Ξανά μπαμπάς ο Τραβόλτα μετά τον τραγικό χαμό του γιου του

19.05.2010
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο 56χρονος ηθοποιός μαζί με τη σύζυγό του Κέλι Πρέστον (Kelly Preston) την Τρίτη, όντως βρίσκονται σε... ενδιαφέρουσα. Το ευχάριστο γεγονός έρχεται 17 μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο του 16χρονου γιου τους, Τζετ (Jett).



Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο 56χρονος ηθοποιός μαζί με τη σύζυγός του Κέλι Πρέστον (Kelly Preston) την Τρίτη, όντως βρίσκονται σε... ενδιαφέρουσα. Το ευχάριστο γεγονός έρχεται 17 μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο του 16χρονου γιου τους, Τζετ (Jett).

"Είναι αδύνατον να κρατάμε μυστικό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα τόσο υπέροχο μυστικό. Θέλουμε να μοιραστούμε το καταπληκτικό νέο για την νέα άφιξη που περιμένουμε στην οικογένειά μας, με όλους", διαβάζουμε στη δήλωση που υπάρχει στο επίσημο σάιτ του Τζον Τραβόλτα (John Travolta), που όμως δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες πέρα από το ίδιο το γεγονός.

Ο γιος του ζευγαριού -που έχει ακόμη μια κόρη, την 10χρονη Έλα Μπλου (Ella Blue)- πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Ιανουάριο του 2009 ενώ η οικογένεια βρισκόταν σε διακοπές στις Μπαχάμες. Μετά τον θάνατό του, ο Τραβόλτα αποκάλυψε ότι ο Τζετ ήταν αυτιστικός και ότι η καρδιακή προσβολή ήρθε ως αποτέλεσμα μίας από τις επιληπτικές κρίσεις που είχε πολύ συχνά.

Τότε, η Πρέστον κι ο Τραβόλτα είχαν αποκαλύψει επίσης ότι ο Τζετ αρρώστησε σοβαρά σε ηλικία 2 ετών, με το Σύνδρομο Καβασάκι, μια ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή στις αρτηρίες των παιδιών. Σε δημοσίευμα του περιοδικού "People", η Πρεστόν κατηγόρησε "τις καθαρίστριες και τα λιπάσματα" για την επιβάρυνση της ήδη άσχημης κατάστασης την υγείας του Τζετ, ενώ δήλωσε ότι ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Εκκλησίας των Σαϊεντολόγων, είχε βοηθήσει πολύ τον γιο της. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο Τζετ ήταν επιρρεπής σε καρδιακές προσβολές.

Μετά το τραγικό συμβάν, οι συντετριμμένοι γονείς πέρασαν έναν χρόνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θρηνώντας το παιδί τους, ενώ ταυτόχρονα έπεσαν θύματα ενός υποτιθέμενου εκβιασμού ύψους $25 εκατομμυρίων (περισσότερα από €20 εκατομμύρια), γιατί αρνήθηκε άμεση ιατρική βοήθεια για τον γιο του.

Σύμφωνα με μάρτυρα ο τραγικός πατέρας ζήτησε από το ασθενοφόρο να πάει τον γιο του στο αεροδρόμιο, που απέχει 45 λεπτά από το σπίτι του, θέλοντας να τον μεταφέρει για νοσηλεία στην Αμερική και όχι στο νοσοκομείο του νησιού που βρίσκεται πολύ πιο κοντά. Ο νοσοκόμος, που ήταν παρόν στο περιστατικό ζήτησε από έναν αστυνομικό να γίνει μάρτυρας της αίτηση "άρνησης πρώτων βοηθειών". Ο ντεντέκτιβ Άντριου Γουέλς (Adrew Wells) παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι υπέγραψε την αίτηση ως μάρτυρας και το ασθενοφόρο απομακρύνθηκε με ταχύτητα.

Ο νοσοκόμος Ταρίνο Λάιτμπουρν (Tarino Lightbourne), κατηγορήθηκε στη συνέχεια ότι χρησιμοποίησε το ντοκουμέντο γα εκβιασμό, ζητώντας 25 εκατομμύρια δολάρια από τον ηθοποιό -που είναι οπαδός της σαϊεντολογίας- προκειμένου να μην το δημοσιοποιήσει.

Ο Λάιτμπουρν κατηγορήθηκε για εκβιασμό και δικάστηκε μαζί με την πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ στις Μπαχάμες και δικηγόρο του, Πλέσαντ Μπριτζγουότερ (Plesant Bridgewater). Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά στο τέλος της δίκης αποδείχτηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν παρουσιάσει ψευδή στοιχεία.

Ως προς τα επαγγελματικά τους, ο Τραβόλτα, εμφανίστηκε στην κωμωδία "Από το Παρίσι με αγάπη" τον Ιανουάριο ενώ η Πρέστον, στην ταινία "Το Τελευταίο Τραγούδι" όπου πρωταγωνιστεί η Μάιλι Σάιρους (Miley Cyrus).

Την περασμένη εβδομάδα, ο δημοφιλής ηθοποιός θρήνησε και τα δύο σκυλιά του, τα οποία σκοτώθηκαν σε ατύχημα που συνέβη στο αεροδρόμιο του Μέιν. Όπως ανακοινώθηκε, καθώς τα σκυλιά έκαναν -δεμένα με λουρί- τη βόλτα τους στην περιοχή του αεροδρομίου χτυπήθηκαν θανάσιμα από φορτηγό του οποίου ο οδηγός έχασε τον έλεγχο.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα