Ελισάβετ: Γιατί είναι πιο πιθανό από ποτέ να μη επιστρέψει ξανά στα βασιλικά της καθήκοντα

19.05.2020
Ελισάβετ: Γιατί είναι πιο πιθανό από ποτέ να μη επιστρέψει ξανά στα βασιλικά της καθήκοντα
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πανδημία του κορονoϊού θα έχει μεγάλη επίδραση στη ζωή μας ακόμα και μετά το τέλος της καραντίνας. Και ενώ δεν ξέρουμε ακριβώς πώς θα είναι αυτές οι επιδράσεις, οι βασιλικοί βιογράφοι κάνουν διάφορες εικασίες και ανάμεσα σε αυτές είναι και η εξής: η βασίλισσα μάλλον δεν θα επιστρέψει ποτέ στα βασιλικά της καθήκοντα.

Σύμφωνα με την Sun, παρόλο που η βασίλισσα Ελισάβετ «δεν θέλει να επιβραδύνει τις δραστηριότητές της ή να σταματήσει να εργάζεται», θα ακολουθήσει ωστόσο «τις οποιεσδήποτε επίσημες συμβουλές που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των ατόμων στην ηλικιακή ομάδα της», που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να ξαναρχίσει την κοινωνική της ζωή (παρακολούθηση γάμων, συνάντηση με διπλωμάτες, ομιλίες σε εκδηλώσεις) για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και ενώ το προσωπικό της βασίλισσας φέρεται να έχει κρατήσει κενό το ημερολόγιό της μέχρι το φθινόπωρο, ο βασιλικός βιογράφος Andrew Morton λέει στη Sun ότι είναι απίθανο η βασίλισσα να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Είναι τρομερά λυπηρό, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πώς η βασίλισσα θα μπορέσει να συνεχίσει τη δουλειά της. Ο Covid-19 δεν θα εξαφανιστεί σύντομα και θα είναι μαζί μας για μήνες, αν όχι για χρόνια. Θα ήταν υπερβολικά επικίνδυνο για τη βασίλισσα να αρχίσει να συναντά άτομα σε τακτική βάση. Πάντα αγαπούσε να βγαίνει και να γνωρίζει ανθρώπους, αλλά δεν μπορεί να πάρει αυτό το ρίσκο. Πώς μπορεί να κάνει τελετές απονομής, να συναντήσει πρεσβευτές, να κάνει περιπάτους και να επισκεφτεί μέρη, χωρίς να συναντήσει άτομα σε κοντινή απόσταση; Εάν μολυνθεί με τον ιό, θα μπορούσε να πεθάνει και να θέσει επίσης σε κίνδυνο τον πρίγκιπα Φίλιππο».

Διάβασε και αυτό: Eλισάβετ-Φίλιππος: Όταν πιάστηκαν στα πράσα σε τρυφερή στιγμή στο κρεβάτι τους

Εκτιμά επίσης ότι ο πρίγκιπας Κάρολος μπορεί να είναι αυτός που θα αναλάβει κάποιες περιορισμένες βασιλικές υποχρεώσεις, εάν η βασίλισσα δεν μπορέσει. Αλλά οι οπαδοί της βασιλικής οικογένειας ελπίζουν ότι, όταν τελειώσει όλο αυτό, το παλάτι θα βρει έναν τρόπο για τη βασίλισσα Ελισάβετ να αναλάβει με ασφάλεια τις βασιλικές της υποχρεώσεις για άλλη μια φορά.