Επώνυμοι σε φόρμα

05.11.2010
Λάμψη, συγκίνηση, επώνυμες παρουσίες και νέα ρεκόρ. Ο 28ος κλασικός μαραθώνιος Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, τα είχε όλα. Μαρία Μενούνος, Έρρικα Πρεζεράκου, Ευγενία Μανωλίδου και Άδωνης Γεωργιάδης ήταν μεταξύ των επωνύμων που έδωσαν το «παρών».

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τερμάτισε τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων με σχετική άνεση, ξεχωρίζοντας με μια διαφορετική... πρωθυπουργική εμφάνιση, τουλάχιστον στυλιστικά. Ακόμη και οι υπουργοί που πήραν μέρος στον 28ο Μαραθώνιο, όπως η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, εντυπωσιάστηκαν από τη σπορτίβ εμφάνιση του πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανίστηκε με μαύρη αθλητική φόρμα, μαύρο T-shirt και αθλητικά γυαλιά ηλίου. Στον πρωθυπουργικό εξοπλισμό και ένα mp3.

H Mαρία Μενούνος, που ήρθε από την Αμερική για να συμμετάσχει σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός, πήρε μέρος μαζί με τους γονείς της Κώστα και Λίτσα στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων. «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», δήλωσε η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος κρατώντας στα χέρια της την ελληνική σημαία.

Εκτός από τους επώνυμους που προαναφέραμε, στο μαραθώνιο συμμετείχε η Έλλη Στάη αλλά και πολλοί διεθνείς celebrities. Ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Φίλιππος της Σερβίας, μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν, ο πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα, ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ιβάν Ελγκέρα, αλλά και πολλές μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, όπως η Φανή Χαλκιά και η Πηγή Δεβετζή. Πρώτος τερμάτισε ο Κενιάτης Ρέιμον Μπετ, ενώ ο πρώτος Έλληνας που μπήκε στο Καλλιμάρμαρο ήταν ο Μιχάλης Φαρμάκης, που κατάφερε να μπει και στην πρώτη δεκαπεντάδα.