Πέθανε η Λιν Ρεντγκρέιβ

04.05.2010
Η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού σε ηλικία 67 ετών.


Η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού σε ηλικία 67 ετών.

Η Λιν Ρεντγκρέιβ (Lynn Redgrave), που διαγνώστηκε με την ασθένεια το 2003, πέθανε στο σπίτι της στο Κεντ του Κονέκτικατ την Κυριακή. Σε κοινή δήλωσή τους, τα τρία παιδιά της αναφέρουν: "Η πολυαγαπημένη μας μητέρα Λιν Ρέιτσελ έφυγε ειρηνικά ύστερα από ένα ταξίδι επτά χρόνων με τον καρκίνο του μαστού".

Εκτός από τη δική της μάχη, τον τελευταίο χρόνο η Ρεντγκρέιβ, που προερχόταν από τη γνωστή δυναστεία των ηθοποιών, είχε να αντιμετωπίσει και το βάρος που της πρόσθεσε ο χαμός δύο αγαπημένων της προσώπων. Ο τραγικός χαμός της αγαπημένης της ανιψιάς Νατάσα Ρίτσαρντσον (Natasha Richardson) τον περασμένο Μάρτιο από ατύχημα σε χιονοδρομικό κέντρο αλλά και ο θάνατος του αδελφού της Κόριν (Corin) ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 70 ετών, υπήρξαν μεγάλα χτυπήματα για την ήδη ταλαιπωρημένη ψυχολογία της.

Η μικρότερη αδελφή της Βανέσα Ρεντγκρέιβ (Vanessa Redgrave) υπήρξε κυρίως θεατρική ηθοποιός με εξαιρετικές ερμηνείες στο ενεργητικό της. Το 1967, παντρεύτηκε τον επίσης Βρετανό ηθοποιό και σκηνοθέτη Τζον Κλαρκ (John Clark) με τον οποίο χώρισε το 2000. Μαζί έκαναν τρία παιδιά, τον 42χρονο Μπέντζαμιν (Benjamin), την 40χρονη Κέλι (Kelly) και την 29χρονη Άναμπελ Λούσι (Annabel Lucy), η οποία είναι επαγγελματίας φωτογράφος στο Μανχάταν.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα