Άδικη η επίθεση στον Πάρη

08.04.2010
«Αυτά που γράφονται είναι κακοήθειες, δεν ξέρω πού αποσκοπούν αυτά τα δημοσιεύματα». Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας στα δημοσιεύματα που θέλουν το γιο του Πάρη να χαίρει ιδιαίτερης μεταχείρισης στο ναυτικό

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

«Αυτά που γράφονται είναι κακοήθειες, δεν ξέρω πού αποσκοπούν αυτά τα δημοσιεύματα». Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας στα δημοσιεύματα που θέλουν το γιο του Πάρη να χαίρει ιδιαίτερης μεταχείρισης στο ναυτικό, όπου υπηρετεί, αφού αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο φακός τον συνέλαβε να κάνει σέρφινγκ στην Καραϊβική! Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας από όσα ακούστηκαν για το γιο του: «Ο Πάρης πήρε κανονική άδεια (σ.σ.: αυτό επιβεβαιώνεται και από την ανακοίνωση που έβγαλε το ΓΕΝ). Ως άνθρωπος που εργάζεται στο εξωτερικό δικαιούται να πάρει τη συγκεκριμένη άδεια. Κι εγώ, όταν πήγα φαντάρος, χρειάστηκε να ταξιδέψω στο εξωτερικό για έναν αγώνα πόλο και πήρα αντίστοιχη άδεια πριν ακόμη ορκιστώ! Το ίδιο συμβαίνει με όλους τους αθλητές, τους καλλιτέχνες ή τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό».

Αυτό όμως που τον στεναχώρησε ακόμη περισσότερο είναι το γεγονός ότι: «Κανείς δεν έγραψε ότι ο Πάρης, έχοντας και ελβετική και ελληνική υπηκοότητα, θα μπορούσε να μην πάει φαντάρος. Ήταν δική του επιλογή να υπηρετήσει την πατρίδα του και τώρα δέχεται αυτόν τον πόλεμο. Γιατί δεν γράφει κανείς ότι ακόμη και πίσω από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στην Αμερική κρύβεται η μεγάλη αγάπη που έχει για την Ελλάδα; Είναι τυχαίο ότι στην εταιρεία του έχει δώσει το όνομα 1821 Pictures; Ότι η επόμενη μεγάλη παραγωγή που ετοιμάζει στο Χόλιγουντ είναι η "Οδύσσεια"; Κάνει τα πάντα για να διαφημίσει την Ελλάδα στο εξωτερικό και δεν μπορώ να καταλάβω τι κρύβεται πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν μπορώ να βλέπω να τον αδικούν έτσι και να μην παίρνω θέση».

Όσο για το λόγο που ο Πάρης βρέθηκε στην Καραϊβική; «Το ταξίδι ήταν επαγγελματικό. Συναντήθηκε με το συνέταιρό του (Τέρι Ντούγκας) για να κανονίσουν κάποιες λεπτομέρειες για την ταινία που ετοιμάζουν. Είχε ελεύθερο χρόνο κι έκανε σέρφινγκ. Σέρφινγκ έκανε, δεν πήρε ναρκωτικά, ούτε έκανε έγκλημα!».