Αγάπη πολλών καρατίων!

18.03.2010
Απασχολούν πολύ συχνά τα πρωτοσέλιδα των lifestyle περιοδικών με τα καπρίτσια τους, τους καβγάδες αλλά και τις επανασυνδέσεις τους. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να ασχοληθούν με προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά τα... συνηθισμένα ζευγάρια, όπως η πληρωμή του ενοικίου και των λογαριασμών στο τέλος του μήνα. Κι αυτό γιατί με μία και μόνο εμφάνισή τους κερδίζουν πολλά χρήματα, για τα οποία οι κοινοί θνητοί θα δούλευαν μια ολόκληρη ζωή. Σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τα 10 πλουσιότερα ζευγάρια του Χόλιγουντ για το 2009, όπως τα κατέγραψε η διάσημη λίστα Forbes.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Τζέι Ζι - Μπιγιονσέ : 86,6 εκατ. δολ.
Πώς το διάσημο ζευγάρι της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση με 86,6 εκατ. δολ.; Απλώς τα έκανε όλα! Ασχολήθηκε με την προώθηση ρούχων και άλλων προϊόντων εταιρειών, ακόμη και πιστωτικών καρτών. Ενδεικτικό είναι το ποσό που πήρε η νεαρή τραγουδίστρια για μία και μόνη εμφάνιση στο γάμο του γιου πλούσιας οικογένειας. Περίπου 1,5 εκατ. ευρώ παρακαλώ! Ως σημείο σύγκρισης να πούμε μόνο ότι το ετήσιο εισόδημα του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι 400.000 δολάρια!

Χάρισον Φορντ - Καλίστα Φλόκχαρτ : 49 εκατ. δολ.
Δύο ταινίες ευθύνονται για το αστρονομικό ποσό που μπήκε στο κοινό ταμείο του «Indiana Jones» και της «Crystal Skull», που έφτασε τα 49 εκατ. δολ. Οι λογαριασμοί της Φλόκχαρτ αυξήθηκαν κατακόρυφα από την τηλεοπτική σειρά «Brothers & Sisters», στην οποία λέγεται ότι βασίστηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για να γράψει το σενάριο για το καινούργιο του σίριαλ «Τέσσερα».

Μπραντ Πιτ - Αντζελίνα Τζολί : 38,9 εκατ. δολ.
Δύο ταινίες ήταν αρκετές ώστε το διασημότερο ζεύγος του Χόλιγουντ να βάλει στο κοινό του ταμείο κάτι λιγότερο από 40 εκατ. δολ. Το «The Curious Case of Benjamin Button» για τον Μπραντ και το «Wanted» για την Αντζελίνα.

Γουίλ και Τζάντα - Πίκνετ Σμιθ: 34,1 εκατ. δολ.
Ο ταλαντούχος έγχρωμος ηθοποιός Γουίλ Σμιθ χάρη στις υποκριτικές του ικανότητες έχει φτάσει να αμείβεται με 17 εκατ. δολ. για κάθε ταινία που πρωταγωνιστεί. Η σύζυγός του Τζάντα Πίκνετ κερδίζει αρκετά χρήματα από τη συγγραφή σεναρίων αλλά και από την παραγωγή ταινιών στις οποίες συμμετέχει ενεργά. Πώς λοιπόν το εισόδημά τους να μη φτάνει τα 34,1 εκατ. δολ.;

Ντέιβιντ και - Βικτόρια Μπέκαμ: 32,6 εκατ. δολ.
Η προσωρινή, όπως αποδείχθηκε, μετακόμιση στο Λος Άντζελες αποδείχθηκε χρυσοφόρα για τους Μπέκαμ. Ο Ντέιβιντ πήρε πάρα πολλά χρήματα από τους L.A. Galaxy, ποσό που ανέβηκε ακόμη περισσότερο από τη διαφημιστική καμπάνια εσωρούχων του οίκου Armani. Και μπορεί η Βικτόρια να μην εμφανίστηκε στον τελικό του αμερικανικού «X-Factor», δεν είχε όμως και καμία ιδιαίτερη ανάγκη μετά τα 32,6 εκατ. δολ. που κέρδισαν μαζί με τον Ντέιβιντ για το 2009.

