Τάιγκερ Γουντς: "Ζούσα μέσα στο ψέμα"

22.03.2010
Αυτό παραδέχτηκε -μεταξύ άλλων- ο άσσος του γκοφ στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στον περασμένο Νοέμβριο όταν αποκαλύφθηκαν οι -ουκ ολίγες- εξωσυζυγικές του σχέσεις.


Αυτό παραδέχτηκε -μεταξύ άλλων- ο άσσος του γκοφ στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στον περασμένο Νοέμβριο όταν αποκαλύφθηκαν οι -ουκ ολίγες- εξωσυζυγικές του σχέσεις.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τάιγκερ Γουντς (Tiger Woods) παραδέχτηκε ότι έχει κάνει μερικά "αρκετά άσχημα πράγματα στη γυναίκα του" και ότι έχει "λίγο άγχος" για τη επερχόμενη επιστροφή του στα γήπεδα τον Απρίλιο.

"Ζούσα μέσα στο ψέμα, πραγματικά", είπε σταθερά και ψύχραιμα ο Γουντς στην 5λεπτη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο ESPN, η οποία και βγήκε στον αέρα την Κυριακή κατά τη διάρκεια της εκπομπής "Sports Center". Έδωσε ακόμη πέντε λεπτά στο Golf Channel.

"Καθώς βγάζεις από πάνω σου την άρνηση και αρχίζεις να εκλογικεύεις τα πράγματα, έρχεσαι αντιμέτωπος με την αλήθεια του ποιος είσαι πραγματικά και αυτό που μπορεί να είναι πολύ άσχημο", είπε.

Μέρος της διαδικασίας ανάρρωσης ήταν η αναγνώριση των παρασπονδιών του τόσο στην οικογένειά του όσο και στο κοινό. Στις 19 Φεβρουαρίου έδωσε, λοιπόν, τη δημόσια συγνώμη του, μέσα από τηλεοπτική εμφάνιση 13 λεπτών. "Η πραγματική μου συγνώμη δεν θα έρθει με τη μορφή των λέξεων, αλλά με τη συμπεριφορά μου εν καιρώ", είχε πει τότε.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξής του την Κυριακή, ο γκόλφερ είπε ότι ήταν εκείνη η πρώτη δημόσια παραδοχή της κατάστασης που του έδωσε τη δύναμη για τη συνέχεια.

Μιλώντας για τις γυναίκες της ζωής του, τη γυναίκα του Έλιν (Elin) και τη μητέρα του Κουλτίντα (Kultida) είπε: "Τις πλήγωσα περισσότερο από όλους. Είναι οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι και τους έκανα τόσο μεγάλο καλό. Πόνεσα πολύ γι' αυτό".

Συγκεκριμένα για την αντίδραση της Έλιν είπε: "Ήταν πληγωμένη. Πολύ πληγωμένη. Σοκαρισμένη και θυμωμένη. Και είχε κάθε δικαίωμα να είναι".

Ο Γουντς, επιβεβαίωσε επίσης ότι αναζήτησε θεραπεία σε κλινική όπου έμεινε από τις 31 Δεκεμβρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου, και παρακολούθησε συμβουλευτικό σεμινάριο για την οικογένειά του επί μία εβδομάδα μετά τη δημόσια απολογία του. Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε το είδος της συγκεκριμένης θεραπείας.

Στην ερώτηση όμως γιατί δεν είχε ζητήσει βοήθεια νωρίτερα, είπε ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή. Επίσης, σχετικά με το γεγονός ότι είχε τόσες πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις είπε ότι "και μία μόνο θα ήταν αρκετή".

Πρόσφατα, ο Τάιγκερ Γουντς επιβεβαίωσε ότι θα επέστρεφε στο επαγγελματικό γκολφ στις 8 Απριλίου και συγκεκριμένα στο τουρνουά Masters που θα πραγματοποιηθεί στην Αουγκούστα της Τζόρτζια. "Είμαι λίγο αγχωμένος για αυτό, για να είμαι ειλικρινής. Θα ήταν ωραίο να ακούσω και μερικά χειροκροτήματα που και που", είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: "Είμαι όμως ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο παιχνίδι. Μου έλειψε πολύ η οικογένειά μου εκεί. Μου λείπει ο αγώνας. Έχω όμως ακόμη λίγη θεραπεία να κάνω και δεν σημαίνει ότι επειδή θα ξαναρχίσω το παιχνίδι θα σταματήσω την προσπάθεια σε αυτό τον τομέα".

Στην συνέντευξη που έδωσε στο Golf Channel ο Γουντς είπε επίσης ότι κανείς από τον στενό του κύκλο δεν γνώριζε κάτι για τις απιστίες του. Δήλωσε επίσης ότι αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι να γίνει καλύτερος άνθρωπος και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από περισσότερη θεραπεία.

Και τέλος, σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το τι πιστεύει ότι ο συγχωρεμένος πατέρας και μέντοράς του Ερλ (Earl) θα έλεγε για την περιπέτειά του αυτή, ο Γουντς είπε τα εξής: "Θα ήταν σίγουρα πολύ απογοητευμένος. Θα είχαμε άπειρες και μακριές συζητήσεις. Και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μου λείπουν από τη ζωή μου -μου λείπει η καθοδήγησή του".