποτέ αν πειράχτηκε ή όχι. Ήταν κάτι που με είχε πειράξει τότε και το είπα. Αναφερόταν στη Μιμή, που είναι μια γυναίκα, συνάδελφος, συντηρεί και 60 οικογένειες. Ρώτησα ποιος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να κρίνει κάποιο συνάδελφο ακόμα κι αν είναι ο Λάκης Λαζόπουλος; Το θέμα όμως έμεινε εκεί, δεν υπήρχε ποτέ κόντρα...» είχε πει.

Και η αναδίπλωση του έφερε αποτέλεσμα, αφού πριν τρία χρόνια ο Χαϊκάλης επέστρεψε ως "γριά" με δόξες, τιμές και... τηλεθέαση στο "Τσαντίρι" του φίλου/εχθρού του!