Η 11η Σεπτεμβρίου σκότωσε την Ντόνα Σάμερ;

18.05.2012
Η "βασίλισσα της ντίσκο" έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, όμως γίνεται μεγάλη συζήτηση για το τα βαθύτερα αίτια του θανάτου της.


Όπως επιβεβαιώθηκε άμεσα από την οικογένειά της, η Ντόνα Σάμερ (Donna Summer) πέθανε χθες στη Φλόριντα, όπου και ζούσε τα τελευταία χρόνια. Ήταν 63 χρονών.

Η θρυλική τραγουδίστρια των '70s διαγνώστηκε με καρκίνο -πιθανότατα του πνεύμονα- πριν από 10 μήνες όμως θέλησε να κρατήσει την ασθένεια κρυφή από τους θαυμαστές της, προσπαθώντας να ολοκληρώσει τον τελευταίο της δίσκο.

Μόνο ο σύζυγός της, Μπρους Σουντάνο (Bruce Sudano) και οι τρεις κόρες της λέγεται ότι γνώριζαν για την ασθένεια.

Πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζουν πληροφορίες του δικτύου "TMZ", σύμφωνα με τις οποίες η Σάμερ "απέκτησε" τον καρκίνο ύστερα από τοξικά που εισέπνευσε ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια της σταρ σήμερα το πρωί τονίζεται ότι "γιορτάζουν την απίθανη ζωή της και την κληρονομιά της που θα συνεχίσει για χρόνια".

Το αληθινό όνομα της βασίλισσας της ντίσκο ήταν ΛαΝτόνα Γκέινς (LaDonna Gaines) ενώ υιοθέτησε το "Σάμερ" ως μια παρήχηση του επιθέτου του πρώτου της συζύγου, Χέλμουτ Σόμερ (Helmuth Sommer).

Η τραγουδίστρια παντρεύτηκε τον Γερμανό ηθοποιό το 1973. Τον επόμενο χρόνο γεννήθηκε η κόρη τους, Μίμι (Mimi) και το 1975 το ζευγάρι χώρισε.

Το 1980 η Ντόνα Σάμερ παντρεύτηκε τον μουσικό νυν σύζυγό της με τον οποίο έκανε ακόμη δύο κόρες, τη Μπρούκλιν (Brooklyn) και την Αμάντα (Amanda).

Η διάσημη τραγουδίστρια μεσουράνησε στην παγκόσμια μουσική σκηνή τις δεκαετίες '70 και '80 χαρίζοντας ντίσκο τραγούδια που θα μείνουν θρυλικά μέσα στον χρόνο.

Στα βίντεο που ακολουθούν θυμηθείτε τα "She works hard for the money" και "Hot Stuff" (με καραόκε).

Η κηδεία της θα γίνει στο Νάσβιλ τη Δευτέρα.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα