Θέλω να πει όλη η Ευρώπη OPA

25.05.2010
Το βράδυ της Τρίτης θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της καριέρας του, φιλοδοξώντας να περάσει την Ελλάδα με επιτυχία στον τελικό της Eurovision.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Το βράδυ της Τρίτης θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της καριέρας του, φιλοδοξώντας να περάσει την Ελλάδα με επιτυχία στον τελικό της Eurovision.

Με μηδενικό budget, χωρίς promo tour και χωρίς γκρίνια από το φετινό εκπρόσωπό μας, αλλά και με πολλή δουλειά, ο Γιώργος Αλκαίος κράτησε για μία ακόμη φορά στην καριέρα του χαμηλούς τόνους. Χωρίς να προκαλέσει σχόλια και αντιδράσεις ή να παινευτεί ότι συμβάλλει κι εκείνος οικονομικά για την καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό. Ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΡΤ φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη σε σχέση με άλλες χρονιές. Αυτό όμως δεν περιόρισε τον Γιώργο, αφού μας έδειξε ότι με απλές ιδέες μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Από το μεσημέρι της Κυριακής ο Έλληνας εκπρόσωπος βρίσκεται στο Όσλο, όπου δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό προετοιμάζεται για τη βραδιά της 25ης Μαΐου. Τι κι αν η άφιξή του στη νορβηγική πρωτεύουσα ξεκίνησε με την ατυχία να μην έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο οι 12 συνολικά βαλίτσες της αποστολής, που παρέμειναν στο αεροδρόμιο του Μονάχου; Ευτυχώς, το θέμα λύθηκε σύντομα και ο Αλκαίος ξεκίνησε για το στάδιο «Telenor Arena» με τους καλύτερους οιωνούς. Η πρώτη πρόβα του «Mr Opa» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ήδη ο Γιώργος Αλκαίος είναι πολύ αγαπητός τόσο στους διαγωνιζόμενους όσο και στους δημοσιογράφους. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ήδη τα στοιχήματα δίνουν το OPA στην πρώτη θέση, με απόδοση 4 προς 1, και στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα τη Σλοβενία και το Βέλγιο, με απόδοση 5 και 6,5 προς 1.

«Θέλω να αγαπήσει και να τραγουδήσει όλη η Ευρώπη το ΟPA», τόνισε στο ΛΟΙΠΟΝ ο Έλληνας εκπρόσωπος και συνέχισε: «Δεν πάμε να ανταγωνιστούμε κανέναν. Όλους μας ενώνει η μουσική. Αυτό είναι το κυριότερο. Πρέπει όλοι να βγούμε από το μικρόκοσμό μας και να δούμε τη ζωή μας όπως πραγματικά είναι. Με αγάπη, φίλους και ειλικρίνεια. Χωρίς κακίες, μικροπρέπειες και καθωσπρεπισμούς. Αυτό είναι μουσική για μένα».

Ποιες συμμετοχές όμως ξεχωρίζει ο ίδιος; «Αν δεν δούμε επί σκηνής τους καλλιτέχνες, δεν μπορώ να πω ποιοι ξεχωρίζουν.

Όλα τα τραγούδια είναι πολύ καλά. Μου άρεσε το τραγούδι της Γερμανίας, αλλά και το ισπανικό, όπως επίσης η συμμετοχή της Ιρλανδίας και του Βελγίου. Στο Βέλγιο γνώρισα μερικές από τις αποστολές των υπόλοιπων χωρών και ενθουσιάστηκα. Η Eurovision είναι μια μεγάλη γιορτή». Κλείνοντας ο Γιώργος Αλκαίος εξομολογήθηκε στο ΛΟΙΠΟΝ: «Θέλω να κάνω περήφανους όλους τους Έλληνες».

Να σημειώσουμε ότι περισσότεροι από 2.000 δημοσιογράφοι από 39 χώρες θα βρεθούν στη νορβηγική πρωτεύουσα προκειμένου να καλύψουν το διαγωνισμό. Εμείς να ευχηθούμε την Τρίτη να λάμψει το τυχερό αστέρι του Γιώργου και η Ελλάδα να πανηγυρίσει μία ακόμα επιτυχία.

Η εικόνα-φυλαχτό της Δημητρίου
Μία μέρα πριν η ελληνική αποστολή αναχωρήσει για το Όσλο η Άντζελα Δημητρίου επικοινώνησε με τον Γιώργο Αλκαίο προκειμένου να του δώσει τις πιο θερμές ευχές της. «Θέλω να σκίσεις και να καταπλήξεις τους Ευρωπαίους με το ταλέντο σου», είπε η λαϊκη τραγουδίστρια στη συνομιλία της με τον Έλληνα εκπρόσωπο. «Είμαι μαζί σου και σ’ αγαπώ πολύ, γιατί είσαι εξαιρετικός καλλιτέχνης», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Δημητρίου. Μάλιστα, του έστειλε με Έλληνα διαπιστευμένο δημοσιογράφο για τη Eurovision μια εικόνα της Παναγίας ως φυλαχτό για τη μεγάλη μάχη. Η ίδια εξάλλου έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές ότι πιστεύει πολύ και θέλησε έτσι να ενισχύσει ψυχολογικά τον Γιώργο Αλκαίο, ο οποίος συγκινήθηκε από την πράξη της. Να σημειώσουμε ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες καλλιτέχνες έχουν επικοινωνήσει με τον Γιώργο για να του ευχηθούν τα καλύτερα, κάτι που δεν συνηθίζεται στον καλλιτεχνικό χώρο.