Βασίλισσα Ελισάβετ: Το νέο "δώρο" που έκανε στην Camilla έχει ιδιαίτερη σημασία - Το είχε προσφέρει και στη Meghan

18.03.2022
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το νέο "δώρο" που έκανε στην Camilla έχει ιδιαίτερη σημασία - Το είχε προσφέρει και στη Meghan
Μόλις ανακοινώθηκε επίσημα ότι η δούκισσα της Κορνουάλης είναι η νέα Προστάτιδα (Patron) του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας.

Τον Ιανούαριο του 2019 είχε γίνει γνωστό ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε παραχωρήσει στην έγκυο τότε σύζυγο του εγγονού της, πρίγκιπα Harry, τον τίτλο της Προστάτιδος του Εθνικού Θεάτρου, τον οποίο κατείχε η ίδια τα τελευταία 45 χρόνια.

Η κίνηση είχε χαρακτηριστεί "μεγάλης σημασίας", τότε, καθώς η Meghan βαλλόταν έντονα από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ και είχε ερμηνευτεί ως δημόσια εκδήλωση στήριξης από πλευράς της Ελισάβετ -και, χωρίς αμφιβολία, ήταν!

Όταν έναν χρόνο αργότερα οι Sussexes ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν τη βασιλική οικογένεια ως ενεργά μέλη και στη συνέχεια μετακόμησαν στην Αμερική, ο ρόλος αυτός επέστρεψε στην Ελισάβετ μέχρι σήμερα που τον προσφέρει στη νύφη της, σε μια κίνηση που, επίσης, έχει μεγάλη σημασία.

Ο νέος ρόλος που αναλαμβάνει η Camilla ερμηνεύεται ως μία ακόμη απόδειξη εμπιστοσύνης της βασίλισσας προς τη σύζυγο του γιου και διαδόχου της μετά τη δημόσια επιβεβαίωση για τον τίτλο που θα πάρει η νύφη της όταν εκείνος γίνει βασιλιάς.

"Όταν έρθει το πέρασμα του χρόνου και ο γιος μου, Κάρολος, γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα δείξετε σε εκείνον και τη σύζυγό του, Camilla, την ίδια στήριξη που έχετε δείξει και σ' εμένα. Και είναι η ειλικρινής επιθυμία μου, όταν έρθει η ώρα, η Camilla να αποκαλείται Βασιλική Σύζυγος καθώς θα συνεχίζει το δικό της έργο", είχε πει συγκεκριμένα η Ελισάβετ, η οποία, να σημειώσουμε είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ορίσει τέτοιους βασιλικούς τίτλους.

Η είδηση για τον νέο ρόλο της Camilla επιβεβαιώθηκε επίσης από τον επίσημο λογαριασμό του Clarence House και του Εθνικού Θεάτρου