Ράκελ Γουέλτς: ήμουν άσχημη για μοντέλο

01.04.2010
Όταν η διάσημη καλλονή μετακόμισε στην Καλιφόρνια στις αρχές της δεκαετίας του '60, αναζητώντας δουλειά ως μοντέλο, κανένα πρακτορείο δεν ενέκρινε το σώμα της.

Όταν η διάσημη καλλονή μετακόμισε στην Καλιφόρνια στις αρχές της δεκαετίας του '60, αναζητώντας δουλειά ως μοντέλο, κανένα πρακτορείο δεν ενέκρινε το σώμα της.

Όπως ομολόγησε η ίδια η Ράκελ Γουέλτς (Rackel Welch) στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey), με αφορμή την κυκλοφορία της καινούργιας αυτοβιογραφίας της με τίτλο "Πέρα από το Ντεκολτέ" (Beyond The Cleavage) οι υπεύθυνοι έβρισκαν ότι ήταν γεμάτη ατέλειες: "Όταν προσπάθησα να δουλέψω ως μοντέλο μόλις πρωτοήρθα στο Λος Άντζελες έβρισκαν το σώμα μου απωθητικό. Όλα πάνω μου ήταν λάθος".

Αλλά πολύ σύντομα, η εμφάνιση της στον κινηματογράφο και η καθιέρωση της ως σύμβολο του σεξ τους έκανε ν' αλλάξουν γνώμη. "Δεν είχα ιδέα ότι αυτή θα ήταν η πορεία που θ' ακολουθούσα στην καριέρα μου, γιατί ήθελα να γίνω ηθοποιός", είπε η 69χρονη σήμερα Γουέλτς:

"Όταν ήρθα στο Χόλιγουντ ήμουν ήδη μητέρα δύο μικρών παιδιών και ήθελα να με παίρνουν στα σοβαρά. Δεν ήταν ευρύτερα γνωστό, δεν ήταν κάτι που συνήθιζα να επιδεικνύω".

Σε ηλικία 18 ετών, το 1959, η Γουέλτς παντρεύτηκε τον αγαπημένο της από το σχολείο, Τζέιμς Γουέλτς (James Welch). Όταν χώρισε πέντε χρόνια αργότερα, είχε αποκτήσει μαζί του τον Ντέιμον (Damon) που γεννήθηκε το 1960 και την Τάνι (Tahnee) το 1961.

Φτάνοντας στο Λος Άντζελες την εποχή "της τρέλας των μπιτς πάρτυ" στις αρχές του '60 εξασφάλισε κάποιους μικρούς ρόλους σε ταινίες μέχρι που το όνομά της απογειώθηκε ως πρωταγωνίστρια του "Ένα Εκατομμύριο Χρόνια π.Χ." (One Million Years B.C.) το 1966.

Παρά την πληθωρική ομορφιά της και τον τίτλο της "Πιο Επιθυμητής Γυναίκας της Δεκαετίας" από το περιοδικό Playboy, η αμερικανίδα ηθοποιός είπε στην Όπρα ότι δεν ένιωθε πάντα σαν σύμβολο του σεξ. Όταν η παρουσιάστρια τη ρώτησε αν ήταν ευχαριστημένη με την εμφάνιση της εκείνη την εποχή, αυτή γέλασε:

"Ελάχιστα. Κάποιες μέρες μπορεί να μου άρεσα πραγματικά, όμως στο 90 τοις εκατό των περιπτώσεων έλεγα 'Ω, Θεέ μου'. Ένας λόγος που φαίνομαι τόσο όμορφη είναι ότι χρειάζομαι τρεις ώρες να ετοιμαστώ".

Αλλά τώρα η Γουέλτς, η οποία συνδέθηκε με πλήθος αντρών στην εποχή της δόξας της (ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Έλβις Πρίσλεϊ κι ο Ντιν Μάρτιν) υποστηρίζει ότι οι γυναίκες πρέπει να νιώθουν άνετα με τα γηρατειά:

"Θα ήθελα να σταματήσουν να τα φοβούνται, γιατί είναι απλώς ένα άλλο κεφάλαιο στη ζωή", είπε: "Θέλω να τις ενθαρρύνω για να μην αναστατώνονται, να τα καλοδεχτούν πραγματικά και να συμφιλιωθούν μαζί τους".