Πριγκίπισσα Diana: Ένα σπάνιο πορτρέτο της μητέρας της αποδεικνύει πόσο έμοιαζαν

25.01.2021
Πριγκίπισσα Diana: Ένα σπάνιο πορτρέτο της μητέρας της αποδεικνύει πόσο έμοιαζαν
Για να τιμήσει τα 85α γενέθλια της εκλιπούσας μητέρας του, ο Charles Spencer, ο αδερφός της πριγκίπισσας Diana, ανέβασε ένα σπάνιο πορτρέτο της στο Instagram.

Ο 9ος Earl Spencer μοιράστηκε την όμορφη ζωγραφιά της μητέρας του, Frances Shand Kydd, και έγραψε: «Η μητέρα μου – σε μια μέρα που θα ήταν τα 85α γενέθλιά της. Γεννήθηκε στο Sandringham του Norfolk, την ίδια ημέρα που πέθανε ο Βασιλιάς George V - στην ίδια ενορία. Πέθανε 3 ημέρες μετά την 50ή επέτειο του γάμου της με τον πατέρα μου. Αυτό το πορτρέτο βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη του @althorphouse».

Διάβασε και αυτό: Πρίγκιπας William: Η Diana ως γιαγιά θα ήταν "εφιάλτης"

Το πορτρέτο δείχνει νέα τη Shand Kydd, με χτενισμένα ξανθά μαλλιά, φωτεινά μπλε μάτια και μια ρόδινη επιδερμίδα. Αναμφίβολα έχουν γίνει συγκρίσεις με τη πριγκίπισσα Diana όταν ήταν στα νιάτα της.

Η μητέρα της πριγκίπισσας Diana πέθανε το 2004. Εκείνη την εποχή, σύμφωνα με το People, η Kydd άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στη Σκωτία, έχοντας νοσηλευθεί στο νοσοκομείο κάποιες ημέρες νωρίτερα. Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε τότε, «Η μητέρα του Earl Spencer πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί αφού υπέφερε από μακρά ασθένεια. Τώρα είναι μια ιδιωτική στιγμή για την οικογένεια να θρηνήσει».

Όπως σημειώνεται στο People, «Η Diana και η μητέρα της έζησαν αυτό που περιγράφεται ως ταραχώδης σχέση». Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μητέρα της Diana έγραψε «χιλιάδες απαντήσεις στα γράμματα συμπόνοιας που έλαβε μετά το θάνατο της κόρης της και ανέλαβε ενεργούς ρόλους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ως τρόπο για να διατηρήσει τη μνήμη της Diana ζωντανή».

Πέρυσι, ο Earl Spencer δημοσίευσε μια σπάνια παιδική φωτογραφία της πριγκίπισσας Diana στα social media. Στη γλυκιά φωτογραφία, η Diana, που φοράει ένα ριγέ φόρεμα, έχει βάλει το χέρι της στους ώμους του αδελφού της. Τα ξανθά μαλλιά της μοιάζουν χρυσά στον ήλιο και τα δύο αδέλφια φορούν κάλτσες με τα σανδάλια τους.