Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο είναι το πιο αγαπημένο εγγόνι της και ποιο το λιγότερο αγαπημένο

13.01.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιο είναι το πιο αγαπημένο εγγόνι της και ποιο το λιγότερο αγαπημένο
Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι μια ευτυχισμένη γιαγιά με οκτώ εγγόνια και παρόλο που δεν μπορεί να πει επίσημα ποιο είναι το αγαπημένο της, υπάρχουν κάποια που, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να αγαπά περισσότερο από τα άλλα. Αλλά το λιγότερο αγαπημένο εγγόνι της θα εκπλήξει πολλούς ...

Ας ξεκινήσουμε με τα αγαπημένα.

Ο Peter Phillips, 43 ετών, και η Zara Tindall, 39 ετών, είναι τα παιδιά του δεύτερου παιδιού της βασίλισσας και της μόνης κόρης, της 70χρονης πριγκίπισσας Άννας.

Ως το μεγαλύτερο εγγόνι της, ο Peter είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της γιαγιάς του και αναφέρεται συχνά ως «το αγαπημένο εγγόνι της βασίλισσας» από ειδικούς του βασιλικού ρεπορτάζ.

Η Ζara είναι επίσης αγαπημένη της Βασίλισσας, με πηγές που λένε ότι οι δύο τους είναι πολύ κοντά.

Το 2019, η βασιλική ρεπόρτερ Ingrid Seward μίλησε για τη σχέση της Αυτής Μεγαλειότητας με τη Zara και τον 42χρονο σύζυγό της Mike Tindall, ισχυριζόμενη ότι η 94χρονη έχει «στενότερο δεσμό μαζί τους από ότι με την Kate και τον William».

Εν τω μεταξύ, η 32χρονη πριγκίπισσα Beatrice και η 30χρονη πριγκίπισσα Eugenie, κόρες του δεύτερου και «σκανδαλιάρη» γιου της Βασίλισσας, του 60χρονου πρίγκιπα Andrew, λέγεται επίσης ότι έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό με τη μονάρχη.

Έχει ακόμη φημολογηθεί ότι η Eugenie είναι τόσο κοντά με τη γιαγιά της που αποκαλεί την 94χρονη, «γιαγιά» δημόσια, ενώ τα άλλα εγγόνια της αναφέρονται σε αυτήν με το επίσημο «Βασίλισσα».

Η Αυτής Μεγαλειότητα έχει επίσης αδυναμία στα νεότερα εγγόνια της.

Ο μικρότερος γιος της μονάρχη, ο 56χρονος πρίγκιπας Edward, 56 ετών είναι ο μπαμπάς της 17χρονης Λαίδης Louise Windsor και του 13χρονου James Viscount του Severn, που έχουν πολύ στενή σχέση με τη Βασίλισσα.

Το 2019, μια βασιλική πηγή δήλωσε στην The Sun ότι «η Βασίλισσα αγαπά το γεγονός ότι η Louise και ο James απολαμβάνουν το χρόνο τους στο Balmoral και είναι ιδιαίτερα κοντά στη Louise, η οποία φαίνεται να έχει γίνει το αγαπημένο εγγόνι της, ακολουθούμενη από τον James».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Peter έχει ανταγωνισμό.

Όσον αφορά στα παιδιά του 72χρονου πρίγκιπα Κάρολου, η Βασίλισσα έχει επιλέξει τον αγαπημένο της εγγονό.

Παρόλο που η απόφαση του Harry να αποχωρήσει από τα βασιλικά καθήκοντά του, χάλασε τη σχέση μεταξύ του και κάποιων άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, ο 36χρονος εξακολουθεί να διατηρεί στενή σχέση με τη γιαγιά του.

Πριν εγκαταλείψει τα βασιλικά καθήκοντα του, ο Harry φωτογραφιζόταν συνεχώς δίπλα στη Βασίλισσα, οι δυο τους γελούσαν και αστειεύονταν μαζί σε βασιλικές εκδηλώσεις.

Όταν ο μικρότερος γιος του διαδόχου αποφάσισε να απομακρυνθεί από το Παλάτι, η Βασίλισσα ήταν υποστηρικτική καθώς εξέφρασε την αγάπη της για τον Harry, μαζί με τη 39χρονη σύζυγό του, Meghan, για τη δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια.

«Ο Harry, η Meghan και ο Archie θα είναι πάντα πολύ αγαπητά μέλη της οικογένειάς μου», έγραψε η Βασίλισσα σε δήλωση. «Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη την αφοσιωμένη δουλειά τους σε αυτήν τη χώρα ... και είμαι ιδιαίτερα περήφανη για το πώς η Meghan γίνεται γρήγορα μέλος της οικογένειας».

Και έτσι, πάμε στο λιγότερο αγαπημένο εγγόνι.

Το εγγόνι που παίρνει το λιγότερο χρόνο της Αυτής Μεγαλειότητας, σε ιδιωτικό επίπεδο, φημολογείται ότι είναι ο πρίγκιπας William.

Επειδή η 94χρονη έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της καθοδηγώντας τον 38χρονο William, για την ημέρα που θα πάρει το θρόνο, ο Δούκας του Cambridge έχει αναπτύξει μια πολύ πιο σοβαρή σχέση με τη γιαγιά του.

Ως αποτέλεσμα, η εγγύτητα μεταξύ εγγονού και γιαγιάς φέρεται να λείπει, πράγμα που σημαίνει ότι ο μελλοντικός Βασιλιάς είναι λιγότερο αγαπημένος από τον αδελφό και τα ξαδέλφια του. Τουλάχιστον δεν επιδεικνύει τόσο πολύ η γιαγιά την αγάπη της προς τον εγγονό της. Προφανώς για να τον σκληραγωγήσει.