Τελικά, τι είναι η Eurovision;

14.04.2010
Άρχισαν τα όργανα... Ποια όργανα; Τα... γιουροβιζιονικά! Από τώρα και μέχρι τα τέλη Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Όσλο ο φετινός μουσικός διαγωνισμός, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα γίνουμε μάρτυρες μεγάλων αναλύσεων και δηλώσεων.

Από τη ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Άρχισαν τα όργανα... Ποια όργανα; Τα... γιουροβιζιονικά! Από τώρα και μέχρι τα τέλη Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Όσλο ο φετινός μουσικός διαγωνισμός, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα γίνουμε μάρτυρες μεγάλων αναλύσεων και δηλώσεων. Για να μπούμε, λοιπόν, σιγά σιγά στο κλίμα, είπαμε να θυμηθούμε μερικές δηλώσεις που έγιναν κατά το παρελθόν από ανθρώπους της τέχνης σχετικά με το θεσμό αλλά και τις ελληνικές συμμετοχές.

Μίκης Θεοδωράκης
«Η Eurovision είναι ένα μεγάλο τηλεοπτικό σόου και τα τραγούδια της είναι τόσο επιφανειακά, που δεν χρειάζεται να τους δίνουμε περισσότερη σημασία απ’ όση έχουν».

Κώστας Γεωργουσόπουλος
«Το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι μια βελτίωση της τουριστικής μας πολιτικής. Αλλά προσοχή! Κανένας τουρίστας δεν πρόκειται να έρθει ξανά στη χώρα μας για να ξανακούσει την κυρία Παπαρίζου, αν πρώτα δεν έχουμε καθαρούς απόπατους, φτηνά φαγητά χωρίς κατσαρίδες, ακτοπλοΐα χωρίς υπερφόρτιση».

Λουκιανός Κηλαηδόνης
«Η αλήθεια είναι πως ο Σάκης έχει το χάρισμα που είχε ο Έλβις».

Μίμης Πλέσσας

«Το θλιβερό είναι ότι ένας θεσμός με 1.700.000 θεατές-ακροατές δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμα την αληθινή του ταυτότητα. Μένει έρμαιο των εκδοτών, των δισκογραφικών και των εκάστοτε συμμάχων φίλων».

Λάκης Λαζόπουλος
«Η Βίσση ήταν σαν καραγκούνα Γαλλίδα, με ουρά όπως αυτή του ΙΚΑ».

«Η Δάφνη Μπόκοτα είναι ο... Μητσοτάκης της Γιουροβίζιον».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
«Η Eurovision είναι μια μουσική χωματερή, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αν ήταν, λοιπόν, να την κλείσω, ναι, τότε θα πήγαινα να τραγουδήσω».

Νίκος Τερζής
«Αν η Ελλάδα είχε διαιρεθεί σε ανεξάρτητες δημοκρατίες, θα κερδίζαμε την πρώτη θέση».