Έλεν ντε Τζένερις - Πόρτια ντε Ρόσι: 25,5 εκατ. δολ
Το μοναδικό ομοφυλόφιλο ζευγάρι της λίστας κατακτά την έκτη θέση χάρη στις τεράστιες αποδοχές της Έλεν ντε Τζένερις από την τηλεόραση. Στο Χόλιγουντ μάλιστα φημολογείται πως θα αντικαταστήσει την Πόλα Άμπντουλ στην κριτική επιτροπή του επόμενου «American Idol». Η κατά 15 χρόνια νεότερη σύντροφός της Πόρτια ντε Ρόσι είδε τις αποδοχές της να ανεβαίνουν κατακόρυφα χάρη στο σίριαλ «Better of Ted», που σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης στην αμερικανική τηλεόραση. Συνολικά τον προηγούμενο χρόνο κέρδισαν 25,5 εκατ. δολ.

Τομ Χανκς - Ρίτα Γουίλσον: 25,2 εκατ. δολ
Έχοντας πρωταγωνιστήσει σε μερικά από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά blogbusters όλων των εποχών, ο Τομ Χανκς παραμένει στο πάνθεον των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών του Χόλιγουντ. Από αυτόν μπαίνουν τα περισσότερα χρήματα στο οικογενειακό ταμείο, μιας και η Ρίτα Γουίλσον μπορεί το 2009 να πήρε μέρος σε τρεις ταινίες, ωστόσο το κασέ της είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό του συζύγου της. Εισόδημα για το 2009; 25,2 εκατ. δολ.

Τζιμ Κάρεϊ - Τζένι Μακάρθι: 24 εκατ. δολ.
Ξεκίνησε την καριέρα του κερδίζοντας το «Χρυσό Βατόμουρο», αλλά πολύ γρήγορα κατάφερε να αναρριχηθεί στην παγκόσμια βιομηχανία θεάματος. Ο Τζιμ Κάρεϊ αμείβεται με τουλάχιστον 8 εκατ. δολ. για κάθε ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί. Η Τζένι Μακάρθι, που από μοντέλο του «Playboy» έγινε ηθοποιός και από ηθοποιός ακτιβίστρια, βλέπει την καριέρα της να έχει πάρει την ανιούσα και να ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναλάβει το δικό της τηλεοπτικό σόου στο υπό δημιουργία κανάλι της Όπρα Γουίνφρεϊ... Μάλλον φυσιολογικό φαίνεται να κερδίζουν συνολικά 24 εκατ. δολ.

Τομ Κρουζ - Κέιτι Χολμς: 23,7 εκατ. δολ.
Η μερίδα του λέοντος στον οικογενειακό προϋπολογισμό ανήκει στον Τομ Κρουζ, που παρά τα συνεχή «στραπατσαρίσματα» των τελευταίων ετών παραμένει στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων του Χόλιγουντ. Αντίθετα, η Κέιτι βλέπει την καριέρα της σε ελεύθερη πτώση κι έτσι ασχολείται με το πώς θα βάλει τακούνια και κραγιόν στην 3χρονη Σούρι... αλλά και πώς θα ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος από τα 23,7 εκατ. δολ. που μπήκαν στο ταμείο της οικογένειας πέρυσι.

Γκουίνεθ Πάλτροου - Κρις Μάρτιν: 23,5 εκατ. δολ.
Τα περισσότερα χρήματα στην οικογενειακή εστία δεν τα φέρνει πλέον η Γκουίνεθ, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, αλλά ο Κρις. Το μέλος των Coldplay ?υπερεκτιμημένος σύμφωνα με κάποιους, ιδιοφυΐα του πενταγράμμου σύμφωνα με άλλους? βλέπει τη μουσική του να πουλιέται σαν χρυσάφι. Το κασέ της Γκουίνεθ, αν και έχει πέσει αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, διατηρείται ακόμη σε ικανοποιητικά επίπεδα. Συνολικά έσοδα για το 2009, διόλου ευκαταφρόνητα, 23,5 εκατ. δολ.