Μεγάλοι σταρ σε μικρά κανάλια

21.04.2008
Ελένη Μενεγάκη, Γρηγόρης Αρναούτογλου, Χριστίνα Λαμπίρη, Ναταλία Γερμανού, Κατερίνα Καραβάτου, Μαριέττα Χρουσαλά είναι οι άνθρωποι που μας ψυχαγωγούν καθημερινά από τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ


Ελένη Μενεγάκη, Γρηγόρης Αρναούτογλου, Χριστίνα Λαμπίρη, Ναταλία Γερμανού, Κατερίνα Καραβάτου, Μαριέττα Χρουσαλά είναι οι άνθρωποι που μας ψυχαγωγούν καθημερινά από τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια. Πέρα από αυτούς όμως, υπάρχουν και οι άλλοι, αυτοί που ψυχαγωγούν τους τηλεθεατές των περιφερειακών καναλιών και τους θαυμαστές του Θέμου, του Λαζόπουλου, της «Ελληνοφρένειας» και του «ΤV Τιγκλόν».

Με λιγοστά μέσα, σχεδόν αυτοσχέδια στημένα τηλεοπτικά πλατό, με καλεσμένους που φυσικά δεν είναι στην πρώτη γραμμή της σόουμπιζ και τις περισσότερες φορές χαρακτηρίζονται ως trash TV persones, οι σταρ των μικρών καναλιών υπηρετούν την ενημέρωση και την ψυχαγωγία με δύναμη και κέφι. Όπλο τους; Το αστείρευτο κέφι που διαθέτουν αλλά και η εφευρετικότητα. Δεν είναι και εύκολο να καλύπτεις ώρες τηλεοπτικού «αέρα» χωρίς βίντεο, στήλες, ρεπορτάζ και καλεσμένους. Θυμηθείτε τον Φώτη και την ξαδέρφη του Φρίντα στον Τηλεβόα του «Παρά Πέντε». Ποιοι είναι, όμως, οι πιο αναγνωρίσιμοι σήμερα παρουσιαστές των μικρών καναλιών; Το ΛΟΙΠΟΝ έκανε το απαραίτητο ζάπινγκ και σας τους αποκαλύπτει!

Στην εθνική των περιφερειακών
Πρόκειται για την «εθνική τηλεπαρουσιάστρια» των περιφερειακών καναλιών, καθώς παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή «Χωρίς ταμπού» από τις αρχές της δεκαετίας του 90 στο TELECITY τότε και σήμερα ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Ο λόγος για τη Μαρία Μπεκατώρου, που από τις εκπομπές της έχουν περάσει όλα τα σημερινά μεγάλα ονόματα της νύχτας, όπως η Δέσποινα Βανδή, η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο Γιώργος Μαζωνάκης. Αποτελεί άλλωστε αγαπημένο θέμα των μεσημεριανών εκπομπών να ανασύρουν από το αρχείο τα συγκεκριμένα βίντεο και να ακολουθεί στη συνέχεια ο απαραίτητος σχολιασμός. Η Μαρία Μπεκατώρου είναι αγαπημένο θέμα στις εκπομπές του Θέμου, ενώ και η ίδια έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές στα πάνελ εκπομπών, πότε μιλώντας για το γάμο της (που, ναι, καλά διαβάζετε, είχε και τηλεοπτική κάλυψη), πότε για την αχαριστία κάποιων σημερινών σταρ που την έχουν ξεχάσει και πότε, φυσικά, σχολιάζοντας τα δρώμενα στο θαυμαστό κόσμο της showbiz. Σε συνεντεύξεις της, πάντως, έχει πει πολλές φορές ότι έχει δεχθεί προτάσεις από μεγαλύτερα κανάλια για παρουσίαση εκπομπής, αλλά δεν έχει αποδεχθεί καμία, ενώ αναμείχθηκε και με την πολιτική, καθώς στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφια με το ΛΑΟΣ στο νομό Κεφαλληνίας.

Μr Ρerfect?
Ο bodybuilder παρουσιαστής-τραγουδιστής Αλέξανδρος Πετρίδης μας συστήνει καθημερινά μέσα από την εκπομπή «Μη μου πεις» άγνωστα στο ευρύ κοινό ονόματα του λαϊκού τραγουδιού. Έχοντας περάσει από το σύνολο των περιφερειακών καναλιών της Αττικής, η εκπομπή που παρουσιάζει πλέον μεταδίδεται από ένα μεγάλο δίκτυο καναλιών, ενώ στην Αθήνα τον βλέπουμε μέσα από τη συχνότητα του Αθήνα ΤV. Στα highlights της εκπομπής του συγκαταλέγονται τα playback των καθιστών καλεσμένων, λόγω προφανούς έλλειψης χώρου, τα οποία πολλές φορές «κόβονται» στον αέρα και, φυσικά, οι αναφορές στο σχήμα του νυχτερινού κέντρου «Άλλη φάση», στο οποίο μέχρι πρόσφατα τραγουδούσε ο Αλέξανδρος. Πριν το «Μη μου πεις» παρουσίαζε μια αντίστοιχου ύφους εκπομπή υπό τον τίτλο «Κουδουνίσματα».

