Προσωπικές στιγμές στη φόρα

29.03.2010
Πολύς λόγος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για τις αυστηρώς προσωπικές στιγμές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω του Διαδικτύου. Πρόκειται για τη «μόδα» των τελευταίων ετών που έχει «ανάψει» φωτιές σε αρκετούς αστέρες. Κάντε μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο

Από τον Αλέξη Μίχα

Πολύς λόγος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για τις αυστηρώς προσωπικές στιγμές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω του Διαδικτύου. Πρόκειται για τη «μόδα» των τελευταίων ετών που έχει «ανάψει» φωτιές σε αρκετούς αστέρες. Κάντε μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο και θα βρείτε ουκ ολίγους σταρ του Χόλιγουντ που εν αγνοία τους έχουν πρωταγωνιστήσει σε αισθησιακά βίντεο. Η αρχή έγινε με την Πάμελα Άντερσον, για να ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι, οι οποίοι μετά το αρχικό σοκ είδαν την καριέρα τους να απογειώνεται...

Η πρώτη διδάξασα
Φυσικά δεν είναι άλλη από την Πάμελα Άντερσον. Δύο βίντεο της χυμώδους ξανθιάς ηθοποιού έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο ? και τα δύο προϊόντα υποκλοπής, όπως προέκυψε στη συνέχεια. Στο πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε το 1999 πρωταγωνιστεί η ίδια, ο τότε συζυγός της και μέλος του ροκ γκρουπ των Motley Crue, Τόμι Λι, και... το κότερό τους.

Η καριέρα της πρώην πρωταγωνίστριας του «Baywatch» απογειώθηκε μέχρι που εκλάπη από το σπίτι της και δεύτερο ερωτικό βίντεο με συμπρωταγωνιστή τον Μπρετ Μάικλς. Δικαιώς λοιπόν, αν και χωρίς τη συγκατάθεσή της, θεωρείται η πρωτοπόρος των home made sex videos!

Κάνε φίλους να δεις καλό!
Πώς η φίλη μιας celebrity μπορεί να γίνει η ίδια celebrity; Μα φυσικά με το να διαρρεύσει τις προσωπικές στιγμές της κολλητής της στο Διαδίκτυο. Κάπως έτσι την «πάτησε» η Κιμ Καρντάσιαν, που είδε τον εαυτό της να πρωταγωνιστεί σε ροζ βίντεο ύστερα από τη διαρροή που έκανε η κολλητή της. Βέβαια, την «πάτησε» κυρίως στο οικονομικό θέμα, καθώς το βίντεο είναι γυρισμένο με επαγγελματικό τρόπο, που δεν αφήνει σε κανέναν αμφιβολίες πως τόσο η Κιμ όσο και ο έγχρωμος φίλος της το προόριζαν προς κυκλοφορία από μεγάλη εταιρεία του είδους στην Αμερική. Αμέσως κατατέθηκαν μηνύσεις και αγωγές, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Το home made βίντεο είχε κάνει το γύρο του κόσμου μέσω Internet με εκατομμύρια προβολές, σύμφωνα με την αμερικανική δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Από την Ιρλανδία με αγάπη!
Ήταν λίγους μήνες μετά την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Μέγας Αλέξανδρος» στους κινηματογράφους. Ο Ιρλανδός ηθοποιός Κόλιν Φάρελ βρέθηκε πρωτοσέλιδο στα tabloids του βρετανικού Τύπου, όχι όμως λόγω των υποκριτικών του ικανοτήτων στην επική ταινία εποχής, αλλά για τα προσόντα του σε ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο που διέρρευσε στο Internet. Στο ερωτικό βίντεο διάρκειας μισής περίπου ώρας με συμπρωταγωνίστρια την τότε σύντροφό του Ναρέιν ο Κόλιν την αποκαλεί «γατάκι» την ώρα που ένα αληθινό γατάκι κάνει το πέρασμά του από μερικά πλάνα! Πάντως, για το συγκεκριμένο υλικό δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επρόκειτο για προϊόν υποκλοπής, αν και ο Κόλιν ποτέ δεν μπήκε σε διαδικασία μηνύσεων και αγωγών.

Η διάδοχος
Η Τζίνα Λι Νόλιν δεν ήταν μόνο η διάδοχος της Πάμελα στο καστ του «Baywatch». Πιο αδύνατη μεν, αλλά περισσότερο ξανθιά, η νεαρή πρωταγωνίστρια είδε και αυτή προσωπικές στιγμές της να εκτίθενται στο Διαδίκτυο με τις «κακές γλώσσες» να υποστηρίζουν πως έγινε εν γνώσει της. Βέβαια, το προσωπικό της βίντεο δεν είχε την ίδια απήχηση με αυτό της προκατόχου της, ούτε η ίδια είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν στο διεθνές χρηματιστήριο της σοουμπίζ. Έπειτα από τριετή απουσία η Τζίνα συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στη λίστα των 100 πιο σέξι γυναικών του Χόλιγουντ.

