Πέθανε και ο "κακός" της "Δυναστείας"

08.04.2010
Η Κρίστοφερ Κάζενοβ (Christopher Cazenove) έχασε χθες τη μάχη με τη σηψαιμία σε ηλικία 64 ετών. Ο ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστός στη δεκαετία του '80, μέσα από τον ρόλο του ως "Μπεν Κάρινγκτον" στην τηλεοπτική "Δυναστεία".


Η Κρίστοφερ Κάζενοβ (Christopher Cazenove) έχασε χθες τη μάχη με τη σηψαιμία σε ηλικία 64 ετών. Ο αμερικανός ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστός στη δεκαετία του '80, μέσα από τον ρόλο του εκδικητικού Μπεν Κάρινγκτον στην τηλεοπτική "Δυναστεία".

Όπως έγινε γνωστό, ο Κάζενοβ εισήχθη στο νοσοκομείο του St Thomas του Λονδίνου τον Φεβρουάριο, αφού πρώτα είχε καταρρεύσει στο σπίτι του. Η σηψαιμία είναι μια βακτηριακή λοίμωξη το αίματος, γνωστή και ως "δηλητηρίαση του αίματος".

Ο θάνατός του έρχεται μόνο λίγες μέρες μετά τον θάνατο του 92χρονου Τζον Φορσάιθ (John Forsythe), ο οποίος έπαιζε τον "καλό" τηλεοπτικό αδελφό του, Μπλέικ Κάρινγκτον στη δημοφιλή τηλεοπτική σαπουνόπερα.

Ο Κάζενοβ ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Ανγκαράντ Ρις (Angharad Rees) για περισσότερο από 20 χρόνια και είχαν δύο γιους, τον Λίνφορντ (Linford) -ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1999 σε ηλικία 25 ετών- και τον Ρις (Rhys). Οι δυο τους χώρισαν το 1999 και από το 2003 σύντροφός του ήταν η Ίζαμπελ Ντέιβις (Isabel Davies).

Η Λέσλι Νταφ (Lesley Duff), αντζέντισα του Κάζενοβ τα τελευταία δώδεκα χρόνια, μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας και της συντρόφου του, Ίζαμπελ Ντέιβις είπε τα εξής:

"Ο Κρίστοφερ πέθανε ήρεμα περιτριγυρισμένος από αγαπημένους ανθρώπους, αφού είχε προσβληθεί από σηψαιμία στο τέλος του Φεβρουαρίου. Παρά τη γενναία μάχη που έδωσε, μαζί με τις ακούραστες προσπάθειες του προσωπικού στο νοσοκομείο St Thomas, δεν τα κατάφερε. Όλοι όσοι τον γνωρίζαμε και τον αγαπούσαμε είμαστε απαρηγόρητοι από τον χαμό αυτού του απίστευτου άντρα".

Ο Κάζενοβ εμφανίστηκε επίσης στον κινηματογράφο σε αρκετές ταινίες. Η πιο γνωστή συμμετοχή του ήταν το 1990 στο "Τρεις Άντρες Και Μια Μικρή Κυρία" -συνέχεια του "Τρεις Άντρες Και Ένα Μωρό"- μαζί με τον Τομ Σέλεκ (Tom Selleck), τον Στιβ Γκούτενμπεργκ (Steve Guttenberg) και τον Τεντ Ντάνσον (Ted Danson).
Επίσης έπαιξε τον πατέρα του Χιθ Λέτζερ (Heath Ledger) στον "Θρύλο Ενός Ιππότη" το 2001.