Χώρισε η Κέιτ Γουίνσλετ

16.03.2010
Ο γάμος τους αποτελούσε αυτό που πολλοί ονομάζουν "αμερικάνικο όνειρο", το οποίο μέσα σε ένα απόγευμα και μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης (στα πρότυπα Μενεγάκη- Λάτσιου)από το δικηγόρο του ζευγαριού μετατράπηκε σε ναυάγιο. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet) και ο σκηνοθέτης σύζυγός τη Σαμ Μέντες (Sam Mendes) χωρίζουν μετά από 6μιση χρόνια ενός φαινομενικά τουλάχιστον ευτυχισμένυο γάμου.

Ο γάμος τους αποτελούσε αυτό που πολλοί ονομάζουν "αμερικάνικο όνειρο", το οποίο μέσα σε ένα απόγευμα και μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης (στα πρότυπα Μενεγάκη- Λάτσιου)από το δικηγόρο του ζευγαριού μετατράπηκε σε ναυάγιο, όπως εκείνο του "Τιτανικού". Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet) και ο σκηνοθέτης σύζυγός τη Σαμ Μέντες (Sam Mendes) χωρίζουν μετά από 6μιση χρόνια ενός φαινομενικά τουλάχιστον ευτυχισμένου γάμου.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού Κιθ Σκίλινγκς (Keith Schillings) ήταν εκείνος που ανακοίνωσε το δυσάρεστο γεγονός, δημοσιοποιώντας την κοινή ανακοίνωση του ζευγαριού:

"Η Κέιτ και ο Σαμ βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση ν' ανακοινώσουν πως χώρισαν στις αρχές του χρόνου. Ο χωρισμός είναι φιλικός και το διαζύγιο θα βγει κοινή συναινέσει. Και οι δύο πλευρές έχουν δεσμευτεί για την από κοινού επιμέλεια των παιδιών τους".

Η 34χρονη Γουίνσλετ και ο 44χρονος Μέντες ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου τοΜάϊο του 2003, σε κρυφή τελετή στην Καραϊβική και ενώ βρίσκονταν σε διακοπές. Στην τελετή δεν είχαν παραβρεθεί συγγενείς τους, παρά μόνο τρεις στενοί φίλοι του Μέντες και της Γουίνσλετ.

Ο Μέντες και η Γουίνσλετ είναι γονείς του 6χρονου Τζόι Άλφι (Joe Alfie Winslet Mendes), ενώ η Κέιτ είναι μητέρα και της 9χρονης Μία Χάνι (Mia Honey) από τον πρώτο της γάμο με τον Τζιμ Θρίπλετον (Jim Threapleton).

Η πρώτη επίσημη κοινή εμφάνιση για την ηθοποιό και το διάσημο σηκνοθέτη έγινε το 2002, στην πρεμιέρα του δεύτερου φιλμ του Μέντες με τίτλο "The Road To Perdition".

Στην περσινή απονομή των Βραβείων Όσκαρ, ο Μέντες βρέθηκε με θέρμη και πάθος στο πλευρό της λαμπερής συζύγου του, η οποία κέρδισε και το Χρυσό Αγαλματίδιο για την ερμηνεία της στην ταινία "Σφραγισμένα Χείλη". Τότε, το ζευγάρι ήταν αρκετό διαχυτικό στις αντιδράσεις του και δεν σταματούσαν να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται μπροστά στις κάμερες και το φωτογραφικό φακό.

Δυστυχώς μέσα σε ένα χρόνο ο γάμος τους έμπασε νερά και μετατράπηκε σε "Τιτανικό", ταινία που έκανε γνωστή την Γουίνσλετ στο ευρύ κοινό. Τα ακριβή αίτια του ξαφνικού διαζυγίου της διάσημης ηθοποιού, που ψηφίστηκε ως το καλύτερο κορμί του Χόλιγουντ για το 2009, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Τραγική ειρωνία: το 2008 ο Μέντες είχε σκηνοθετήσει την σύζυγό της στην ταινία "Ο Δρόμος της Επανάστασης" (Revolutionary Road) στην δεύτερη συνάντηση της Γουίνσλετ με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στη μεγάλη οθόνη μετά τον "Τιτανικό". Για την ταινία αυτή η 34χρονη Κέιτ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού, υποδυόμενη μια γυναίκα που ζει μια φαινομενικά τέλεια ζωή, αλλά που στο βάθος καταπιέζεται και σιχαίνεται τη μιζέρια στην οποία έχει πέσει, θυσιάζοντας τα όνειρά της.

Στο τέλος της ταινίας, η Γουίνσλετ αυτοκτονεί σε μια απόπειρα να ξεφορτωθεί το παιδί που έχει στα σπλάχνα της. Μήπως ο σύζυγός της Μέντες ήθελε κάτι να της πει πό τότε;