Από ψιλό κόσκινο τα άπλυτα του Τάιγκερ Γουντς

06.04.2010
"Σας ευχαριστώ παιδιά". Έτσι αποχαιρέτησε ο άσσος του γκολφ τους δημοσιογράφους που επί 35 ολόκληρα λεπτά έκαναν τη ζωή του δύσκολη με τις ερωτήσεις τους, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την επιστροφή του στα γήπεδα.



"Σας ευχαριστώ παιδιά". Έτσι αποχαιρέτησε ο άσσος του γκολφ τους δημοσιογράφους που επί 35 ολόκληρα λεπτά έκαναν τη ζωή του δύσκολη με τις ερωτήσεις τους, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την επιστροφή του στα γήπεδα.

Τα λόγια αυτά ήταν μια εκδήλωση ανακούφισης για το ότι επιτέλους η δοκιμασία έφτασε στο τέλος της, αλλά και μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του Τάιγκερ Γουντς (Tiger Woods) προς τον Τύπο και τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να σώσει την οικογένειά του αλλά και να συνεχίσει την καριέρα του από εκεί που την άφησε.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά Masters, το οποίο διεξάγεται στην Αουγκούστα της Γεωργίας, που η είσοδος στην αίθουσα Τύπου χρειαζόταν ειδικό εισιτήριο. Μάλιστα, είχε ζητηθεί από τους 200 διαπιστευμένους δημοσιογράφους να προσέλθουν στις θέσεις τους από πολύ νωρίς.

Πράγματι, ο χώρος ήταν ασφυκτκά γεμάτος πολύ πριν τις 2 το μεσημέρι, όταν ο Γουντς έκανε την προγραμματισμένη του είσοδο, χαμογελώντας διακριτικά προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ προχωρούσε διστακτικά μέχρι το τραπέζι όπου θα καθόταν.

Ήταν η πρώτη του ολοκληρωμένη συνέντευξη Τύπου από τις 27 Νοεμβρίου, όταν το ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του, έφερε στο φως το τεράστιο σεξουαλικό σκάνδαλο με τις "άπειρες" ερωμένες που του κόστισε την οικογένεια και την καριέρα του.

Στις 19 Φεβρουαρίου, ο πιο πλούσιος αθλητής του κόσμου είχε απευθύνει στο κοινό του μια δημόσια συγνώμη μέσω της τηλεόρασης, όπου όμως δεν είχαν επιτραπεί ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους που είχαν επιλεγεί προσεκτικά για να μείνουν σιωπηλοί. Αντίθετα, στη συνέντευξη της Δευτέρας αντιμετώπισε ένα σχεδόν εχθρικό περιβάλλον.

Προηγουμένως, ο 34χρονος αμερικανός πρωταθλητής είχε απολαύσει μια πρώτη προπόνηση χωρίς απρόοπτα. Μάλιστα, η θερμή υποδοχή από τους θαυμαστές του, οι οποίοι τον ακολουθούσαν σε όλη τη διαδρομή, "τον ξάφνιασε ιδιαίτερα", όπως είπε ο ίδιος.

Όμως, η διαδικασία της συνέντευξης δεν ήταν εύκολη. Ο Τάιγκερ, ίδρωνε και ξεΐδρωνε, σκούπιζε το μέτωπό του με τις παλάμες του, έπινε νερό και μπέρδευε τα λόγια του συνέχεια.

Μόλις εκείνος κάθησε, τα χέρια των δημοσιογράφων σηκώθηκαν και άρχισε ο πόλεμος των ερωτήσεων που δεν είχαν όρια: ναρκωτικά, σεξ, απιστίες, έλλειψη αυτοκυριαρχίας, εξαπάτηση... Ο σούπερ σταρ του γκολφ τα είδε όλα. Η γυναίκα του Έλιν (Elin), τα παιδιά του Σαμ (Sam) και Τσάρλι (Charlie) και ο συγχωρεμένος πατέρας του Ερλ (Earl) έπεσαν όλοι στο τραπέζι, ενώ ο Τάιγκερ έλεγε και ξανάλεγε πως το δυσκολότερο πράγμα που αντιμετώπισε ποτέ ήταν ότι τους είχε απογοητεύσει όλους.

Σε κάποιο άλλο σημείο είπε: "Ένα ακόμη δύσκολο κομμάτι των τελευταίων μηνών ήταν η συνεχής παρενόχληση που υπέστη η οικογένειά μου. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου φωτογραφίζονται όπου και αν πηγαίνουν και δεν βρίσκουν την ησυχία τους. Και αυτό είναι δύσκολο για όλους καθώς προσπαθούμε να θεραπευτούμε και να τα βρούμε με τον καλύτερο τρόπο".

Καθώς η συνέντευξη Τύπου προχωρούσε, η διάθεση του Γουντς χαλάρωνε. Μάλιστα, ανάμεσα σε μερικά αστειάκια, είπε: "Ξέρω ότι πολλοί από εσάς είστε φίλοι μου και θα είστε πάντα φίλοι μου".

Παρόλα όσα έχουν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες, ο Γουντς διευκρίνισε ότι μόνο ένα πράγμα παραμένει το ίδιο στη ζωή του κι αυτό είναι το πείσμα του για τη νίκη: "Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Θα βγω εκεί έξω και θα προσπαθήσω να κερδίσω", τόνισε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις προσδοκίες του στο επικείμενο τουρνουά.