Το πικρό χιούμορ του πρίγκιπα Γουίλιαμ

10.10.2012
Μία ακόμη επίσημη εμφάνιση του πριγκιπικού ζεύγους συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και για ένα σχόλιο του Γουίλιαμ (William) με αναπάντεχο νόημα.


Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ παρουσιάστηκαν χθες στα εγκαίνια ενός εντυπωσιακού αθλητικού κέντρου όπου μάλιστα ο Γουίλιαμ έκανε και ένα μαθηματάκι… προπονητικής στους παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Το 3.300 στρεμμάτων κέντρο που κόστισε £100 εκατομμύρια (σχεδόν €125 εκατομμύρια) και ονομάζεται "St George's Park", είναι ένα από τα πιο οργανωμένα στον κόσμο και πρόκειται να αποτελέσει βάση για τις προπονήσεις όλων των εθνικών ομάδων της χώρας.

Μιλώντας στην επίσημη τελετή έναρξης, ο 30χρονος πρίγκιπας τόνισε πόσο ξεχωριστή θα είναι η επόμενη χρονιά για το βρετανικό ποδόσφαιρο και τον βρετανικό αθλητισμό στο σύνολό του, ενώ στη συνέχεια δεν άντεξε και το έκανε το αστειάκι του –αν και σε βάρος του μικρού αδελφού του.

"Μπαίνω σε πειρασμό να φωνάξω 'Ο Θεός να προσέχει τον Χάρι, την Αγγλία και το Σεντ Τζορτζ', αλλά αλήθεια δεν θα ήθελα να χαμηλώσω τόσο τους τόνους φέρνοντας τον αδελφό μου σε όλο αυτό", είπε ο Γουίλιαμ κερδίζοντας τα χειροκροτήματα και τα γέλια του κοινού.

Προφανώς ο Γουίλιαμ θέλησε να "ξορκίσει" το θέμα του πρόσφατου γυμνού σκανδάλου που αφορούσε τον αδελφό του –για να μην πιάσει δηλαδή αυτό της συζύγου του- κάνοντας μόνος του το σχόλιο πριν προλάβει να το κάνει κάποιος άλλος.

Ζ. Κ.