«Η πριγκίπισσα Diana είχε απαίσια μαλλιά, σαν πλαστικά»

17.03.2022
«Η πριγκίπισσα Diana είχε απαίσια μαλλιά, σαν πλαστικά»
Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος David Bailey μοιράζεται εμπειρίες, σκέψεις και αναμνήσεις από τη συνεργασία του με την αείμνηστη πριγκίπισσα του λαού.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Telegraph για την τεράστια καριέρα του ο 84χρονος φωτογράφος μοιράστηκε, μεταξύ άλλων, και μερικά μυστικά από τις φορές που φωτογράφησε τόσο την πριγκίπισσα Diana όσο τη βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον Bailey, λοιπόν, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία σκοτώθηκε το 1997 στο γνωστό, φρικτό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι- είχε "άθλια μαλλιά" ενώ η βασίλισσα -την οποία χαρακτήρισε απόλυτα "νεανίζουσα" είχε "πανέμορφη τρίχα".

Θυμήθηκε μάλιστα μία συγκεκριμένη στιγμή κατά τη διάρκεια φωτογράφησης της Diana to 1988 όπου τα μαλλιά της ήταν "συμπαγή σαν πλαστική περούκα" εξαιτίας υπερβολικής δόσης λακ που χρησιμοποιήθηκε για να "σταθούν".

Σ' εκείνη την ίδια φωτογράφηση συνέβη και ένα ατύχημα. Η βοηθός του Bailey έριξε κατά λάθος ένα φως πάνω στο κεφάλι της πριγκίπισσας και ο ίδιος αγχώθηκε πολύ αλλά εκείνη γύρισε και του είπε χαλαρή: "Μην το σκέφτεστε, ήταν ένα άσχημο ατύχημα".

"Εγώ της είπα, τότε, ότι ήταν μεγαλόψυχη (magnanimous) και εκείνη με ρώτησε τι σήμαινε η λέξη", συμπλήρωσε ο David Bailey.

Ιδού ένα από τα πορτέτα της πριγκίπισσας Diana με την υπογραφή του Bailey που συμπεριλήφθηκε πρόσφατα σε μόνιμη έκθεση στο Παλάτι του Kensington. H πόζα είναι από τη φωτογράφηση που περιγράφει ο φωτογράφος και έρχεται, απλά, για να αποδείξει του λόγου το αληθές.