Κατηγορούμενος για βιασμό ο χήρος της Τζέιντ Γκούντι

13.04.2010
Ο Τζακ Τουίντ (Jack Tweed) κατηγορείται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Σεπτεμβρίου του περασμένου χρόνου "μεθυσμένος, βίασε κατ' επανάληψη μια 19χρονη φοιτήτρια μέσα στο σπίτι του, ενώ ένας φίλος του κρατούσε κλειστή την πόρτα". Αυτά ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου στο Λονδίνο χθες, στην πρώτη ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης.



Ο Τζακ Τουίντ (Jack Tweed) κατηγορείται ότι στις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Σεπτεμβρίου του περασμένου χρόνου "μεθυσμένος, βίασε κατ' επανάληψη μια 19χρονη φοιτήτρια μέσα στο σπίτι του ενώ ένας φίλος του κρατούσε κλειστή την πόρτα". Αυτά ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου στο Λονδίνο χθες, στην πρώτη ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης.

Ο 22χρονος χήρος της Τζέιντ Γκούντι (Jade Goody), λέγεται ότι άφησε τη "μικροκαμωμένη ξανθούλα, παγωμένη από το φόβο" καθώς ο Άντονι Ντέιβις (Anthony Davis) δεν άφησε τις φίλες της έφηβης να τη βοηθήσουν λέγοντας: "Μην ανησυχείς Τζακ, κρατάω την πόρτα. Κάνε αυτό που έχεις να κάνεις".

Στο δικαστήριο έγινε γνωστό ότι το θύμα και οι φίλες της πήγαν στο σπίτι του Τουίντ στο Γουντφορντ Γκριν του Ανατολικού Λονδίνου, αφού είχαν διασκεδάσει μαζί στο "Embassy Club" του Μέιφερ.

Η ίδια είχε καταναλώσει μια μικρή ποσότητα κοκαΐνης αλλά είχε πιει ελάχιστο αλκοόλ. Ήταν ντροπαλή και ξεκαθάρισε από την αρχή και στους δύο κατηγορούμενους ότι δεν είχε κανένα σεξουαλικό ενδιαφέρον προς αυτούς, όπως δήλωσε η δικηγόρος της.

Όμως, ο 26χρονος Ντέιβις την έσπρωξε μέσα στην κρεβατοκάμαρα και φώναξε τον Τουίντ να πάει μαζί του. Η νεαρή κοπέλα νόμιζε ότι απλά "έκαναν το κομμάτι τους", αλλά καθώς πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε τι γινόταν, κοκάλωσε από τον φόβο. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, οι δύο άντρες ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί και, ανεξάρτητα από το αν είχαν συμφωνήσει νωρίτερα ή όχι, φαινόταν να συνεργάζονται ωραιότατα.

Προσφέροντας στοιχεία πίσω από μια οθόνη, η 20χρονη πια κοπέλα, είπε στο δικαστήριο ότι υπήρχε μια "ένταση" και "αμηχανία" στην ατμόσφαιρα στο σπίτι του Τουίντ. Είπε: "Ο Άντονι με ρώτησε αν ήμουν η πιο ήσυχη από όλες. Είπε ότι ήμουν χαριτωμένη και μετά επανέλαβε στον Τζακ ότι εγώ ήμουν η χαριτωμένη, ήσυχη". Στη συνέχεια είπε ότι ο Ντέιβις την παρέσυρε στο δωμάτιο λέγοντας "Έλα να δεις κάτι".

Τη συνέχεια αφηγήθηκε η δικηγόρος: "Έκλεισαν την πόρτα και άρχισαν να τη χαϊδεύουν. Ήθελαν να εμπλακούν ερωτικά και οι τρεις. Εκείνη αρνήθηκε. Μετά άρχισαν να τη βασανίζουν με διάφορους τρόπους. Επέμεναν για τρίο, αλλά εκείνη αρνήθηκε πάλι".

Οι φίλες της κοπέλας διέκοψαν τη σκηνή και εκείνη βγήκε από το δωμάτιο. Στη συνέχεια όμως, ζήτησε να δανειστεί μία φόρμα για να "καλυφθεί". Τότε, ο Άντονι Ντέιβις την άρπαξε και την έσπρωξε μέσα στο δωμάτιο. Εκείνη προσπάθησε να φύγει αλλά ο Ντέιβις φώναξε τον Τζακ Τουίντ, ο οποίος έφτασε αμέσως. Ο Τουίντ άρχισε να τη φιλάει και την πίεσε προς το παράθυρο.

"Εκείνη τη στιγμή η κοπέλα άρχισε να φοβάται πολύ. Οι φίλες της προσπάθησαν να μπουν στο δωμάτιο αλλά οι άντρες δεν τις άφησαν, πράγμα που την τρομοκράτησε κι άλλο. Ένιωσε παγιδευμένη. Οι κινήσεις του Τζακ Τουίντ είχαν γίνει πιο βαριές, πιο επιθετικές", είπε η δικηγόρος.

Αφού ο Τουίντ βίασε την κοπέλα, εκείνη σηκώθηκε και πήγε προς την πόρτα αλλά ο Τουίντ την άρπαξε και την έσπρωξε ξανά στο κρεβάτι. "Ακόμη και αν μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε παρερμηνεύσει τη σιωπή της ως συγκατάθεση, με αυτή της την κίνηση σίγουρα του έδωσε να καταλάβει ότι ήθελε να φύγει. Την εμπόδισε και την έσυρε με τη βία στο κρεβάτι. Αυτό δεν ήταν ούτε αστείο, ούτε παιχνίδι", εξήγησε η δικηγόρος.
Ο Τουίντ τη βίασε για δεύτερη φορά. Και μετά ο Ντέιβις έκανε το ίδιο. Εκείνο το βράδυ, οι δύο φίλοι είχαν πιει αρκετά.

Ο Ρόναλντ Τζάφα (Ronald Jaffa) δικηγόρος υπεράσπισης του Τουίντ είπε ότι παρά το γεγονός ότι ένιωθε αμήχανα, η κοπέλα ήταν ενθουσιασμένη που βρισκόταν στο σπίτι του πελάτη του, τον οποίο περιέγραψε στην αστυνομία ως "σελέμπριτι".
Και οι δύο άντρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Θυμίζουμε ότι η Τζέιντ Γκούντι, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικά ριάλιτι, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 27 ετών.