Ναόμι Κάμπελ: "Ήμουν το δόλωμα για τα ματωμένα διαμάντια"

23.09.2010
Αδικημένη νιώθει η μαύρη γαζέλα της πασαρέλας από τον τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρεται ο κόσμος μετά τον συσχετισμό της με την υπόθεση των "ματωμένων διαμαντιών" στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ (Charles Taylor).


Αδικημένη νιώθει η μαύρη γαζέλα της πασαρέλας από τον τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρεται ο κόσμος μετά τον συσχετισμό της με την υπόθεση των "ματωμένων διαμαντιών" στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ (Charles Taylor).

Μιλώντας στους δημοσιογράφους με αφορμή τα 25 χρόνια της στον χώρο του μόντελινγκ η Ναόμι Κάμπελ (Naomi Campbell) εξέφρασε τον θυμό της για αυτή την πραγματικότητα τονίζοντας ότι αν δεν ήταν εκείνη κανείς δεν θα είχε δώσει σημασία στην υπόθεση. Απόσπασμα της συνέντευξης μπορείτε να δείτε στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση.

"Αυτό που πρέπει να καταλάβετε", ξεκαθάρισε η Ναόμι, "είναι ότι δεν ήμουν εγώ αυτή που δικαζόταν. Εμένα απλά με κάλεσαν και αναγκάστηκα να καταθέσω. Αυτή η δίκη εξελίσσεται εδώ και τόσα χρόνια, αλλά κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί μέχρι σήμερα. Φέρνεις όμως τη Ναόμι Κάμπελ στο εδώλιο και ξαφνικά το μαθαίνει όλος ο κόσμος. Στο δικό μου το μυαλό είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Με χρησιμοποίησαν ως αποδιοπομπέο τράγο".

Θυμίζουμε ότι η 40χρονη Κάμπελ είχε συνδεθεί με την υπόθεση ύστερα από πληροφορίες που προέρχονταν κυρίως από καταθέσεις της ηθοποιού ακτιβίστριας Μίας Φάροου (Mia Farrow) και την ήθελαν να είχε δεχτεί ως δώρο από τον Τέιλορ ένα από τα ματωμένα διαμάντια του.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι τα διαμάντια αυτά αποκαλούνται έτσι γιατί προέρχονται από παράνομα αδαμαντωρυχεία -στα οποία πολλές φορές εργάζονται μικρά παιδιά- και διακινούνται από τους πολέμαρχους και δικτάτορες, κυρίως της Αφρικής, χρηματοδοτώντας έτσι τις αγορές όπλων και τροφοδοτώντας τις αλλεπάλληλες εμφύλιες συρράξεις.

Ύστερα από αλλεπάλληλες αρνήσεις της να συνεργαστεί με το δικαστήριο, τελικά στις αρχές Αυγούστου η Ναόμι παραδέχτηκε ότι πήρε τα διαμάντια και έληξε η υπόθεση.

"Δεν πιστεύω ότι ήταν σωστά αυτά που έκανε", ξεκαθάρισε η Ναόμι μιλώντας για τον Τέιλορ και τις κατηγορίες για τα φρικιαστικά εγκλήματα πολέμου που αντιμετωπίζει. "Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί θα πρέπει εγώ να απολογούμαι γι' αυτά σαν να ήταν δική μου η δίκη. Εγώ ήμουν μάρτυρας. Κατέθεσα ότι μπόρεσα να θυμηθώ, γιατί μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά συνέβησαν πριν από 13 χρόνια", συμπλήρωσε και με τον τρόπο της έβαλε όλη αυτή την ιστορία που της χάλασε την... ηρεμία, πίσω της!

Επιμέλεια-Απόδοση: Ζωή Κίττα