Τα UFO, η ομάδα «Ε» και το όζον για καλύτερο σεξ
Ο Ανδρέας Φικιώρης είναι γιατρός και μας εξηγεί τα μυστικά της οζονοθεραπείας και ο Δημοσθένης Λιακόπουλος μάλλον φιλόσοφος και προσπαθεί να μας μυήσει στα μυστικά του σύμπαντος και στις καταχθόνιες δυνάμεις, που σύντομα όμως θα συντριβούν. Αποτελούν αναμφισβήτητα δύο μεγάλους τηλεαστέρες του Extra Channel 3 (σ.σ.: ο Λιακόπουλος εμφανίζεται και σε άλλες τηλεοπτικές συχνότητες), που εννοείται πως κάθε εβδομάδα συμπεριλαμβάνονται στις εκπομπές των Λάκη Λαζόπουλου και Θέμου Αναστασιάδη. Και οι δύο έχουν πολλές φορές προσκληθεί από εκπομπές των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών. Μάλιστα, άναυδος έμεινε πριν από μερικούς μήνες ο Γιώργος Παπαδάκης στο «Καλημέρα Ελλάδα», όταν ο Ανδρέας Φικιώρης εξηγούσε πόσο καλό κάνει στην πρωινή αφόδευση η οζονοθεραπεία. Άλαλοι έμειναν, όμως, και οι τηλεθεατές της πρωινής εκπομπής του Mega «Μega Σαββατοκύριακο» την 28η Οκτωβρίου ακούγοντας τους πατριωτικούς «κεραυνούς» του Λιακόπουλου και βλέποντας σε βίντεο τα παιδιά του ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές.

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
Άλλος ένας παρουσιαστής που γοητεύτηκε από την πολιτική κατεβαίνοντας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Αγραπίδη είναι και ο δημοσιογράφος Φίλιππος Καμπούρης. Σήμερα και μετά από ένα πέρασμα από τα μεγάλα κανάλια και συγκεκριμένα από τη μεσημεριανή ζώνη του Alter αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα του Extra Channel 3. Παρουσιάζει δύο μεσημέρια της εβδομάδας την εκπομπή «Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;» και κάθε Σάββατο βράδυ το θρυλικό πλέον «Μade in Greece». Πρόκειται για ένα μεταμεσονύκτιο cult πρόγραμμα, από το οποίο παρελαύνουν πολλές προσωπικότητες που είχαν αφήσει τη σφραγίδα τους στο «Ερωτοδικείο» της Βίκυς Μιχαλονάκου, όπως η Καλή Φέρρη, ο Γιώργος Σταυρόπουλος και, φυσικά, ο εθνικός μας σταρ Ανδρέας Ευαγγελόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται καθισμένος σε έναν επιβλητικό θρόνο στις αποχρώσεις του βαθύ μοβ και του χρυσού. Στα highlights της εκπομπής συμπεριλαμβάνεται φυσικά και ο Βας βας Παρασκευάς, τον οποίο «άρπαξε» ο Φίλιππος όταν ο πρώτος αποχώρησε από τις εκπομπές της Αννίτας Πάνια.

Όχι πια μόνη
Η κυρία Μαριάννα είναι αναμφισβήτητα η grande damme του τηλεοπτικού σταθμού ΤΗΛΕΦΩΣ, του εναλλακτικού τηλεοπτικού σταθμού της Αττικής που εδρεύει στην Παλλήνη. Η εκπομπή της «Αντίο στη μοναξιά», την οποία παρουσιάζει με φόντο τοπία της χώρας μας, όπως δάση, λίμνες κ.ά. (σ.σ.: σε σουρεάλ βέβαια μορφή), αποτελεί στην ουσία τη μετεξέλιξη του τηλεοπτικού «Χρυσού κουφέτου». Από την ημέρα που ξεκίνησε την παρουσίαση της εκπομπής μέχρι και σήμερα η κυρία Μαριάννα έχει γνωρίσει πολλά ζευγάρια, η μεγάλη της όμως επιτυχία, όπως η ίδια δηλώνει, είναι ότι η ίδια μεσολάβησε ώστε να πραγματοποιηθούν οκτώ γάμοι. Πριν ξεκινήσει την τηλεοπτική της καριέρα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του κ. Παπανικόλα είχε αφοσιωθεί στην οικογένειά της και την ανατροφή της κόρης της.

Στο πρώτο θρανίο με τη Ρίτσα
Μετά τα «Ρokemon» και τον «Μπομπ Σφουγγαράκη» η Ρίτσα Μόρφογλου είναι το πλέον αναγνωρίσιμο πρόσωπο της τηλεόρασης για τους λιλιπούτειους τηλεθεατές. Πρόκειται για τη βασική παρουσιάστρια του παιδικού τηλεοπτικού σταθμού 0-6 και της εκπομπής «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτσα», η οποία μαθαίνει στα παιδιά τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, ώστε να είναι καλοί οδηγοί την ώρα που θα φτάσει η στιγμή να δώσουν για δίπλωμα Η Ρίτσα ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα ως παίκτρια πριν από αρκετά χρόνια στο τηλεπαιχνίδι «Ραντεβού στα τυφλά», ενώ έχει δηλώσει πως θα την ενδιέφερε να μετακομίσει σε μεγάλο κανάλι μόνο στην περίπτωση που θα της πρότειναν παιδική εκπομπή. Πάντως, εκτός από την τηλεοπτική καριέρα, έχει ήδη εκδώσει και ένα CD με παιδικά τραγούδια, ενώ είναι περιζήτητη σε πάρτι, εκδηλώσεις και, φυσικά, στους παιδότοπους του 0-6.