Συνεργάτιδα της Δέσποινας Βανδή λέει για το Τσεσμέ: «Μας προστάτευσαν για να φύγουμε»

18.07.2024
Συνεργάτιδα της Δέσποινας Βανδή λέει για το Τσεσμέ: «Μας προστάτευσαν για να φύγουμε»
Πέρασαν δύσκολα οι Έλληνες καλλιτέχνες στην Τουρκία

Τραγουδίστρια συνεργάτιδα της Βανδή δίνει τη δική της σοκαριστική μαρτυρία για όσα έγιναν στο Τσεσμέ της Τουρκίας και την προγραμματισμένη συναυλία της Δέσποινας Βανδή που δεν έγινε ποτέ αφού η τραγουδίστρια αρνήθηκε να βγει όταν είδε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο τεράστιο πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ και την τουρκική σημαία με αποτέλεσμα να έρθει σε ανοιχτή κόντρα με τη Δήμαρχο της Σμύρνης που την κήρυξε ανεπιθύμητη.

Για το περιστατικό μίλησε στο «Summer’s Cool» του ΣΚΑΙ η τραγουδίστρια Ευγενία Λιάκου που συμμετέχει στους συνεργάτες της Δέσποινας Βανδή στην περιοδεία της.

«Είχαμε μια συναυλία στο Τσεσμέ με το τουρκικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και όταν φτάσαμε για soundcheck η σκηνή είχε αναρτημένο ένα banner με τον Κεμάλ. Ρωτήσαμε αν το banner ήταν για τη δική μας συναυλία καθώς η Δέσποινα Βανδή δεν είχε συμφωνήσει να έχει η συναυλία της τέτοια χροιά.

Στο banner ήταν ο Κεμάλ και η τουρκική σημαία, ήταν τόσο μεγάλο που κάλυπτε όλη την πλάτη του θέατρου. Περιμέναμε έτοιμοι στο καμαρίνι και μας ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκε η συναυλία.

Μίλησε έντονα η δήμαρχος και ο κόσμος αναστατώθηκε, μας προστάτευσαν για να φύγουμε και η Δέσποινα Βανδή έφυγε κατευθείαν. Δεν ξέρω αν υπήρχαν Έλληνες στο κοινό γιατί περιμέναμε έτοιμοι στο καμαρίνι να βγούμε και μετά έγινε αυτό που έγινε.
Οι Τούρκοι αγαπάνε πολύ την ελληνική μουσική και τους Έλληνες καλλιτέχνες και ήταν κρίμα αυτό που έγινε. Δεν είναι ωραίο μια συναυλία να γίνεται πολιτική εκδήλωση.»

Τελευταία τροποποίηση στις 18.07.2024 - 16:43