Βασίλισσα Ελισάβετ: Ιδού η σωσίας της, η γυναίκα που την αντικαθιστά στις πρόβες των επίσημων εκδηλώσεων

27.01.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ιδού η σωσίας της, η γυναίκα που την αντικαθιστά στις πρόβες των επίσημων εκδηλώσεων
Για περισσότερα από 30 χρόνια, μια γυναίκα πήρε μια μικρή γεύση από το πώς είναι η ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ, αντικαθιστώντας τη μονάρχη.

Η 77χρονη Ella Slack , έχει παίξει το ρόλο της Αυτής Μεγαλειότητας σε πρόβες για μεγάλες εκδηλώσεις.

Η Εlla, που ζει στο Royal Ramsey στη Νήσο Μαν και έχει παρόμοιο ύψος και ανάστημα με την βασίλισσα, λέει ότι μπήκε σε αυτόν τον ρόλο ενώ εργαζόταν στο BBC τη δεκαετία του 1980, στο τμήμα που μεταδίδει τις βασιλικές εκδηλώσεις.

«Ξεκίνησε όταν ήμουν στο BBC και τότε ο παραγωγός που είχε αναλάβει την Ημέρα Μνήμης στο Cenotaph ήρθε να με δει λέγοντας ότι η βασίλισσα έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε ότι όταν στεκόταν στο Cenotaph, ο ήλιος έπεφτε μέσα στα μάτια της και αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι γι 'αυτό..», εξηγεί στο New Idea.

«Λοιπόν, του είπα, “Θα ​​θέλατε να έρθω και να σταθώ στη θέση της;”. Και τότε αυτό οδήγησε σε άλλα πράγματα».

Έκτοτε, η Ella έχει αντιπροσωπεύσει τη Βασίλισσα σε περισσότερες από 50 πρόβες. Ενώ της επιτράπηκε κάποτε να απευθύνει ένα βασιλικό νεύμα ενώ επέβαινε στην άμαξα της βασίλισσας, υπάρχει κάτι που της απαγορεύεται να κάνει.

«Δεν μου επιτρέπεται ποτέ να κάθομαι στον θρόνο στη Βουλή των Λόρδων», λέει. «Είναι ένας πολύ αυστηρός κανόνας».

Παραδόξως, η Ella δεν πληρώθηκε ποτέ για τη συνεισφορά της, αλλά επιμένει ότι ο εθελοντικός ρόλος της με το βασιλικό σώμα ήταν «ευχαρίστηση και τιμή».

Εξηγεί ότι αισθάνεται υπερηφάνεια για τον μικρό αλλά ζωτικό ρόλο της.

Διάβασε και αυτό: Το απίστευτο ρεκόρ της βασίλισσας Ελισάβετ - Δείτε την με όλους τους πρωθυπουργούς που έχει διορίσει από το 1953!

«Οι εκδηλώσεις με τις οποίες βοηθάω είναι εκδηλώσεις που μεταδίδονται παγκοσμίως και εκατομμύρια άνθρωποι θα παρακολουθήσουν. Κοιτάζω μετά και παρακολουθώ τα προγράμματα των εκδηλώσεων και τη βλέπω εκεί και σκέφτομαι, “το έκανα για σένα”».

Η Εlla συνεχίζει να παραδέχεται ότι το ότι ήταν η αντικαταστάτρια της βασίλισσας για τις τελευταίες τρεις δεκαετίες της βασιλείας της, ήταν μια υπέροχη και ενδιαφέρουσα εμπειρία, αν και τώρα είναι μια συνταξιούχος.

«Είναι σχεδόν σαν να ζεις δύο ζωές, πραγματικά», λέει η Εlla, προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι σε αποκαλούν Μεγαλειότητα και άνθρωποι έρχονται και υποκλίνονται» όταν είναι ντυμένη για κάποια περίσταση.

«Ότι κάνει η Βασίλισσα θέλει πρόβα και επειδή πρέπει να είναι τέλειο, δεν έκανε ποτέ ούτε ένα λάθος. Είναι πραγματικά μια αξιοθαύμαστη γυναίκα», προσθέτει η Ella.

Και, ενώ έκανε τη δουλειά της μόνο στις πρόβες, η Εlla παραδέχεται ότι συχνά φοβόταν την έκθεση στη σκηνή.

«Ένιωθα πολύ νευρική, ειδικά στο Royal Albert Hall όταν επρόκειτο να κάνουν το God Save the Queen και ήξερα ότι θα ήμουν σε κοντινή απόσταση», εξηγεί.

«Αλλά πόσοι άνθρωποι στον κόσμο μπορούν να πουν ότι έχουν κάνει κάτι τέτοιο»;