Η οικολόγος του είδους
Στην περίπτωσή της μάλλον έχουμε να κάνουμε με μία ακόμη νεαρή στάρλετ που θέλησε να ανεβάσει το κασέ της διαρρέοντας η ίδια ένα προσωπικό βίντεο. Προφανώς δεν αρκούσε στη γνωστή Βρετανίδα μοντέλο Κίλι Χέιζελ η συμμετοχή της στη λίστα με τα πιο αρκιβοπληρωμένα μοντέλα της Γηραιάς Αλβιώνας. Μετά τη διαρροή του βίντεο φώναξε ταραγμένη τις τηλεοπτικές κάμερες και προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, μηνύσεις, αγωγές κ.λπ. Όταν όμως λίγο καιρό μετά ήρθε η πρόταση για φωτογράφηση στο βρετανικό «Playboy» με αδαμιαία περιβολή και έναντι παχυλής αμοιβής, δέχθηκε με μεγάλη χαρά. Λίγο καιρό αργότερα έκανε και δηλώσεις με οικολογικό περιεχόμενο στη «Sun» παροτρύνοντας τα ερωτευμένα ζευγάρια να σβήνουν τα φώτα, όταν κάνουν σεξ.

Διάσημη αυτοϊκανοποίηση
Θύμα διαρροής προσωπικών του στιγμών στο Διαδίκτυο έχει πέσει και ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Μπεν Άφλεκ. Στο λίγων λεπτών υλικό ερασιτεχνική κάμερα καταγράφει τον ζεν πρεμιέ την ώρα που αυτοϊκανοποιείται. Ποια κρατούσε την κάμερα; Οι «κακές γλώσσες» του Χόλιγουντ υποστήριζαν πως ήταν η τότε σύντροφός του Τζένιφερ Λόπεζ και πως υπήρχε και άλλο υλικό με πρωταγωνιστές και τους δύο. Κάτι φυσικά που ουδέποτε αποδείχθηκε.

Αλήθειες και φήμες

Θύματα διαρροής προσωπικών στιγμών στο Διαδίκτυο έχουν πέσει ο διάσημος Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής Τζέρι Σπρίγκερ αλλά και η Ουκρανέζα τραγουδίστρια Σεβερίνα Βούβκοβιτς, την οποία γνωρίσαμε από τη Eurovision.

Πρώην εραστής της νεαρής στάρλετ Λίντσεϊ Λόχαν διέρρευσε πρόσφατα στο Διαδίκτυο προσωπικό τους βίντεο.

Λέγεται πως μέλη της σαϊεντολογίας εκβίαζαν τη Νικόλ Κίντμαν να σταματήσει να τους επιτίθεται, γιατί θα δώσουν στη δημοσιότητα υλικό με προσωπικές της στιγμές.

Μια παλιά φήμη ήθελε και τη Μαντόνα να έχει πέσει θύμα υποκλοπής, ωστόσο κατάφερε να πάρει στα χέρια της το πρωτότυπο υλικό και όλες τις κόπιες με αντίτιμο αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Δημόσια συγγνώμη για τη διαρροή προσωπικών του στιγμών στο Internet ζήτησε ο σεναριογράφος του «Milk» Ντάστιν Λανς Μπλακ.

Σοβαρές απειλές από τους θαυμαστές της δέχθηκε ο πρώην της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Άνταμ Γκάλιμπ, όταν αποπειράθηκε να πουλήσει υλικό με προσωπικές τους στιγμές.

Περίπου με 1,6 εκατ. δολάρια φημολογείται ότι αγόρασε ένας Αμερικανός ταινία που περιλαμβάνει αισθησιακές στιγμές με πρωταγωνίστρια τη Μέριλιν Μονρόε.

Θύμα εκβιασμού ροζ ταινίας λέγεται ότι έχει πέσει και η Σάρλοτ του «Sex and the City», η Κριστίν Ντέιβις, η πιο σοβαρή και συντηρητική της παρέας!

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1970 πρωταγωνιστώντας σε επαγγελματική ερωτική ταινία με τον τίτλο «The Italian Stallion» (Ιταλός επιβήτορας).

Χρυσή κληρονόμος εν δράσει...
«Σοκαρισμένη» δήλωνε επί μήνες η Πάρις Χίλτον όταν πριν από μερικά χρόνια κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο μια ερωτική ταινία με πρωταγωνιστές την ίδια και τον τότε σύντροφό της και φόντο μια πανάκριβη σουίτα στο Παρίσι. Παρά τη δήλωση της Πάρις «ντρέπομαι να αντικρίσω τους γονείς μου» (σ.σ.: κάτι μου θυμίζει αυτό...), η αλήθεια είναι πως η ίδια διέρρευσε το βίντεο στο Διαδίκτυο σε συγκεκριμένα sites, τα οποία το δίνουν στους χρήστες τους επί πληρωμή. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγους μήνες μετά τη «διαρροή» η Πάρις δέχθηκε πρόταση από μεγάλη εταιρεία παραγωγής να παρουσιάσει ριάλιτι μαζί με τη διεθνούς φήμης πορνοστάρ Τζένα Τζέιμσον, στο οποίο θα συμμετείχαν 12 παρθένοι άντρες.