Η συγγνώμη του Τόλη, τα δάκρυα της Άντζελας

21.05.2010
Βόμβα ήταν κι έσκασε! Ο Τόλης χρωστάει 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία και την πληρώνει η Άντζελα... Μέσα σε λίγες ώρες η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έχασε το υπουργείο για τις οφειλές 17 χρόνων του συζύγου της.

Βόμβα ήταν κι έσκασε! Ο Τόλης χρωστάει 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία και την πληρώνει η Άντζελα... Μέσα σε λίγες ώρες η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έχασε το υπουργείο για τις οφειλές 17 χρόνων του συζύγου της. Ούτε ο Τόλης, αλλά ούτε και η Άντζελα περίμεναν τέτοια εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι το χρέος εκκρεμούσε τόσα χρόνια. Σύμφωνα με το στενό περιβάλλον τους, μετά την αποκάλυψη του δημοσιεύματος για τα χρέη το κλίμα μεταξύ Τόλη και Άντζελας ήταν βαρύ. Αυτή δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η πολιτική της καριέρα θα είχε τέτοια εξέλιξη και όπως ήταν φυσικό η ψυχολογική της κατάσταση ήταν άσχημη. Αλλά και η συγγνώμη του Τόλη δεν μπόρεσε να την ηρεμήσει.

Η χαριστική βολή;
Φίλοι και γνωστοί του ζευγαριού σιγοψιθυρίζουν πως το σκάνδαλο του χρέους στην Εφορία είναι μάλλον η χαριστική βολή σ’ ένα γάμο που ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα!

Η άσχημη ψυχολογική κατάσταση της Άντζελας Γκερέκου ήταν φανερή όταν από την Καλαμάτα με αφορμή την αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Μεσσηνία δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θα μιλήσω όταν πρέπει».

Οι πληροφορίες λένε πως και ο Τόλης Βοσκόπουλος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογία έχοντας πλήρη επίγνωση του τι έχει συμβεί. Δεν σηκώνει τα τηλέφωνά του, αποφεύγει τους πάντες, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται, εκτός από κάποια άτομα του στενού τους περιβάλλοντος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βρίσκεται στο σπίτι του με την Άντζελα και την κόρη τους Μαρία, καθώς από την πρώτη στιγμή οι παπαράτσι καραδοκούν...

«Είναι άδικο», έλεγε και ξανάλεγε η Άντζελα με βουρκωμένα μάτια. Την ίδια άποψη όμως δεν είχε ούτε η κοινή γνώμη ούτε και τα κυβερνητικά στελέχη. «Δεν μπορεί σύζυγος υπουργού να χρωστάει τέτοιο ποσό κι εμείς να κόβουμε τις συντάξεις. Τι θα πει δεν είναι δικό της το χρέος, μαζί δεν κάνουν δήλωση; Δεκαεφτά χρόνια δεν μπορούσαν να το τακτοποιήσουν;» ήταν η άποψη κυβερνητικών στελεχών και όχι μόνο.

Τόλης: «Δεν φταίει η Άντζελα!»
Παρά το γεγονός ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος λίγες ώρες μετά εξέδωσε ανακοίνωση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μη φορτώσουν στην Άντζελα ευθύνες για το χρέος του, οι εξελίξεις τον πρόλαβαν.

Στην ανακοίνωσή του μάλιστα ο τραγουδιστής επιχείρησε να πετάξει αλλού το μπαλάκι, συγκεκριμένα στην πρώην σύζυγό του...

Η φορολογική υποχρέωση γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή σύζυγό μου και δεν σχετίζεται ούτε κατ’ ελάχιστον με την ίδια. Άλλη ήταν τότε η συζυγική μου σχέση.

Δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιλήφθηκε εξαιτίας αντιδικίας και είναι γνωστή από τη δημοσιότητά της και τα αντίστοιχα δικαστήρια προσδιορίζουν το πρόσωπο που απόλαυσε όσα ως «εισοδήματά μου» υπολογίστηκαν.

Οι οφειλές και το πόθεν έσχες
Σύμφωνα με έγγραφα της ΙΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο δημοφιλής βάρδος χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 5.501.901,55 ευρώ! Μάλιστα, το κεφάλαιο των 3.169.449,80 συν τις προσαυξήσεις των 2.315.085,80 ευρώ έχει βεβαιωθεί εδώ και αρκετό καιρό και είναι πλέον ληξιπρόθεσμο.

Πώς το θέμα αγγίζει την Άντζελα Γκερέκου;
Εκτός από το ηθικό μέρος της υπόθεσης, η κ. Γκερέκου υπέβαλλε για πολλά χρόνια κοινή φορολογική δήλωση με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Θέμα έχει προκύψει φυσικά και με τις αγορές ακινήτων που έχουν πραγματοποιήσει ως ζευγάρι, ιδιαίτερα με το σπίτι στο Λιστόν, μία από τις πιο ακριβές περιοχές όχι μόνο της Κέρκυρας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας!

Παρά τις οφειλές προς το δημόσιο, καμία έρευνα δεν πραγματοποιήθηκε για το πού βρέθηκαν τα χρήματα για την αγορά μιας κατοικίας με αντικειμενική αξία 400.000 ευρώ αλλά και ενός ακόμη οικοπέδου στο νησί του Ιονίου. Πάντως, παρά τις οφειλές του συζύγου της, η Άντζελα Γκερέκου για το 2009 εμφανίζει πόθεν έσχες στο οποίο συμπεριλαμβάνονται 17 ακίνητα σε Κέρκυρα, Αθήνα και Φθιώτιδα, 4 αυτοκίνητα, μετοχές αξίας 209.076,80 ευρώ αλλά και τραπεζικές καταθέσεις.