Το δακρύβρεχτο γράμμα της Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς

08.04.2010
Η όμορφη Ουαλλή ηθοποιός πήρε την πένα της και έγραψε στον Νεοϋορκέζο δικαστή που πρόκειται να δικάσει τον πρόγονό της Κάμερον Ντάγκλας (Cameron Douglas), ζητώντας να του δείξει επιείκεια.


Η όμορφη Ουαλλή ηθοποιός πήρε την πένα της και έγραψε στον Νεοϋορκέζο δικαστή που πρόκειται να δικάσει τον πρόγονό της Κάμερον Ντάγκλας (Cameron Douglas), ζητώντας να του δείξει επιείκεια.

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς (Catherine Zeta-Jones) ακολούθησε το παράδειγμα της μητέρας του Κάμερον και πρώην συζύγου του άντρα της Μάικλ (Michael), Ντιάντρα Ντε Μορέλ Ντάγκλας (Diandra De Morrell Douglas), του παππού του Κερκ (Kirk) και του μπασκετικού θρύλου Πατ Ράιλι (Pat Riley), οι οποίοι έκαναν το ίδιο ήδη, παρακαλώντας να μην επιβληθεί στον Κάμερον αυστηρή ποινή φυλάκισης για τις κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών τις οποίες αντιμετωπίζει.

Ο 31 έτους Κάμερον, κινδυνεύει με δέκα χρόνια -τουλάχιστον- πίσω από τα σίδερα για εμπόριο μεθαμφεταμίνης. Εκτός και αν ο δικαστής φανεί επιεικής απέναντί του.

Η διάσημη οικογένειά του πιέζει έντονα τον Ομοσπονδιακό Δικαστή του Μανχάταν Ρίτσαρντ Μπέρμαν (Richard Berman) να στείλει τον Κάμερον σε κλινική αποτοξίνωσης και όχι σε φυλακή.

Από την πλευρά του ο Μπέρμαν έδωσε στη δημοσιότητα μερικά από τα γράμματα που έλαβε. Η Ζέτα-Τζόουνς έγραφε ότι ο Κάμερον ήταν πάντα ένας "ξεχωριστός" αδελφός για τα δύο δικά της παιδιά.

"Από την εμπειρία μου, ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν έδειξε ο Κάμερον κάποιο στοιχείο της ασθένειας που τον ταλαιπωρούσε απέναντί μας ή απέναντι στα αδέλφια του. Ούτε υπήρξε επιθετικός σε κανέναν από την οικογένειά ποτέ", τόνισε η συμπονετική μητριά.

"Ο προγονός μου είναι ένας στοργικός, ευγενικός και άξιος άνθρωπος, αλλά παρόλ' αυτά η ασθένεια, την οποία πολεμούσε εδώ και χρόνια, πήρε το πάνω χέρι για ακόμη μια φορά. Ό,τι είναι κακό δεν αλλάζει, αλλά μακάρι όλα τα θετικά χαρακτηριστικά να κυριαρχήσουν, έτσι ώστε το ίδρυμα στο οποίο θα τοποθετηθεί να τον βοηθήσει να αναμορφωθεί", πρόσθεσε μιλώντας με ιδιαίτερη στοργή για τον γιο του κατά 25 χρόνια μεγαλύτερου άντρα της.

Ο μυθικός "Σπάρτακος" από την άλλη πλευρά -ο 93χρονος Κέρκ Ντάγκλας- είπε στον δικαστή ότι είναι η τελευταία του επιθυμία να δει τον εγγονό του να αλλάζει τη ζωή του πριν πεθάνει.

"Ο Κάμερον ήταν πάντα ένας ευχάριστος άνθρωπος που νοιαζόταν για τους άλλους. Εκπλήσσομαι πραγματικά όταν έμπλεξε έτσι. Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που φροντίζει τους άλλους. Ελπίζω να το δω αυτό πριν πεθάνω. Αγαπώ τον Κάμερον", έγραψε συγκεκριμένα στο δικό του γράμμα ο συναισθηματικά φορτισμένος παππούς.

Οι δικηγόροι του νεαρού θα ζητήσουν από τον δικαστή την ποινή των 47 μηνών φυλάκισης μόνο. Υποστηρίζουν ότι εκείνος ήταν απλά ο μεσάζοντας που έκανε τις συναλλαγές μόνο και μόνο για να καλύψει τις δικές του προσωπικές ανάγκες σε ηρωίνη.
Η δίκη του Κάμερον αναμένεται στις 14 Απριλίου.