Έφυγε από τη ζωή ο Δάνης Κατρανίδης. Πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

01.09.2024
Έφυγε από τη ζωή ο Δάνης Κατρανίδης. Πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία
Ο μήνας ξεκίνησε με πολύ δυσάρεστα νέα

Βαθιά θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο σκόρπισε εδώ και λίγη ώρα η είδηση του θανάτου του μεγάλου ΄Έλληνα ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη.

Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό ο Σπύρος Μπιμπίλας με μια ανάρτηση στο Facebook του γράφοντας:

«Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δανή Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια....Το κενό είναι μεγάλο....Η εξόδιος ακολουθία θα γινει την Πέμπτη στις 12.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου»

Ποιός ήταν ο Δάνης Κατρανίδης

Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω. Ήταν απόφοιτος (1971) της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Κατά το διάστημα 1971-1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη είναι η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι "Βασίλης Διαμαντόπουλος". Λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος, έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Υπήρξε παντρεμένος με την Μίρκα Παπακωνσταντίνου με την οποία γνωρίστηκαν στη σχολή και παρά τον χωρισμό τους παρέμειναν πάντα πολύ στενά συνδεδεμένοι όλα τα χρόνια.

DANHS_KATRANIDHS_THANATOS_SOK_STON_XWRO_3_c7979.jpg

Τα προβλήματα με την υγεία του και η διάψευση

Ήταν στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2021 που κυκλοφόρησαν τα πρώτα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Δάνης Κατρανίδης αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος, τότε, είχε διαψεύσει τις πληροφορίες, λέγοντας ότι είναι σε φάση ανάρρωσης μετά από επέμβαση που είχε κάνει. Όπως είχε πει τότε, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» είχε πει πως «πέρασε μια περιπέτεια με την υγεία του, καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση κήλης και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης, στο σπίτι του».

Δεν ήταν αλήθεια. Το πρόβλημα της υγείας του ήταν πολύ πιο σύνθετο και τα τελευταία χρόνια πολύ δύσκολα. Ο ίδιος όμως εξαιρετικά αξιοπρεπής πάντα, δεν ήθελε να μαθευτεί. Δίπλα του όλο αυτό το διάστημα ελάχιστοι άνθρωποι ανάμεσά τους και ο θεατρικός επιχειρηματίας Μάρκος Τάγαρης που του στάθηκε σαν πραγματική οικογένεια.

TAGARIS_KATRANIDHS_60082.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις 01.09.2024 - 12:21