Οι αιτήσεις πέφτουν βροχή

19.03.2010
Ζούμε την εποχή των ριάλιτι! Εδώ και μία δεκαετία έχουν κατακλύσει τις οθόνες μας και όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε πως... τηλεοπτική μπόρα είναι και θα περάσει, δεν περνάει με τίποτα.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Ζούμε την εποχή των ριάλιτι! Εδώ και μία δεκαετία έχουν κατακλύσει τις οθόνες μας και όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε πως... τηλεοπτική μπόρα είναι και θα περάσει, δεν περνάει με τίποτα. Τώρα μάλιστα που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και την πόρτα της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης; Κυριαρχούν εύκολα, γρήγορα και φθηνά προγράμματα, που φέρνουν τηλεθέαση. Τι άλλο να θέλουν τα κανάλια;

Ομως, για να είμαστε ειλικρινείς, ίσως να μη φταίνε μόνο τα κανάλια! Ίσως να φταίνε και όλες αυτές οι χιλιάδες τηλεθεατών που συρρέουν κάθε φορά για να δηλώσουν συμμετοχή και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για λίγα μόλις λεπτά τηλεοπτικής προβολής. Ξέρετε πόσοι... προσεύχονται για να τους πέσει ο τηλεοπτικός κλήρος;

Αν και όσοι δηλώνουν συμμετοχή γνωρίζουν πια ότι ακόμη και αν «παίξουν» σωστά, δεν θα λύσουν το πρόβλημα της ζωής τους, ωστόσο, οι αιτήσεις συμμετοχής κινούνται σε σταθερά ανοδικά επίπεδα. Δεν χρειάζεται να έχεις ταλέντο να επιδείξεις, δεν χρειάζεται με το έπαθλο να αγοράζεις σπίτι. Λίγα λεπτά για να σε δουν οι κολλητοί σου αρκούν?

«Έχεις διαρκώς αυξανόμενα χρέη και ανεξόφλητους λογαριασμούς;», «Θέλεις να μαγειρεύεις και παράλληλα να κάνεις νέους φίλους;»,«Είσαι άνω των 25, ζεις ακόμη με τους γονείς σου και θέλεις να παντρευτείς;»...

Τα τρέιλερ με τα «καυτά ερωτήματα» πέφτουν βροχή!

Πώς μεταφράζονται τα ριάλιτι σε αριθμούς

5.000 άτομα έχουν κάνει αίτηση για το «Love Bites». Μέχρι τα περίπου 100 επεισόδια της εκπομπής είχαν πάρει μέρος 120 παίκτες. Τα άτομα αυτά παίρνουν μέρος σε 12ωρα γυρίσματα που γίνονται καθημερινά από την αρχή του παιχνιδιού.Υπολογίζεται δε πως έχει μαγειρευτεί... 1,5 τόνος κρέας.

20.000 αιτήσεις συμμετοχής έχουν γίνει και για το «Κάτι ψήνεται». Από αυτές μόνο 150 παίκτες μέχρι σήμερα έχουν «καταφέρει» να «βγουν» στην τηλεόραση ανά πεντάδες!

4.300 αγρότες «τσίμπησαν» και έκαναν αίτηση για το «Αγρότης μόνος ψάχνει», που θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν. Μόνο 10 από αυτούς είχαν βέβαια την ευκαιρία να παρακολουθούν τους εαυτούς τους να χαριεντίζονται με τις υποψήφιες νύφες. Η Σίσσυ Χρηστίδου έλαβε περισσότερα από 2.000 γράμματα από γυναίκες που είδαν τους αγρότες και 30 από αυτές πέρασαν στην τελική φάση.

Στα δύο νέα ριάλιτι του Alpha, το «Σπίτι απ’ την αρχή» και το «Hotel Inspector», έχουν γίνει 1.400 και 600 αιτήσεις αντίστοιχα.

Για το «Ελλάδα, έχεις ταλέντο», του οποίου οι οντισιόν βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πέρασαν ως τώρα περί τα 6.700 ταλέντα. Από αυτά σε 40 οντισιόν που έγιναν και που παρακολουθήσαμε πέρασαν στη δεύτερη φάση του ημιτελικού 12 παίκτες.

12.000 παιδιά έκαναν αίτηση φέτος στον ΑΝΤ1 για το talent show «X-Factor». Από αυτούς η κριτική επιτροπή είδε 2.000 άτομα και από αυτούς πέρασαν στον τελικό 30.

4.000 οικογένειες έχουν ζητήσει από τον Νίκο Σαμοΐλη να βάλει σε τάξη τα οικονομικά τους.

400 κορίτσια από 16 ετών μέχρι 25 δήλωσαν συμμετοχή για να γίνουν το «Next Top Model». Από αυτά 200 πέρασαν στη δεύτερη φάση της επιλογής και τα 17 τελικά μπήκαν στο σπίτι.

300 ήταν οι... μάγοι που ήθελαν να γίνουν «O διάδοχος του Γιούρι Γκέλερ».

Μια γρήγορη ματιά στο παρελθόν

Για έναν κύκλο του «Fame Story» οι αιτήσεις συμμετοχής έφταναν τις 16.000. Στις 4 σεζόν του «Fame Story» από τις οθόνες μας παρέλασαν 68 παίκτες (17 σε κάθε σόου).

Για το ριάλιτι «Ο υποψήφιος» (Αlpha) υποβλήθηκαν 5.000 αιτήσεις.

Για το «Survivor» οι αιτήσεις έφταναν τις 10.000.

Για το «Fort Boyard» υποβλήθηκαν 2.500 αιτήσεις συμμετοχής.