Κι άλλα προβλήματα για τον γιατρό του Τζάκσον

24.03.2010
Ο εισαγγελέας της Καλιφόρνια ζήτησε από το δικαστήριο να απαγορέψει στον δρ. Κόνραντ Μιούρεϊ (Dr. Conrad Murray) να ασκεί το επάγγελμά του, όσον καιρό εκκρεμούν οι εις βάρος του κατηγορίες για τον θάνατο του ποπ σταρ.


Ο εισαγγελέας της Καλιφόρνια ζήτησε από το δικαστήριο να απαγορέψει στον δρ. Κόνραντ Μιούρεϊ (Dr. Conrad Murray) να ασκεί το επάγγελμά του, όσον καιρό εκκρεμούν οι εις βάρος του κατηγορίες για τον θάνατο του ποπ σταρ.

Ο Τζέρι Μπράουν (Jerry Brown) κατέθεσε μια αίτηση εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου της Καλιφόρνια στην οποία ζητά να περιοριστεί η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος του πρώην γιατρού του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), τη στιγμή που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Ο Μιούρεϊ παρακολουθούσε τον 50χρονο Τζάκσον τον καιρό πριν πεθάνει από υπερβολική δόση Propofol στις 25 Ιουνίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ίδιος ο γιατρός έχει παραδεχτεί ότι χορηγούσε το ισχυρό αυτό ηρεμιστικό, που σημειωτέον συνιστάται σε ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν, στον βασιλιά της ποπ προκειμένου να κοιμηθεί.

Μεταξύ άλλων στην 12 σελίδων αίτηση που κατέθεσε, ο Μπράουν έγραφε τα εξής: "Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει χορηγήσει Propofol και άλλα ισχυρά ναρκωτικά στον ασθενή Μ. Τζ. γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του.

"Η τόσο κακή άσκηση επαγγέλματος καθώς και η έκθεση του ασθενή σε τόσο μεγάλο κίνδυνο, επιτάσσει μέτρα από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου της Καλιφόρνια, έτσι ώστε να προστατεύσει το κοινό από μελλοντικό κακό".

Ο καρδιολόγος, προσλήφθηκε τον Μάιο με σκοπό να κουράρει τον Τζάκσον εν όψει του βεβαρημένου προγράμματός του με την προετοιμασία της μεγάλης περιοδείας που θα σήμανε την επιστροφή του. Σήμερα, είναι ελεύθερος έχοντας καταβάλει εγγύηση ύψους $75.000 (περισσότερα από €56.000), ενώ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τέσσερα χρόνια αν καταδικαστεί.

Ο Μιούρεϊ έχει μπει στο στόχαστρο της αστυνομίας από τη στιγμή που ο ιατροδικαστής κήρυξε επίσημα τον θάνατο του Τζάκσον ως ανθρωποκτονία, που προκλήθηκε από υπερβολική δόση Propofol και Lorazepam.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν αμέσως μετά την νεκροψία έδειξαν ίχνη αρκετών ακόμη παυσίπονων, ηρεμιστικών και ενός διεγερτικού στον οργανισμό του Τζάκο.

Η υπεράσπιση του γιατρού επιμένει ότι δεν έχει γίνει τίποτα κακό, ενώ ο ίδιος ο Μιούρεϊ κατέθεσε ότι δεν ήταν ο πρώτος γιατρός που έδωσε το συγκεκριμένο φάρμακο στον Τζάκσον ως υπνωτικό.

Τον περασμένο μήνα, ένας δικαστής απέρριψε αίτημα των κατηγόρων για αναστολή της άδειας εργασίας του Μιούρεϊ αλλά του απαγόρευσε να χρησιμοποιήσει αναισθησία σε κανέναν από τους υπόλοιπους ασθενείς του.

Ο Μπράουν, πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ο οποίος στις 2 Μαρτίου ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την επανεκλογή του, είχε ξεκινήσει μια "σταυροφορία" εναντίον γιατρών που υπερ-συνταγογραφούν φάρμακα.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που χειρίστηκε το γραφείο του ήταν και ο θάνατος της πρώην playmate Άν Νικόλ Σμιθ (Αnna Nicole Smith), η οποία πέθανε τον Φεβρουάριο του 2007 σε ηλικία 39 ετών, από υπερβολική δόση ναρκωτικών.